Förfallen

”Du vågar inte” skrattar Micke. ”Klart jag gör! Jag är bara rädd att den ska falla sönder ” fräser jag argt. Milly skakar vid min sida. ”Jag kan följa med in… ” viskar hon. Daniel tittar ned på mig och Milly. Vi var betydligt kortare fast det bara skiljde ett år mellan oss. ”Gå in och bevisa att ni klarar de då” flinar han. Micke lägger huvudet retsamt på sned. ”Det ska vi!” säger Milly och tar min hand. ”Börja inte kyssas nu också” retas Daniel. Varför följde jag och Milly ens med dem? Vi tyckte ju bara att de var dumma och fjantiga. ”Kom nu” muttrar jag. Bättre att få det överstökat, tänker jag och drar med mig Milly mot den förfallna stugan. Daniel och Micke tror nog fortfarande att vi ska dra oss ur och springa gråtande härifrån. Milly och jag släpper inte varandras händer. Färgen var avflagnad och taket var mossigt. Det såg ut som om både väggar och tak skulle rasa in. Det fanns bara få fönster kvar, och de var täckta av damm. Dörren däremot såg fräsch ut. Milly sträcker fram handen och känner på handtaget. Den glider upp. Jag hör Micke, eller Daniel, flämta bakom oss. Golvet knakar när vi stiger in. Vi fortsätter gå sakta. Plötsligt, ett högt skri hörs och dörrarna smälls igen, alla kvarvarande fönsterskallra och golvet skakar. Allt slutar så fort. ”Kom… Vi går” säger jag och Milly sliter med mig mot dörren. ”DEN ÄR LÅST!” skriker hon panikslaget. Jag kastar mig fram mot fönstret. Micke och Daniel syns som två springande prickar långt borta bland träden. Jag drar med henne fram till fönstret och pekar. ”Skitstövlar! Om vi kommer ut ska jag låta hela skolan få veta om det här!” skriker hon. Steg på övervåningen får oss att stelna till. De fortsätter fram till trappan och kommer närmre och närmre…
I det högsta trädets krona sitter två flickor. En med mörkt hår och en med ljust. De väntar. Väntar på ett tillfälle att hämnas på de två pojkar som kunde räddat deras liv. Hade kunnat, men inte gjort.

***

Av: Ticki

VN:F [1.9.11_1134]
2.5/5 (28 röster)
Förfallen, 2.5 out of 5 based on 28 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.