Novell (titel saknas)

Hon börjar bli trött nu. Hennes frostiga blåa ögon är rödsprängda och händerna darrar lätt. Jag svepte blicken kort och hastigt över rummet från hörnet där jag satt. Stolen låg omkullvält och krossat glas prydde det slitna trägolvet. Lukten av sprit överväldigade mig, gjorde mig snurrig i huvudet. Jag vågade inte titta upp på henne så jag sänkte blicken mot golvet och knöt de kalla händerna. Väntade på slagen, glåporden som snart skulle hagla ner över mig. Men det förblev stilla och tyst, så under ett oövervägt ögonblick gjorde jag mitt misstag. Jag tittade upp på henne. De hatiska ögonen fixerade sig vid mitt tunna ansikte, färgen steg på hennes gråa, hängiga kinder. Handen höjdes, upp i den kvalmiga luften, innan den dök ner igen, träffade min kind med oanad styrka. Jag ramlade bakåt, slog i bakhuvudet i väggen och bet mig själv i tungan. Blodsmaken spred sig i munnen och jag kände hur kinden sakta domnade bort.
– Din jävla cp-unge! skrek hon medan hon drog upp mig på fötter, bara för att på nytt slå till mig så jag föll. Ljudet av det knäckande ljudet av ben som bryts exploderade  mitt huvud, gjorde så att ingenting annat än smärtan existerade. Jag hörde hennes hånskratt eka i mina öron, såg framför mig hur förtjust hon blev över att se mig plågas. Med ett stön hävde jag mig upp på armbågen, såg stjärnor dansa framför ögonen av ansträngningen. Kämpade för att andas in, andas ut. Det rosslade i lungorna, ett pipande ljud hördes när jag andades ut. Det kändes som timmar, inte sekunder, när jag panikartat kämpade för att andas. Jag trodde nästan att hon hade gått, när hon böjde sig ner framför mitt ansikte, med en pust av sprit och svett.
– Du..förtjänar..inte…att…leva, viskade hon med betoning på varje stavelse.
– Hör du det va? Din jävla fucking unge, väste hon medan hon försökte forcera ögonen på mig. Så värdelös, så usel.
Jag kröp ihop, försökte stänga ute orden, orden som verkade så sanna. Varför skulle jag förtjäna allt de här varje dag, om det inte var sant? Allt är mitt fel, det är mitt fel att jag blir behandlad så här.
Ett jämmer utslapp mig när en hård spark riktades mot mina revben, hårt. Plötsligt verkade hon tröttna, hon ragglade ostadigt bort från mig till soffan där hon sjönk ihop i en orörlig hög. Jag höll andan, väntade på att hon skulle rusa upp med ett vrål för att kasta sig över mig. När hon fortfarande var stilla, reste jag mig på svaga och skakiga ben. Smärtan blixtrade till i ena benet och jag kände hur det vek sig. Men jag kravlade mig upp, bet ihop tänderna, ignonerade smärtan, och hoppade vilt fram till dörren. Under ett ögonblick, när jag kände det kalla metaliska dörrhandtaget under handen, trodde jag att jag skulle lyckas. Då kände jag hur hennes hand grep tag om min hals. Hon slet ner mig på rygg och ställde sig på mitt hittills oskadda ben. För andra gången på bara några minuter kände jag den där obeskrivliga smärtan, när ett ben avlägsnas från resten av kroppen. Och jag skrek. Skrek tills det kändes som mina lungor skulle spricka, tills hon slog till mig över munnen.
– Käften! vrålade hon, medan det rann blod från mina läppar. Käften! Plötsligt skimrade det till av silver i hennes hand. En kniv. Med ett vilt och triumferande leende ställde hon sig på knä vid mitt huvud. Ritade mönster med knivspetsen på min kind.
– Åh, snälla mamma, snälla, vädjade jag med lättnad i rösten.
Då tryckte hon ner kniven i mitt bröst. Under ett kort ögonblick kände jag absolut frid. Tack, tänkte jag djupt och innerligt, innan jag slöt ögonen och mörkret omslöt mig. Äntligen fick jag dö.
Tack.
VN:F [1.9.11_1134]
4.1/5 (60 röster)
Novell (titel saknas), 4.1 out of 5 based on 60 ratings

4 kommentarer

 1. Mimmi Skriver:

  Väldigt hemsk men också väldigt bra 🙂

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (6 röster cast)
 2. Lollo Skriver:

  Gillar det oväntade slutet, bra skrivet 🙂

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (2 röster cast)
 3. Anna Skriver:

  Åh herregud. Noveller som de här får mig alltid att undra om huvudpersonen i texten är författaren själv.

  En ryslig, men sjukt bra skriven novell. Språket, handlingen – awesome.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (2 röster cast)
 4. Love1horse Skriver:

  O gud så bra 🙂 fast hemskt…

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 0.0/5 (0 röster cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.