Männen

Ellen går längs den långa vägen. Hon har, på ett ungefär, trehundra meter kvar att gå. Bakom de tre tallarna skymtar hon det röda huset och hon skyndade på stegen. Det var en mörk november kväll och hon var på väg hem från Lina. Dom hade spelat wii hela kvällen men Ellen hade sagt att hon skulle vara hemma klockan elva, så kvart i gick hon ut från Linas varma hus. Ut i den råa dimman. Hon var inte mörkrädd, utan rädd för vad som kan finnas i mörkret, och gömma sig där. Pedofiler, rånare, missbrukare och alkisar. Det fanns många otäckheter och just det tänkte Ellen på nu när hon gick på vägen. Ett brummande ljud hördes och vägen lystes upp av ett par ljusa strålkastare. Ellens hjärta skenade, mitt i tanken på en elvaårig flicka som hade blivit kidnappad i Ånäset för någon dag sen. Det var inte långt härifrån. Hon kastade sig ner i närmaste buske. Bilen stannade.

 

”Vart i helvete såg du en flicka här!?” gormade en ilsken mansröst.

”Men inte vette jag, he såg ju ut som att en jänta gick på vägna” svarade en hes röst. Ellen vågade knappt andas, tänk om dom hittade henne.

”Ja men då hade du jävligt fel då, inga mer stopp nu, vi ska vara framme i Hultsburg imorgon där småflickorna sitter, annars blir chefen inte gla’ ” Männen gick in i bilen och den körde iväg. Ellen låg kvar i busken ett tag till. Hon sneglade på armbandsuret som hon hade fått i julklapp förra året och insåg att hon skulle bli sen om hon inte gick nu. Skakande hävde hon sig upp och på dallriga ben började hon springa. Om männen kom tillbaka ville hon vara långt härifrån. Dessvärre låg mormors hus bara femtio meter härifrån och där skulle hon stanna till nästa vecka när mamma och pappa kom tillbaka från Kanarieöarna.

 

Nu var hon nästan framme, hon tog dom sista tunga stegen och kastade sig in genom dörren där hon föll ihop och började snörvla. När hon gick hade hon inte tänkt på hur kallt det va men snön skulle komma nästa vecka så det var inte konstigt att hennes näsa och öron var så röda. ”Men Ellen …!” flämtade Mormor och kramade om flickan. Ellen berättade historien och dagen efter åkte dom till polisstationen för att berätta,, och hur det gick sedan, ja det är en annan historia!

VN:F [1.9.11_1134]
2.7/5 (13 röster)
Männen, 2.7 out of 5 based on 13 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.