Innebandyberättelse

Detta är början på en berättelse om ett killag i innebandy som precis har börjat 1a året på gymnasiet. Jag tar gärna emot både positiv och negativ kritik. Hittar du meningar som är feluppbyggda eller stavfel så får du gärna påpeka detta. Tack och njut!

Spelarens namn                                           Position

 

Hannes                                                          Forward/center

Charlie                                                           Back

Eddie                                                             Målvakt

Mika                                                               Center

Lee                                                                Forward/back

Izak                                                                Back/forward

Vincent                                                          Back

Scott                                                              Back/forward

Texas (Tex)                                                  Center/forward

Benjamin (Benji)                                          Forward/center

Jon                                                                 Målvakt

Cole                                                              Forward

 

Alex                                                               Tränare

Linus                                                              Tränare

Charles                                                          Tränare

Tillsammans. Vi ska klara detta tillsammans. Alex såg ut över salen där killarna satt. De såg målmedvetna ut. Enade. Vi tar en paus, ni ska vara tillbaka här om 10 minuter. Alex vände sig om och började sudda ut det han hade skrivit på whiteboarden med en pappershandduk. Jag tror att det gick riktigt bra, sa Linus och lade några papper i ordning. Det var fredag eftermiddag och killarna hade precis haft ett informationsmöte med tränarna om den kommande säsongen. Det var en del ändringar, även i ledarstaben. Linus var kvar som tränare och det var även Charles. Båda hade startat laget för många många år sedan och de hade sina söner i laget. Charles son Texas eller Tex som han kallades var en riktigt duktig innebandyspelare och Linus tvillingsöner Scott och Cole kunde hitta varandra utan och innan på planen. Alex var en ung kille i 20-års åldern som själv spelat innebandy men som nu ägnade sig att åt att coacha istället. Under sommarträningen hade han märkt att killarna såg till honom som en kompis. Någon som man kunde snacka med. Han hade skapat personliga band till spelarna genom sms och korta samtal med killarna.

 

Killarna hade haft en veckas lov mellan sommarträningen och innan träningarna inomhus med boll och klubba. Under sommarträningen handlade träningen mer om själva personen. Att utvecklas som individ. För att inte alla egoistiska tankar skulle sitta kvar hade tränarna nu haft ett kort möte.

 

Scott var en av de killar som rusat ut ur teorirummet mot planen för att spela lite innebandy.

”Scott, kan jag låna en av dina klubbor,” ropade Eddie bortifrån sekretariatet och Scott gjorde tummen upp. Eddie var vanligtvis målvakt och han rusade runt med en klubba i handen utan att riktigt veta vad han höll på med. Ingen av killarna var riktigt pigga. Det var många nya saker att hålla reda på. En vecka av skolan hade gått och alla hade börjat gymnasiet i nya klasser och i en ny skola. Senare ikväll skulle de ha sin första träning för veckan och under helgen fanns även en träningsmatch inbokad.

 

10 minuter senare droppade spelarna in i teorirummet. Varma och skrattande i deras vardagskläder satte dig sig ner. ”En sista sak innan vi avslutar” började Linus. I erat omklädningsrum har vi ändrat om lite precis innan ni kom hit idag. Vi vet hur stökigt det blir och därför har vi en del ändringar. Charles lyfte upp en hög plastbackar med spelarnas nummer påklistrade på kortsidan. ”I den här backen ska ni ha skor, träningskläder, vattenflaska och andra saker som ni behöver för att träna. Den här backen ska stå på en hylla ovanför eran plats. Klubborna ska stå i ett fack som vi har ställt precis till höger när ni kommer in. Till Eddie och Jon har vi stora plastbackar så att ni får plats med alla målvaktsgrejor. Vi har även gjort ett städschema.

VN:F [1.9.11_1134]
3.9/5 (55 röster)
Innebandyberättelse, 3.9 out of 5 based on 55 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.