Det okända brottet

Det första som hände 11juni att han hade just fått sommarlov och han skulle ut på en tidningsrunda men allt förändrades plötsligt. Innan turisterna hade kommit till dom rödvita stugorna hade det skett ett mord. Skolorna hade just stängt för det hade blivit sommarlov. Det var då det hände, kl fem på morgonen cyklade ett tidningsbud förbi, på långholmens camping. Han såg något ligga och flyta i vattnet, nästan längst ut på bryggan. Han tyckte det såg misstänkt ut så han cyklade närmare för att titta. Han ryckte till och var nära på att skrika men kvävde det sedan när han insåg att det var en död tjej som låg på mage i vattnet. jag skyndade mig att ringa 112 dom kom nästan helt på engång, när dyckarna tog upp kroppen så såg dom att hon hade 2 skott i bröstet och en timme senare så hittade dom 2 hylsor på botten. det enda vittnet var Peter persson och det typiska va att han var en jägare så vi gick till hans hus och tog in han på et!
t förhör och där erkände han inte så han fick åka hem men en sak han inte visste var att han hade span på sig. men han hade inget med hon att göra så dom släppte åtankarna. för han var hos sin syster dotter den helgen hon blev sjuten.

Polisen Falk stod vid bryggan och undersökte kroppen. Ansiktet var uppsvält och tjejen hade grönt linne och väldigt korta shorts på sig. Ingen plånbok eller bank kort eller någon slags pass eller id kort. polisen kände på sig att det var något bekant med tjejen. Ryktet om liket spred sig snabbt igenom hela staden. Strax efter Tio ringde en kvinna och berättade att hon inte kommit i kontakt med sin dotter och hon hade fått reda på ett ryckte om att en ung tjej hade dött och sedan kunde dom bekräfta att det var en 24 årig tjej som hade dött och hon hette Malin

Utredningen av mordet på Malin var mest gissningar för mördaren hade inte lämnat nått spår. Hon hade ingen pojkvän för tillfället men enligt vittnen i området där hon bott hade hon haft manligt besök. Men ingen kunde säga vem det va och dom hade inga singnalement och då kunde dom inte spåra mannen. Hon levde ett tillbaka draget liv som en ensam varg typ. hade inte så många vänner och studerade på Gävles högskola.

det var en anonym man som ringde på okänt nummer

anonym – det var jag som gjorde det!!!

polisen – vad för något?

anonym – du vet flickan som dog det var jag som mördade henne

polisen – bor du i gävle?

anonym – ja

polisen – ska du änmäla dig själv?

anonym – ja…

sen hörde man bara att han grät lite och sen la han på luren. han ringde alla poliser och bad dom komma till stationen och då gjorde dom en plan hur man skulle få in han i stationen. nästa morgon kom han som planerat och man hade förhör med honom han gjorde det för att han var avundsjuk på henne för att hon gillade en annan och han var besatt av henne men sen insåg han att han kunde inte få henne då tyckte han att hon inte skulle få nån annan. han tänkte får jag inte henne ska ingen annan få det.

Av: Joel Dahlin

VN:F [1.9.11_1134]
1.3/5 (3 röster)
Det okända brottet, 1.3 out of 5 based on 3 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.