Dags och flytta hemifrån!

Det är en tidig lördags morgon när jag vaknar. Idag är det en bra dag, idag ska jag flytta.

Min lägenhet, min alldeles egna lägenhet i centrum.

Jag går upp ur sängen och tar på mig min ljusrosa silkes lena morgonrock och går in i köket. Mamma sitter där.
– Godmorgon, sovit gott?
– Godmorgon, somnade rätt sent idag. Jätte nervös för att flytta! säger jag samtidigt som jag skrattar.
– Haha! Går nog bra ska du se, det finns kaffe om du vill ha.
Jag öppnar skafferiet och tar mig en blommig kopp som jag har köpt för några veckor sen i norrköping och fyller den med kaffe. Det är alltid gott med en kopp kaffe på morgonen.
Medan jag dricker upp mitt kaffe ser jag mamma ta fram den gula telefonkatalogen.
Jag hör mamma prata om mormor, jag tror hon ringer till begravningsbyrån.
Gud vad jag saknar henne, mormor dog i en bilolycka med sin hund Ruffsa. Jag undrar om mamma också saknar henne för jag har aldrig sett henne ledsen. Mormor dog för 2 veckor sen, jag kan knappt ens tänka på hur morfar mår för han är alldeles ensam i sitt hus nu.
Jag kan höra mamma säga till en man i telefon att hon vill ha två kistor, en stor och en liten. Det gör ont i magen att höra henne säga så. Men jag vet att hon måste, tänker jag och ser mamma vända sig om mot mig och frågar om hon ska ta två vita kistor med rött innuti. Det blir bra säger jag och genast ställer ner min kopp i diskmaskinen och går in till mitt rum och trycker på datorn. Jag vill inte att mamma ska se mig ledsen.

Efter ett par minuter får jag ett sms från Alice. Hon skriver att hon snart är framme i tåg stationen, där jag ska hämta upp henne för hon ska hjälpa mig packa resten av sakerna i mitt rum och bo hos mig ett tag i den nya lägenheten. Jag sätter mig i bilen och börja åka dit. När jag är framme går jag ut ur bilen och ser jag alice gå ut ur tåget 15 11 00 som kommer ifrån stockholm. Hennes bruna lockiga hår flyger med vinden. Hon springa mot mig med hennes vackra leende, med sig har hon sin stora resväska. När hon kommer nära mig släpper hon sin resvärskan och sträcker ut sina armar och kramar om mig. Hon lägger in sin resväska på baksätet och sätter sig i bilen. Jag tar ett andetag av den friska luften och sätter mig i bilen och åker hem igen. Alice sätter på radion och höjer volymen, hon har alltid varit den där festbruden som älskar musik och att dansa. Bredvid mig sitter och hon och sjunger  ”So wake me up when it’s all over”, musiken strömmar ur högtalarna och jag börjar också sjunga med.

Nu är vi hemma hos min mamma igen. Medans Alice kramar om  och små pratar lite med henne passar jag på att hämta några flyttlådor från förrådet. Hon kommer efter mig och erbjuder sig att hjälpa bära dom tomma flyttlådorna till mitt rum. När vi börjar packa så pratar vi samtidigt om våra minnen tillsammans. När vi var på camping i Örland och träffa ett par killar där borta som hette Samuel och Erik. Vi festade och hade jätte kul, sen började vi spela sanning eller konserkvens. Vi börjar skratta.
– Du fick ju hångla med Samuel! skratta jag och sa till Alice.
– Amen du då? Du fick ju hoppa ner i leran och rulla runt! Du såg ut som en, haha jag vet inte ens vad jag ska säga!
Vi börjar skratta ännu mer så vi knappt kan andas. Jag kommer ihåg den dagen tydligt, jag rullade runt i lera i mina vita jeans och linne och det va så kladdigt.

Efter vi packat ner alla mina saker och lastat det i min bil märker vi att det är ett par lådor kvar som inte får plats. Det börjar bli sent så vi bestämmer oss för att beställa en taxi som Alice åker i till min lägenhet i centrum. Vi ringer taxi bolaget operan 50 50 50 och får veta att dom är här om 10 minuter. Vi bestämmer oss för att gå in och byta om till mjukis kläder.
Taxin kommer och jag hjälper Alice att lasta dom sista låderna och säger adressen till taxichaffören. Jag ger henne nyckeln till lägenheten och bestämmer mig för att åka till apoteket innan och hämta ut mina p-piller.
– Vi ses där borta sen! säger jag och stänger igen dörren ,ser taxin köra iväg och hoppar in i min bil och kör till apoteket och hämtar ut mina p-piller. På vägen hem stannar jag vid mejeribolaget och köper lite mjölk, jag går också in i kryddboden och köper lite peppar till middagen imorgon och åker hem.

Redan nästa dag är jag i full gång med att packa upp mina saker. I ett litet hörn av sidan i sovrummet ser jag att tapeten har lossnat och ringer tapiseraren och bokar en tid om 2 timmar för dom att komma. Så fort jag lade på telefonen ringer min mamma.
– Hej Isabelle! Jag undrar om du vill ha lite kött, jag ska förbi slaktaren för att köpa lite till mig själv.
– Hej mamma! Ja det låter perfekt, i mitt kylskåp finns det bara mjölk just nu säger jag och fnissar lite.
Jag hör att mamma skrattar lite och säger att hon bara ska åka till dokton L. Mamma har haft problem med sin handled ett bra tag nu och jag är glad att hon tog tag i det nu. Vi bestämmer att hon ska komma förbi så fort hon är klar hos doktorn och varit hos slaktaren så ska vi ta en kaffe hos mig. Mamma är nyfiken hur det ser ut hos mig, hon har inte varit i lägenheten sen vi va och kollade på den första gången. För att det ska se lite finare ut bestämmer jag mig för att gå till blomsterhandeln som ligger på gatan där jag bor. Jag sätter på mig mina stövlar och min svarta skinnjacka. På vägen ner går jag in snabbt på expessbyrån och köper mig en kaffe latte och vidare till blomsterhandeln. När jag går in plingar det till i dörren och en tjej i blond vackert hår kommer fram till mig. Hon var lite kortare än mig men jag kunde se att hon älskade sitt jobb och att hjälpa folk. Hennes ögon glittrade havsblå färg.
– Hej, vill du ha hjälp? säger hon till mig.
– Hej, ja gärna. Jag har precis flyttat till en lägenhet här på gatan och jag skulle vilja ha ett par fina blommor i mitt vita kök på bordet.
– Vad skulle du säga om orkideer?
– Hm, jag skulle nog vilja ha lite olika färgglada blommor istället.
– Okej följ med här och välj ut några blommor.
Efter att ha valt ett par vackra blommor  och betalt dom går jag förbi banken som ligger precis bredvid för att ta ut pengar till tapiseraren och sedan går hem. Tapiseraren stod i hallen med Alice när jag gick in igenom dörren.
– Hej, va bra att du kom för han kom precis.
– Amen vad bra då säger jag och skrattar lite.
– Hej, Andreas heter jag säger tapiseraren och räcker fram handen för att hälsa. Jag tar tag i hans hand och säger mitt namn.
– Kom så ska jag visa dig vägen, säger jag och går in i sovrummet.
– Okej då sätter jag igång!

Det ringer på dörren.
Det va mamma som kom, hon hade bandage på handleden.
– Vad var det jag sa? Du behövde gå till läkaren.
– Jaja, vart är mitt kaffe svarade hon och gjorde en rolig min och skratta.
– Ska precis sätta på lite.

Dagarna rullade förbi och lägenheten blev finare och finare, Alice och jag åkte förbi möbelaffären för att köpa en soffa och sen skjutsade jag henne till tågstationen så hon kunde åka hem efter en rolig vecka med mat ute på resturange och lite fest ute på klubben ett kvarter bort. Varje kväll innan jag somnar ringer mamma mig och frågar om min dag. Vi pratar om nästan allt en stund och sen säger godnatt.

Av: Isabelle Lindell 9cd
VN:F [1.9.11_1134]
3.0/5 (2 röster)
Dags och flytta hemifrån!, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.