Världarnas stav

Prolog

Magi har funnits så länge som man kan minnas men man kan inte säga när och hur den kom till. Och genom tiderna har det funnits stora trollkarlar och häxor som har lärt sig bemästra magins konst.
Den som sägs vara vara nutidens största trollkarl är Merlin och förr i tiden så brukade han ha en lärling som han tränade i magins konst i sju år. Men nu var det länge sedan som han hade en lärling och han har tillbringat en lång tid med att resa runt i världen.
Men nu har han kommit tillbacka till landet för att återigen ta sig an en lärling.

Kapitel 1

Det är kväll och jag sitter som vanligt vid mitt skrivbord och läser min favorit bok igen som handlar om en trollkarl som får vara med om spännande äventyr. Varje gång som jag läser den här boken så önskar jag att jag också var en trollkarl som fick ge sig iväg på spännande äventyr och lära mig använda magi. Och imorgon kväll så kan den drömmen bli verklighet.
Jag heter Harry och är 11 år gammal, jag har kort svart hår och mörkgröna ögon och jag är 1.45cm lång. Jag bor på en stor gård tillsamans med min Mamma och Pappa. På gården så har vi en massa kor och höns och på fredagar så brukar vi gå ner till byn för att sälja mjölk och ägg på den stora marknaden som brukar hållas där.
Det är en väldigt populär marknad här i trakten så det brukar komma mycket folk till den. Om vi har haft ett bra år så kan vi tjäna mycket pengar där men vi har också haft år som har varit så dåligt att det var knapt att vi hade råd med mat och redskap. Men detta året har varit väldigt bra och vi hoppas att vi kommer att sälja mycket på marknaden imorgon, marknaden brukar hålla på i tre dagar och börja väldigt tidigt på morgonen tills sent på kvällen.
Men imorgon kommer den att sluta tidigare på grund av en händelse som man hade börjat tro aldrig skulle hända igen. Merlin ska välja en ny lärling och han har valt våran lilla by framför den stora staden Soltenia som liger en bra bit härifrån. Ingen vet hur han kommer att välja bara att alla som vill ska komma till skogsbrynet imorgon klockan sju på kvällen.
Jag längtar så mycket till det att jag knappt kan sitta stilla men jag vet att det kommer att bli tufft att bli utvald för att det kommer att komma många dit imorgon men som min Pappa brukar säga man vet inte hur det kommer att gå om man inte försöker. Om man har den stora turen att vinna så kommer man att få flytta hem till Merlin där han kommer att lära en magi under sju år. Jag har alltid undrat vart Merlin bor när han är här men det finns ingen som vet och de flesta tror att det beror på att han har kastat en förtrollning över sitt hus för att ingen ska kunna störa honom när han jobbar.
Jag slår igen boken och kollar mig runt omkring i mitt sovrum och förförsta gången inser jag att detta kan bli sista natten som jag sover här och när jag tänker på det så känner jag mig sorgsen för att jag älskar att bo här tillsamans med min familj.
Då hör jag en mjuk knakning på dörren och min Mamma kommer in och ler när hon ser boken på mitt skrivbord.

VN:F [1.9.11_1134]
3.3/5 (3 röster)
Världarnas stav, 3.3 out of 5 based on 3 ratings

2 kommentarer

 1. Michaela Skriver:

  Hej om ni undrar så är detta bara första delen i min bok men jag vill väldigt gärna höra vad ni tycker om den. Och om jag ska fortsätta skriva på den Mvh Michaela Larsson

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.0/5 (1 röst cast)
 2. Sussane Skriver:

  Bästa jag har läst . Den var jättebra 🙂

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 0.0/5 (0 röster cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.