Aldrig igen

Där kom han igen. Lika sen som vanligt. Lika tuff och självsäker som vanligt. Och lika skrämande som vanligt.
Jag stod 3 meter ifrån, väntandes på bollen att komma farande. Han tittade på mig ur ögonvrån när han gick förbi och räckte ut sin pircade tungspetts som för att utmana mig att göra något åt det. Jag hörde slagträet svingas i luften.
En miss.
Pircingen blänkte i solskenet.
Två missar.
Jag stod kvar och försökte koncentrera mig på bollen.
Tre missar.
Ingen boll, ingen distraktion.
Han hånlog. Han visste att det var han som hade makten, han bestämde, för ingen vågade stå upp mot honom. Jag önskade så att jag kunde vara bara lite modigare. Men hans storlek och breda axlar skrämde mig. Hans sätt att titta på mig med de där ögonen som bara väntade på ett avgörande misstag. Dom såg rakt igenom mig, in till mitt skenade, livrädda hjärta som bad för sitt liv.
Jag vet att jag bara borde ignorera honom, för det här är precis vad han vill. Han njuter av att se rädslan i mina ögon, av att veta att jag kan göra absolut inget mot honom, medan allt han behöver göra är att säga några få ord och sabba hela min högstadietid, bara sådär. Men jag har alltid varit märkligt intresserad av det som skrämmer mig. Jag vet att jag på något sjukt sätt kommer sakna han om jag ignorerar honom. Och han kommer sakna mig oxå, för såna som han vill inte bli ignorerade av någon, oavsett vad han tycker om mig kommer han be om min uppmärksamhet om han inte får den frivilligt. Och om jag inte ger han den då, om jag fortsätter ignorera honom, tar han till drastiska åtgärder. Han kallar på mig, leker med mig, försöker skrämma mig som han gjorde förr, genom ögat. Men jag tänker inte vika mig längre. För jag skiter fullständigt i varför han är som han är, vad han upplevde när han var liten som kan förstöra en pojke så totalt, han ska inte få krossa mig, inte igen. Aldrig igen. Jag tänker INTE ge mig den här gången. Fanheller att han ska få vinna, nu det är min tur.

VN:F [1.9.11_1134]
3.0/5 (49 röster)
Aldrig igen, 3.0 out of 5 based on 49 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.