I have nobody, I need someone

Något att fylla sig med. Det finns så många olika sätt. Enligt mig så finns det en längtan i alla människor, alla har ett tomrum inom sig att fylla. Vissa väljer att bygga sitt liv på karriär, baserat på lyxliv, pengar och sådana saker. Andra väljer att leva genom det sociala, vara populär, ha flest vänner etc. Vissa kanske tycker att man misslyckats och börjar leta utvägar, utvägar som alkohol, nikotin, vissa kanske till och med provar droger. Jag tror inte att någonting kan fylla det så kallade ”tomrummet” inom oss. Inget mänskligt i alla fall.

Jag tror att man behöver något mer, något som vi själva inte kan åstadkomma, utan som bara högre väsen kan göra. Många har avgudar som man tillber, man vill ha något att tillbe. Jag tror att det är en längtan inom oss. Att känna sig trygg genom att ha omänskliga makter som vakar över en och hjälper än. Man ordnar stora festivaler för att hylla olika personer och religioner, man utövar ritualer och följer regler för att hedra ens Gud.

På olika sätt, av olika människor så försöker man fylla tomrummet inom sig. Man vill liksom bli hel. Men jag tror inte att något av det funkar. Jag tror att det bara är saker som fyller en för stunden. Det är inget som håller i längden. Jag har hittat det som fyller igen det tomrummet, inte bara för en dag, vecka eller månad, nej det jag har hittat det är något som håller för evigt.

Jag väljer att bygga mitt liv på Fadern, den, enligt mig, enda levande Guden. Jag fyller mitt tomrum med hjälp av honom. Med hjälp av honom så känner jag mig hel. Jag ska berätta ett exempel.

Den 18 oktober 2009 var en stor dag för mig. Det var den dagen som jag skulle ta beslutet att döpas. Dagen innan så var det ett Praise Explosion möte som jag åkte iväg på. Jag var verkligen nervös. Att döpa mig var något jag länge velat och nu var det äntligen dags. Jag var också nervös för att jag kanske skulle göra fel beslut, att jag kanske skulle ångra mig och att jag inte var redo. Då klev en kvinna upp på scenen och berättade en händelse från hennes tonårs liv. Hon hade också varit på ett möte och varit osäker. Där hade också hon varit i folkmängden i möteslokalen. Då hade hon ställt Gud mot väggen, hon hade bett till honom och sa, ”Gud om du nu finns, ber jag dig att här och nu beröra mig och bevisa att du finns och är med mig.” Jag bestämde mig för att gå fram till förbön och göra samma sak. Tanten som la händerna på mig började be, och jag bad också, samma bön som kvinnan gjort, tyst för mig själv och då brast det. Mina tårar forsade nedför mina kinder och jag lyfte mina händer. Jag lyfte dem så de blev formade som en tratt, och det var som om Gud satt ovanför mig med en vattenkanna och hällde ner kärlek och trygghet genom mina trattformade lyfta händer. Jag kände det hela vägen, från huvudet ända ner till tårna. Det var som om en ström av värme sköt igenom hela kroppen. Jag skakade i hela kroppen och kallsvetten ilade genom kroppen. Hela kvällen skakade min kropp, jag kunde inte kontrollera det, och hela tiden log jag. Nu var jag säker. Det finns en Gud som har skapat mig och älskar mig mer än någonting annat, och jag vill följa honom resten av mitt liv.

Det var den händelsen som övertygade mig. Jag vet nu att jag har hittat sanningen, det som fyller oss inifrån. Jag vet också att det finns så sjukt många kvar där ute som fortfarande söker. De söker efter sanningen, meningen med livet och dem är i desperat behov av att fylla tomrummet som gnager inom dem, som tär och förstör dem. Jag tror att det är det som är det kristna uppdraget, vi ska ut världen och hjälpa människor att finna det dem söker, att finna det som fyller tomrummet, att finna Gud, och bli helade. Både fysiskt och psykiskt.

Jag har funderat mycket hur jag ska formulera mig för att budskapet ska nå fram, men som en sammanfattning på det jag skrivit så kan jag säga att jag är helt övertygad om att det finns en Gud som älskar varenda människa så otroligt mycket att han gav världen sin ende son för att vi ska bli räddade och kunna leva tillsammans med honom.

För ett antal månader sedan, den 12 oktober, begick en ung tjej självmord, hennes namn var Amanda Todd. Jag tror att det är den händelsen som inspirerade mig till att skriva om just detta ämne. Ett citat från hennes film på youtube är, ”I have nobody, I need someone.” Den meningen har jag valt att sätta som rubrik och grund för min krönika. Det är ju det allt det här handlar om. Att rädda människor som inte har någon och behöver någon. Hon var utstött, hade ingen att vända sig till och kunde inte finna meningen med att fortsätta leva. Visst har jag tänkt på sådant här förr, att det finns deprimerade människor och sånt, men jag tror att det här var som en väckarklocka för mig. Jag förstår nu hur viktigt det är för oss kristna att inte ge upp, utan fortsätta att sprida budskapet och vinna människor.

Vi ska visa dem att vi är annorlunda. Vi ska visa dem att vi stöter inte bort folk, istället välkomnar vi dem in i gemenskap. Vi ska visa att vi inte sviker, istället visar vi människor att vi alltid finns till hands. Vi ska visa att vi inte lever ett meningslöst liv, istället ska vi visa dem meningen med att fortsätta kämpa. Vårt uppdrag är att ge de här människorna en chans till ett bättre liv, att välja något annat än det normala, det som alla andra gör. Vi erbjuder ett annorlunda liv, ett liv tillsammans med Gud. Vi vill visa hur tråkigt normalt är, och hur fantastisk annorlunda är!

Jag tror att Gud har en plan för varje människa, och han vill lägga ner tid på dig och han vill umgås med dig. Det är upp till var och en att välja om man vill ta emot det erbjudandet eller om man vill gå sin egen väg. Men oavsett vad vi väljer så kommer Gud alltid stå där och vänta på att du kommer och kastar dig i hans famn. Min tro och relation med Gud har bara växt mer och mer under hela tiden och jag fortsätter med att kämpa, för det är inte lätt att vara annorlunda alla gånger, men jag försöker.

Den 18 oktober 2009, det var då äventyret började för mig, när börjar det för dig?

VN:F [1.9.11_1134]
3.8/5 (4 röster)
I have nobody, I need someone, 3.8 out of 5 based on 4 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.