Älskade farfar

Tänk dig att en enda sekund kan förändra ett helt liv. En sekund kan få dig att sluta tro, hoppas till och med sluta leva. Men en sekund kan även få dig att glädjas, inse och förstå. Men framförallt en sekund kan få ditt liv att förändras, det gjorde mitt i alla fall.

Den 19 november 2011 var dagen innan mitt liv förändrades föralltid. Den dagen hade jag varit och besökt fotomässan med min pappa och farbror. Jag hade sett och lärt mig enormt mycket, när jag kom hem igen så hade mamma bakat bullar som hon skickade med min farbror som han skulle lämna hos farfar. Han ringde sedan på kvällen men sportfreak som han var så var det svårt att höra vad han sa för han hade alltid tv:n på högsta volym när det var sport, men han var oerhört tacksam för bullarna han hade fått.

Sen så kom ju den dagen som jag inte trodde fanns, eller hoppats på i alla fall. Den 20 november 2011 så somnade du in, lugnt och stilla. På morgonen kom pappa och mamma och berättade vad som hade hänt. Jag var helt förtvivlad och ville bara stanna hemma från skolan. Men jag bestämde mig för att gå till skolan tillslut. Jag ville fortfarande ha en så normal vardag som möjligt och kunna gå vidare och tyckte då att det var bäst att gå till skolan. Och jag klarade det!

Men varje dag blir jag påmind om dig och våra minnen. Ibland tycker jag att det är fruktansvärt jobbigt och vill bara försvinna härifrån, bort från allting. Men jag inser att det inte går. Allt är mörkt och tomt utan dig här, det var ju alltid du som var så glad och uppiggande. Vem är det nu? Ingen. Att se glad ut är en sak men att vara glad inombords är en helt annan sak. Du var bra på att göra mig både glad på insidan och utsidan.

Dagarna har blivit mörkare nu. Längre, kallare. Jag visste ju att den här dagen skulle komma någon gång! Men varför just då? Allt var ju så bra. Ny lägenhet och du hade börjat må bättre. Sen bara försvann du ner i mörkret. Men även fast det är mörkt så ser jag på allt jag lyckats med i livet efter att du försvann och tänker att det är tack vare dig!

Jag är glad över att jag hann göra alla dem saker jag gjort med dig. Jag är glad över att du kom på min konfirmation, visst det finns fler saker jag velat att du skulle fått se. Men nu är det som det är och jag vet att du alltid kommer vara med mig ändå och se allt det jag lyckas med i livet, jag bara vet det!

Det här har varit en av dem största tragedierna i mitt liv och som har förändrat mig som person. I stundens hetta känns allt förjävligt men efter en viss tid går man vidare, det har jag gjort och det gjorde mig starkare som person. Jag har börjat ta vara mer på min tid och värdesätter sakerna och mina vänner mer i livet nu än vad jag gjorde innan och det är tack vare dig!

En sekund kan förändra resten av ditt liv, en sekund förändrade mitt liv, till ett bättre liv!

***

Av: Daniel Nestor

VN:F [1.9.11_1134]
4.0/5 (4 röster)
Älskade farfar, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.