Ödets resa

Elsa hade stressat hela morgonen, hon var ute i sista stund men insåg när hon klev ombord på tåget att hon hade kunnat dra ner på tempot en aning. Hon gick in i vagn 3 och gick längst vagnens rader av stolar och letade efter sin plats. 75A, här. Äntligen och vid fönstret i en sådan grupp med 4 stolar och bord emellan, de bästa och lyxigaste om man inte fick en egen kupé mindes hon och log mot sitt eget minne från barndomen. Elsas kusin Maria hade bjudit upp henne till Östersund där hon bodde. De hade bokat in nyårsnatten på hotellet i byn intill.
Tåget var av intercitymodell, ett sådant äldre som dunkar fram och stannar på de mest bortglömda stationer där dagens moderna tåg dundrar förbi i non-stopsträcka. Snöflingorna virvlade utanför rutan, tåget slutstation var Storlien. Tåget rullade sakta ut från Stockholm Centralstation i ett avslappnande och lugnt tempo. Elsa hängde jackan ovanför sin plats och gick vidare mot vagnens slut där hon stuvade in rullväskan bland de övriga resenärernas väskor. Väl tillbaks vid hennes plats såg hon fram emot pocketboken och godispåsen. Elsa satte sig och slog upp bokens första sida samtidigt som en fläkt av vintern och en frisk doft av maskulin parfym virvlade in i vagnen, hon tittade upp om mötte ett par jäktade men varma bruna ögon som fångade hennes blick. Håret på mannen var mörkt och härligt rufsigt av snön som yrde och rocken var uppknäppt.

Mattias hade suttit fast i tunnelbanan strax innan Slussen vilket gjorde att han var ute i senaste laget för att ens hinna med tåget. Han hade tagit ett ganska snabbt beslut om att åka upp till morfars gamla stuga i Storlien övernyår. Två av hans äldsta vänner skulle ta nattåget upp samma dag. De skulle tillbringa nyåret tillsammans.
Förhållandet med Helena hade varit hur bra som helst till en början. Men efter ett par år av vanlig vardag hade han sakta insett att det inte var vad han egentligen sökte efter. Helena var smart och hade järnkoll på allt men framförallt snygg och framgångsrik. Men det var något som han saknade i henne och det hade fått honom att helt plötsligt inse att han måste ta ett beslut som skulle förkrossa henne. Vilket det gjorde. Mattias kände däremot enbart lättnad och frihet, han var glad igen.

Mattias slog sig ner mitt emot Elsa som kände att hon hade stirrat mer än nödvändigt. Hon återvände till bokens första sida och försökte läsa första meningen medan han kom i ordning på sin sida av bordet, även han uppskattade fönsterplatsen eftersom det skulle bli en långresa.
Han hade inte hunnit handla vare sig bok eller något att äta så hans första tanke var en kaffe från restaurangvagnen. Mattias ursäktade sig för Elsa, presenterade sig och frågade om hon kunde slå ett öga på hans plats medan han hämtade en kopp kaffe. Givetvis frågade han om Elsa ville ha en kopp med. Elsa kände sig nervös men tackade ja till kaffet och skulle givetvis se över hans plats.
Det är en snygg man och han verkar dessutom spontan och artig tänkte hon. Eftersom resan är lång fanns det ju möjlighet att bjuda igen tänkte hon genast.
Mattias kände sig nöjd med att han så spontant och överraskande hade bjudit den söta tjejen mitt emot på en kopp kaffe. Det var en mer söt än snygg tjej ett par år yngre än han själv gissade han. Han hade genast fastnat i hennes ögon som han möttes av. Det var ett par vänliga ögon, ärliga och alldeles härligt gröna med ett djup i som fängslade hans blick vid henne. Ett till synes mjukt och vågigt rödbrunt hår formades kring hennes rosiga kinder.
Han vek upp kartongen som föreställde bricka och beställde två koppar kaffe och en ostsmörgås. Han plockade även till sig en kexchoklad. När han var tillbaka möttes han av Elsas ögon igen, han sträckte över koppen och log.

Ganska naturligt kom de igång att prata, det var som om de känt varandra länge. Tåget rusade genom landskap och städer. Ungefär i höjd med Hudiksvall så bestämde de sig att tillsammans gå mot restaurangvagnen för en lunch. Elsa kände sig så glad över sin nya vän. Det var han som styrde samtalet till största del och han var både smickrande, artig och hon kände vibrationer av hans pondus och han hade en utstrålning som genast lockade henne till att ta fram sin kvinnliga sida, hon kände sig bekväm i hans sällskap och han höjde henne och det var något som hon njöt av.
Mattias fann direkt ett tycke för Elsa, hon var som en knopp han vill se slå ut. Hon var otroligt lätt att få igång och få med i sitt samtal, han lät henne utveckla sina svar och de hade mycket gemensamt insåg han. Han blev lockad av hennes sätt att vara och han var skicklig på att vara omhändertagen samtidigt som han strålad den enorma pondus han visste att han hade. Han njöt.
Elsa gick framför, vid varje passage där vagnarna möttes sträckte Mattias fram sin arm och höll i dörren så den inte skulle åka igen på henne. Vid varje tillfälle kom han tätt intill hennes rygg, så pass att hon kände hans bröst mot sin rygg och hans manliga doft av parfym. De åt en rätt som rekommenderades och delade på två små flaskor rött vin. De skrattade och deras ögon möttes gång på gång.
Östersund närmade sig och Elsa plockade i ordning sina saker. Varken boken eller godispåsen hade hon rört, däremot delade hon kexchokladen med Mattias. Han hjälpte henne av med väskorna. De bytte inga nummer utan Mattias tackad för en trevlig resa och sällskapet sen gav han Elsa en ganska hård och rejäl kram. Samtidigt som dörren gick igen på tåget kom Maria längst perrongen. De skrattade, kramades och pulsade genom snön bort mot bilen. Maria var i hennes egen ålder och de kom så otroligt bra överens. Så hade det alltid varit.
Tjejerna packade upp och strax därefter åkte de ner mot byn för att handla inför kvällen. Nyårsafton hade de ett rum och bord bokat i byn intill, där fanns det stora hotellet med show och fest till kvällens ära. Kvällen spenderade de hemma i Marias lägenhet. Elsa berättade om mötet med Mattias förstås, Maria blev tokig på henne som inte hade bytt nummer eller mejladress med honom men de hade mer än så att ta igen så kvällen blev lång.
Sista dagen på året väcktes de av strålande sol. De hade bokat in sig på kvällens hotell redan under dagen för att kunna unna sig en heldag med behandlingar och en rejäl brunch. De packade ner kläder för kvällen och åkte iväg. De njöt och gjorde sig vackra inför kvällens stora fest.
Hotellet yrde av glitter och alla gäster var festklädda till max. Elsa hade en tight och kort klänning av smaragdgröna paljetter och slits i bak, urringningen framhävde hennes klyfta på bästa men även på ett smakfullt sätt. Hon hade gjort håret och det var stora busiga lockar i hennes rödbruna hår, naglarna matchade klänningen och till kvällens ära hade hon köpt ett par svarta sammets pumps med hög klack som hade en rad av gröna strasspärlor längs hela klackens baksida. Hon kände sig snygg och enormt sexig och bara tanken på mötet med Mattias gjorde att hon kände hon sig kvinnlig till tusen.
Färdiga och redo för en fördrink i loungen gick de från sitt rum mot hissen. Där nere var festen igång fast på ett stillsamt och vuxet sätt. De serverades en härlig nyårsdrink när de kom in i loungen och de skålade med varandra.
De satte sig vid pianobaren och tittade ut över loungen. Elsas mage blev plötsligt varm, en känsla av varmt vatten som fyllde henne upp mot bröstkorgen. Rakt över loungen på andra sidan i baren ser hon Mattias stå och beställa, en stor bricka fylld med shots sträcktes över till honom. Snygg, lång, mörkt välkammat hår och en snygg kavaj till ett par moderna jeans av mörk färg, skjortan var mörk ceriserosa och slipsen gick i mörkt grå med något silvrigt i.
Han fullkomligt strålade pondus.
Maria hade börjat samtala med en man bredvid dem och märkte inte hur Elsa stelnade till och bara tittade rakt ut över rummet. Helt plötsligt som om han hade vetat att hon tittade på honom vände han sig om och såg henne, han log och gav den beställda brickan med shots till sin vän och gick bestämt mot henne med ett leende på läpparna och intensiv blick.
– Du är otroligt vacker ikväll, sa han.
Mattias hade känt något i rummet, som om någon viskat i hans öra hade han vänt sig om för att se Elsa sitta vid pianobaren med en drink och hennes blick var enbart på honom. Hon hade en otroligt läcker kropp och den gröna lilla klänningen framhävde inte bara hennes former utan framhävde även hennes ögon något otroligt. Det var som om hela rummet tystnade och bara de två existerade.
Elsa log och de kramade om varandra. Hon var helt förstummad av hans sätt att vara.
– Du ser fantastisk ut, viskade hon.
Maria vände sig om och Elsa presenterade dem genast för varandra. Maria log och såg genast att de här två kommer tillbringa en del av kvällen med varandra. De gick mot de bord Mattias och hans sällskap satt vid. Mattias presenterade Elsa och Maria för sina vänner. Maria fattade genast tycke för en av dem.
Det blev en härlig förfest, de skrattade och tog ett par drinkar till innan det var dags att slå sig ner till bords. De pratade med servitrisen som ordnade så att sällskapet kunde äta tillsammans. Elsa och Mattias satte sig mitt emot varandra längst ut vid bordsändan. De gav varandra intensiva, långa och djupa blickar under hela middagen, samtidigt som de inte uteslöt sina vänner och den härliga middagen.
Elsa ursäktade sig mellan middag och dessert för att gå på damrummet. När hon var klar och gick ut stod Mattias utanför. De såg på varandra och det behövdes inga ord. Han tog hennes hand och ledde henne undan i lobbyn varpå han drog henne tätt intill sig kysste henne intensivt. De kunde inte sluta. Båda var som utsvultna på varandra och Elsa kände en sådan lust till honom att hon förvånade sig själv. Tillslut backade de och såg på varandra. Länge. De vände tillbaka till bordet och desserten som precis dukades in. De deltog återigen i sällskapets skratt och kvällen fortsatte med uppträdanden från scenen och tillslut dans. Strax innan tolvslaget dukades champagnebuffé upp och de nyblivna vännerna skålade, kysstes och kramade om varandra. Mattias la sin hand på Elsas kind och log.
– Kom, nu vill jag inviga året med bara dig.
De tog en taxi och åkte mot Mattias stuga, den låg uppe i början av backen i Storlien, ytterligare ett par byar bort från Östersund och det var precis att taxin kom upp för den sista backen.
Mattias öppnade upp dörren, tände ljus, satte på skön musik och startade brasan i den gigantiska eldstaden. Stugan var en klassisk fjällstuga av äldre modell. Framför eldstaden var soffa och fåtöljer möblerade. Mattias öppnade en flaska mousserande, han hällde upp ett glas till Elsa. Hennes törst gick däremot inte att släcka med mousserande den här gången utan hon var som helt drogad på att få komma honom nära. Han drog ner hennes dragkedja i klänningens rygg, den föll till golvet, han fullkomligt kysste av henne resten av kläderna sen tillbringade de årets första timmar i en het och romantiskt akt med varandra, som de var gjorda för varandra fann de varandra och på ett underligt sätt visste de precis vad den andra njöt av.
Efteråt insvept i en filt satt de och smuttade på den nu mer ljumma mousserande som var upphällt i glasen samtidigt som de hördes skratt utifrån.
Resten av sällskapet kom in, de log när de såg Mattias och Elsa framför brasan men gjorde ingen större sak av det hela.
– Nu blir det bastu och snöbad!
De försvann ner till undervåningen. Mattias och Elsa kysstes en sista gång sen gjorde de sällskap med de andra. Det blev en sen natt, ända in på morgontimman var de vakna innan de alla somnade in.

Elsa vaknade till doften av ägg, rostat bröd och kaffe. Hon hade givetvis delat sängen med Mattias som nu stod och lagade frukost till alla. En efter en kom vännerna upp och slog sig ner vid det stora lantliga köksbordet. Maria log mot Elsa när hon satte sig. Hon hade inte heller sovit ensam.

På väg hem mot lägenheten i Östersund senare samma dag kunde Elsa inte sluta prata om Mattias. Maria lyssnade och berättade om sin kväll och om vännen till Mattias hon hade umgåtts med. Mattias och hans vänner skulle tillbringa ytterligare ett par dagar i Storlien så de skulle höras av först när han var tillbaka i Stockholm.
Tjejerna bestämde sig för att bara mysa kvällen till ära. Dagen därpå skulle Elsa fara hem med nattåget så de hade även hela dagen att spendera med varandra.
– Jag har haft ett underbart kul nyår, tusen tack, sa Elsa och gav Maria en lång och hård kram. Hon klev ombord på nattåget och vinkade till Maria genomfönstret när tåget började rulla.
Elsa hade en liggplats i en egen kupé på hemresan. Hon gjorde sig i ordning och tog en dusch i den extremt trånga duschdelen på toaletten som tillhörde kupén. Precis färdig knackar det på dörren. Hon snodde handduken om sig och funderade på vad det kunde röra sig om ett ögonblick innan hon öppnade.
Hennes hjärta slog ett slag. Mattias sa inget, de bara såg på varandra. Han klev in och drog igen dörren. Han klädde av sig och gick så nära henne han bara kunde komma, hon kände hela hans kropp vibrera. Hon släppte taget om handduken och lät den falla sen la han henne på den nedersta bädden.

VN:F [1.9.11_1134]
3.0/5 (2 röster)
Ödets resa, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.