Mayaindianernas försvinnande

”Will, vi har hittat ett till fynd.”
”Jag kommer, hur stort är det?”
”Ungefär på en 1 km2 ligger staden.”
Efter en två minuters vandring kom de fram till en byggnad. Runt byggnaden fanns en ovanlig växt.
”Har ni varit inne i byggnaden än”, undrade Will medan han studerade symbolen på byggnadens framsida.
”Ja.”
”Vad fanns det för skrift?”
”Vi vet inte, därför väntade vi på dig.”
De tog sig genom buskagen och gick in i byggnaden. Genast började Will studera väggarna.
”Detta är inte ett medeland, det är en historia.” Will började tyda historian.
Fjärde årscykeln såg vi ett underligt ljus i himlen. Det svävade ner bland oss och ut från det steg några underliga varelser. Vi lät dem studera våra byggnader. En dag lyfte en av dem rakt upp i luften, de kunde flyga som fåglar! Det måste ha varit änglar som kommit ifrån himlen.
”Will, vad kommer du fram till?”
”Det verkar som de nästan försökte beskriva ett UFO och de tror att besättningen var änglar eftersom de kunde flyga. Det låter som när vi använder jet pack”
”Vad står det mer?”
En cykel senare, gjorde de något. De förbannade oss, med ett experiment på en av oss. Han hade fått långa huggtänder som knappt fick plats i hans mun och han kunde bara livnära sig på proteinerna i vårt blod. Direkt efter stack de och vi såg aldrig dem mer. Vi försökte att döda honom, men det var omöjligt och han kunde inte stå för sina handlingar och de som han inte tog allt blod ifrån överlevde och blev smittade. En gång när han sov tog vi och förseglade honom i en stenkista i en byggnad. Vi raserade sedan byggnaden över kistan, för att han inte ska komma ut igen, men de smittade fanns redan bland oss. Vi har beräknat att monstret kommer att ta sig ut 20 cyklar efter att vi raserade den. Det motsvarar 80 vintrar.
”Jösses”, darrade Will.
”Vad?”
”Kolla upp när detta skrevs”, stammade han.
”Vad är det?”
”Du har väl hört talas om myten? Om levande döda som livnärar sig på blod, vampyrer.”
”Ja vad är det med det?”
”Tänk om det inte var myter.”
Plötsligt hördes ett stort brak och byggnadens öppning raserade. Det blev helt kolsvart och Will trevade efter ficklampan intill väggen. Han kände metallytan och hög tag i den. Han fumlade efter knappen när han hörde ett kvävande bakom sig, direkt ljöd ett sörplande ljud mellan väggarna. Will började skaka av fasa och ryckte till när en människokropp landade på stengolvet.
…Fortsättning följer…

VN:F [1.9.11_1134]
3.7/5 (10 röster)
Mayaindianernas försvinnande, 3.7 out of 5 based on 10 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.