Hur mycket ska en människa behöva uppleva

Ibland sitter jag för mig själv på kvällarna och funderar över mitt liv. Då börjar jag undra hur mycket en människa ska behöva uppleva egentligen och hur jag lyckats få allt det hemska på nästan en och samma gång.

Jag vill bara få gråta och skrika av smärta, av oförståelse. Varför just jag? Varför just min familj och mina vänner? Vad har jag gjort för att förtjäna detta. Skadad för livet, Cancer, depression, Brand, Flytt.

Jag vill så gärna bara sluta med mitt fejk leende och bara bryta ihop, få alla att förstå att jag inte alls mår bra, att jag inte är så stark som jag verkar. Jag borde fan få pris i skådespeleri.

Sen så börjar jag fundera på alla anda människor, dom kanske har det minst lika jobbigt som jag, kanske värre men de kanske är ännu bättre på att dölja sin smärtan än jag.

Men samtidigt så tänker jag på mig själv, jag är 17 år. Jag har knappt levt en fjärdedel av mitt liv och jag har redan upplevt mer än någon människa ska behöva uppleva. Sen går jag tillbaka till att tänka på människor som har det ännu värre än mig, Fattiga barn i Afrika, ja det finns ju många exempel men jag har nog upplevt mer än en Svenne i alla fall. Tror jag.

Det är upp och ner hela tiden, ska jag tycka synd om mig själv eller ska jag tycka synd om alla andra?

Jag har nog rätt att tycka synd om mig själv, att fälla en tår för allt jag gått igenom. Men jag tänker fan vara stark, jag tänker klistra på fejk leendet och hoppas på att det blir på riktigt. För trots allt så har jag en fin familj och underbara vänner. För dessa kämpar jag och jag lider med dessa människor som inte har det att kämpa för.

Men tro mig, man ska inte ge upp.

VN:F [1.9.11_1134]
3.9/5 (16 röster)
Hur mycket ska en människa behöva uppleva, 3.9 out of 5 based on 16 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.