Kärlek vid första ögonkastet?

Det var kallt, mörkt, kusligt.. Jag hade varit hos min kompis Amanda och vi hade kollat på Scream 3 och ätit popcorn. Nu var jag på väg hem för att ta en snabb dusch och hoppa i säng. Det va då jag hörde det. Jag hörde tunga steg bakom mig. Men när jag vände mig om, så var gatan tom. Sedan efter några minuter var de tillbaka. Den här gången stod det en svartklädd man bakom mig. Han tog ut sin hand ur fickan på kappan och blottade en AK 44. Mitt hjärta dunkade vilt i bröstet. Jag började backa bakåt sakta. Han höjde pistolen och siktade. Ett kvävt rop undkom mina läppar. Plötsligt föll mannen framåt. Någon hade knäat till mannen så att han föll ned på marken. Det var en kille. Långt svart hår, blåa ögon. Han tog pistolen ur mannens hårda grepp och gick sakta mot mig. För en sekund trodde jag att han skulle skjuta mig.

Hur gick det? frågade han.
Bra, tror jag. svarade jag med darrande röst.
Kom, följ med mig.Vi går hem till mig tills du mår bättre. föreslog han.

Det lät som en bra idé tyckte jag så jag tackade ja. Skickade iväg ett SMS till mamma om att jag kommer hem senare. Han bodde inte så långt ifrån mig, bara något kvarter
Mamma har nog inget emot jag stannar en stund till, tänkte jag.

Vill du ha något att dricka? frågade han.
Lite saft, tack. sade jag.

Han var rätt söt, tänkte jag för mig själv. Antagligen har han redan en tjej. Vänta nu, jag kan inte gå och bli kär i någon jag just träffat heller! Eller kunde jag..? Han satte sig nära mig i soffan framför brasan. Det kändes ovant men ändå så…. så magiskt på något sätt. Han strök en ljus hårslinga från mitt ansikte.

Vart bor du? frågade han.
Inte så långt bort, bara något kvarter. svarade jag.
Jag kan köra dig hem, om du vill. sade han.
Visst, vad heter du förresten? sa jag. Jag kunde bara inte undgå att fråga.
Ailu, dudå? undrade han.
Milou. svarade jag.
Milou, vilket vackert namn. sade han.
Tack, ditt är också fint. svarade jag.

Min mobil ringde. Det var mamma som sade att jag skulle komma hem nu för att äta och duscha.

Vem var det? frågade Ailu.
Mamma, hon vill att jag kommer hem nu.
Jaha.. Vi kanske kan träffas igen, Milou?

Wow, han kanske gillar mig! tänkte jag. Han är ändå rätt snygg, anmärkte jag.

Ja det kan vi väll. sade jag så lugnt som jag förmådde.
Tja.. Det var kul att träffa dig, Milou. Och jag hoppas vi träffas igen. sade han. Han lät ganska glad och hoppfull.
Jag måste gå nu, men vi ses någon gång, Ailu. Jag var så pirrig i hela kroppen, det kändes som om jag svävade på moln. När jag kom hem berättade jag för mamma om mannen och om Ailu.

Det verkar som om min lilla tös har gått och kärat ner sig, kunde jag höra pappa ropa från köket.
Ja pappa, kanske det, svarade jag.

Jag tackade för maten och gick upp på övervåningen för att fixa i ordning mig.
Den natten drömde jag om Ailu, hans långa mörka hår och fantastiska blåa ögon…

VN:F [1.9.11_1134]
3.3/5 (26 röster)
Kärlek vid första ögonkastet?, 3.3 out of 5 based on 26 ratings

6 kommentarer

 1. Jakob Skriver:

  Jag är ledsen, men den här novellen har både en väldigt bristande handling, du måste jobba på att få saker att gå ihop. Till exempel: Mannen med vapnet nämns aldrig igen, och jag gissar dessutom att efter att nästan ha blivit skjuten är nog inte en myskväll det ideala

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (6 röster cast)
 2. sareba Skriver:

  hej, novellen är bra bara att mannen med vapnet aldrig nämns igen , och skulle itne gått hem till någon efter att nästan blivit skjuten.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.0/5 (2 röster cast)
 3. Hejsan Skriver:

  Jag tyckte att den var bra och jag hoppas att du skriver mer sona här berättelser för jag gillade den verkligen 😀 Jag tycker inte att det var något som var konstigt med den för den var jätte bra !! :*<33

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 0.0/5 (0 röster cast)
 4. Caroline :3 Skriver:

  Ja, jag märkte det :/ Jag har alldrig varit bra på att skriva och detta var mest som ett ”test” för att se om folk lixom höll med mig om det… De enda ja verkar vara bra på är att teckna XD

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (1 röst cast)
 5. anonym Skriver:

  Jag tyckte den var bra jag skulle vilja läsa mera

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 2.0/5 (1 röst cast)
 6. Lisa Skriver:

  Håller med Jakob.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.0/5 (1 röst cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.