Novell (namnlös)

Jag går på vägen helt själv i mina tankar, på väg hem från en lång dag i skolan. Huvudet fullt med massa nya tankar precis som varje dag, varje minut och varje sekund. Lite längre bort på gatan ser jag en tjej komma. När hon börjar närma sig ser jag hur snygg hon ser ut, tänk om jag själv kunde se ut som hon. Ha såna där smala ben och ha det där tjocka blonda håret. Hur kan hon ha sån fin hy, jag har ju bara problem med massa finnar och mitt hår ska vi inte ens prata om. Mina klumpiga lår får mig att må dåligt varje dag. Dessutom ser det ut som att under hennes t-shirten att hon inte har värsta stora brösten som jag har. Hon har liksom inte stora bomber som jag måste tyvärr gå runt med. Tänk om jag såg ut som henne? Då skulle allt vara så annorlunda i mitt liv. Jag skulle kunna ha det där självförtroendet jag alltid har drömt om. Jag kommer kunna känna mig snygg för en gång skull. Hon har nu gått förbi och jag fortsätter gå på samma väg hem, precis som jag gör varje dag. Inget är förändrat, här går jag och ser fortfarande ut som jag gör. Tankarna snurrar varje dag, varje minut och varje sekund…

(ur den andra tjejens tankar som den första tjejen mötte):

Här går jag i dom här obekväma clown skorna som jag måste ha eftersom jag har så fruktansvärt stora äckliga fötter, var Håkan tvungen att kommentera det idag. Jag som alltid brukar kunna dölja min storlek på fötterna. Den här äckliga vägen jag måste gå för att komma hem från skolan och alltid ska tankarna snurrar varje dag, varje minut och varje sekund. En vacker tjej kommer gående på andra sidan av gatan, tänk om jag kunde se ut som henne. Ha såna där små söta fötter som hon trippar runt i och kunna ha fina ballerina skorna. Den där tröjan gör så att hon får fina kurvor och har stora bröst. Helt tvärtemot mig. Inga bröst har jag och inge jäkla kurvor häller som det tjatas om på nätet att tjejer med kurvor är snyggare än för smala tjejer. Om jag kollar riktigt noga så ser man hon har fina blå ögon som fångar upp hela hennes ansikte. Tänk om jag såg ut som henne? Då skulle allt vara så annorlunda i mitt liv. Jag skulle kunna ha det där självförtroendet jag alltid har drömt om. Jag kommer kunna känna mig vacker för en gång skull. Hon har nu gått förbi och jag fortsätter gå på samma väg hem, precis som jag gör varje dag. Inget är förändrat, här går jag och ser fortfarande ut som jag gör. Tankarna snurrar varje dag, varje minut och varje sekund…

***
Av Ellinore Back

VN:F [1.9.11_1134]
4.0/5 (82 röster)
Novell (namnlös), 4.0 out of 5 based on 82 ratings

11 kommentarer

 1. Mathilda Skriver:

  Riktigt bra skrivet!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (5 röster cast)
 2. Tina Skriver:

  Nja, den var bra, men för kort och det var inget spännande som hände riktigt

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.8/5 (5 röster cast)
 3. Katarina Skriver:

  håller med tina, men tyckte ändå att den var bra.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (1 röst cast)
 4. Johan Bürger Skriver:

  Bra skrivet. En sak som säkert många upplever.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.5/5 (2 röster cast)
 5. Anna Skriver:

  fin idée bakom texten.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.0/5 (1 röst cast)
 6. gonff Skriver:

  en bra uppbyggnad och framför allt annurlunda till majoriteten men den typen borde verkligen lyftas fram mer

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (1 röst cast)
 7. Matti Skriver:

  tyckte det var bra skrivet, det är faktis precis så dem flesta känner sig 🙂

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (2 röster cast)
 8. Emma Skriver:

  Jättebra skrivet!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 0.0/5 (0 röster cast)
 9. SkrivarN Skriver:

  Gulligt, och antagligen väldigt mycket sanning i det.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 0.0/5 (0 röster cast)
 10. jarran Skriver:

  Händer ofta särker, men bra=-)

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 0.0/5 (0 röster cast)
 11. Anonym Skriver:

  Detta var ingen direkt novell, utan kanske mer en längre dikt av något slag.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.3/5 (3 röster cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.