En udda semester

Jag och Nadja låg på stranden och njöt av vår första dag i Turkiet. Man hörde hur folk skrattade och plaskade i vattnet, kände hur solen stekte oss och gjorde oss bruna, samtidigt som vi drack iskall, nypressad apelsinjuice. Bättre semester kunde det inte bli! Och redan andra dagen hade vi bestämt att vi skulle besöka ett zoo i närheten av stranden. Molnen drog i ihop sig efter ett par timmars solande på stranden så vi tog beslutet att bege oss hem till hotellet.
Nästa morgon vaknade vi tidigt, åt en god lyxig frukost och gjorde oss klara för att besöka zoot. På vägen såg vi en massa spännande saker som gjorde att det tog lite tid att komma dit men tillslut var vi där och det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Zoot var nämligen stängt på grund av att en känguruunge hade tagit sig ur buren den satt i och var nu lös i samhället. Men det var bara att göra det bästa av situationen tänkte vi och ändrade våra planer till att bara glida runt och upptäcka en massa spännande saker. Vi hade skitkul ända tills vi inte alls visste vart vi befann oss längre. Vi hade gått vilse, I TURKIET.
Det gick någon timme och vi trodde nog att vi skulle dö eller något. Men sedan dök det upp något oväntat som fick oss på andra tankar. Nämligen en känguruunge. Båda vi kollade på varandra och skrattade.
– Det måste ju vara den som hade rymt, sa jag och försökte sakta gå fram till den lilla kängurun.
Nadja tog fram en persika och försökte locka fram den lilla kängurun till sig och det funkade galant! Känguruungen var inte alls rädd av sig utan följde efter oss som en liten hundvalp. Efter ett tags kliande och klappande med kängurun kom tankarna tillbaka om vart vi befann oss. Vi kunde inte sitta här hela dagen tänkte vi. Då vi just hade tänkt leta efter någon att fråga om vart vårt hotell låg så kom det i rätt ögonblick en stor, grön bil där det stod zoo på sidan på den. Vilken lättnad. Bilen stannade och ut kom några som vi antog var djurskötare med stora leenden och försökte få fram med sin dåliga engelska att vi skulle få belöning för att vi hittade deras känguru unge och det första vi begärde var att få skjuts hem till hotellet och det fick vi. Men de tyckte inte att det räckte så de gav oss två biljetter till en Lady Gaga konsert. Vi som inte var så intresserad av henne, med andra ord hatade henne kunde tyvärr bara ge tillbaka ett besviket ansikte som tack och det såg de, att vi var besvikna alltså. De funderade ett tag och verkade kommit fram till ett beslut vi aldrig kunnat tänka oss. Vi fick behålla kängurun. Vi tog glatt emot den lilla ungen som fortfarande följde efter oss som en liten valp. Uppe på hotellrummet fick vi förklara för all personal varför vi hade med oss en känguru in i hotellet men de verkade helt okej med det hela utom att vi inte fick ha med den in på rummet då. Så den fick sitta i en liten bur där hundar annars brukar få sitta. Vi var supertrötta efter den här händelserika dagen så det var bara att slänga sig i sängen när man kom upp på rummet.
Dagarna gick och kängurun hängde med oss överallt verkligen. På stranden, i stan och på andra ställen. Folk tyckte det var jättekul med kängurun och vi fick mycket uppmärksamhet på grund av den. Vi hade också upptäckt att den älskade att äta maskar. Men den sista kvällen när jag och Nadja satt och packade till resan hem kom vi och tänka på kängurun. Hur skulle vi göra med den? Den kunde ju inte följa med till Sverige. Vi tog det svåra men kloka beslutet att lämna tillbaka kängurun till zoot. Det var nog bäst så.
Morgonen därpå åt vi ännu en lyxig frukost och gjorde oss i ordning för att besöka zoot och lämna tillbaka kängurun. Vi hämtade kängurun från hennes hundbur och tog en taxi till zoot.
När vi kom dit förklarade vi varför vi inte kunde ta hand om den och de förstod och som vanligt ville de ge oss något som tack och vi försökte med att det inte behövdes men när de sa att de ville ge oss pengar blev man lite sugen på att ta emot deras tack prestent.
Vi tog taxin tillbaka till hotellet, hämtade väskorna, checkade ut från hotellet och åkte sedan samma taxi direkt till flygplatsen.
– Vilken semester! Sa Nadja och suckade en lättande suck och jag kunde inget annat än att hålla med.
På planet upptäckte vi dock en liten sak vi inte direkt hade räknat med. I mitt handbagage låg nämligen en liten känguruunge och sov…

***
Av ”A”

VN:F [1.9.11_1134]
3.2/5 (14 röster)
En udda semester, 3.2 out of 5 based on 14 ratings

1 kommentar

  1. Johan Bürger Skriver:

    BRA!

    VA:F [1.9.11_1134]
    Rating: 0.0/5 (0 röster cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.