Lilla Lamm

Ja, svarar jag kort. Ja det gjorde jag. Människorna runt omkring drar in ett djupt andetag, fyller lungorna med förpestat syre. De vågar inte titta på mig, och de få som gör ser anklagande ut. Spara er själva. Tänker jag. Spara er själva bekymret. Det de inte förstår, och inte vill förstå, är att jag inte ångrar mig. Jag ångrar mig aldrig.
Hur? Mannen är äcklig. Jag har sett honom förut, sådana som honom. Samma skrot och korn som en påse hundskit. Den svarta kavajen spänner över bröstet, ögonen är vattnigt blåa. En synlig skäggstubb pryder hans haka som är slapp och darrar okontrollerande. Han tror att han vet.
Precis som jag alltid gör. Säger jag. Jag ändrar aldrig min metod. Mitt barn är ofördärvat och tryggt. Lika vacker som tusentals glimmande diamanter.
Berätta med dina egna ord vad du gjorde. Säger han och rösten rinner ut ur svalget, rinner äckligt gul runt på golvet och griper tag med smutsiga fingrar. Jag pratar alltid med egna ord. Tänker jag. Allting är ointressant. Tråkigt. Jag tittar ner i bänken, suckar. Så uttråkad.
Ångrar du dig? Säger han med dömande röst. Jag tittar fortfarande ner i bänken. Rycker på axlarna. Jag ångrar mig aldrig. Det är vad jag inte säger. Han ord flyter grötigt ut genom publiken. Jag lyssnar inte, fångar bara med fumliga fingrar kvar det allra sista.
… psykopat. Det är ett sådant fult ord. Han säger det med skräck, jag med irritation.
Jag är ingen psykopat. Jag är inte dum i huvudet. Alla tittar upp, rädda som små harar. Jag möter deras ögon, Betonggrå skräck. Jag är ett geni. Ingen av dem kan göra vad jag kan göra, inte ens komma i närheten. Jag skapar med mina egna händer mästerverk. Varje staty är ett unikt objekt.
Var det genialiskt att mörda Anna Antoine?
Det blev det. Säger jag, och folk börjar faktiskt gråta. Gråter över bilderna på mitt mästerverk, min fantastiska Creation. Att mörda Anna Antoine var ingenting. Hon var bara en flicka med ett krångligt och fult namn. Vad jag skapade, det var större än världen. Jag kniper ihop läpparna, stänger igen öronen. Han börjar prata om vad jag har gjort som om det vore en hädelse. Han vet ingenting.
Till och med gud vet att det krävs offer. För det allra största, krävs det små uppoffringar. Jag uppoffrade mig själv till herren. Anna Antoine var ett lamm. Och hennes död gödde världen.

VN:F [1.9.11_1134]
3.6/5 (9 röster)
Lilla Lamm, 3.6 out of 5 based on 9 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.