Sara

”Last week on Top Model” hör Sara från datorn. Det är nog 5:e avsnittet idag, tiden går så fort när man väl börjar kolla. Framför skärmen kan man gömma sig för resten av världen, stäng av mobilen, logga ut från facebook och helt plötsligt är man ensam med datorn.

Det är en vanlig torsdag och Sara har varit hemma hela dagen, som vanligt. Alla kompisar är ju i skolan, så hon har inget bättre för sig än att sitta framför datorn och glömma bort allt och alla i flera timmar.

Tankarna börjar vandra iväg, fostermamma och pappa, lärarna, Sofie, Lisa. Alla låtsas, men egentligen är det väl ingen som bryr sig? Hon bryr sig inte om det heller, det finns bara en som hon vill ska bry sig om henne.

Sen hon slutade komma till lektionerna har hon glidit längre ifrån alla, det är ingen som orkar ta reda på eller bry dig om vad som händer. Ingen vet, än, bara Sara, ingen annan. Ingen behöver någonsin få veta, hon skulle kunna packa och dra härifrån, USA kanske. Där kan man vara helt osynlig, om man bara vill, man skulle slippa alla dömande blickar och människor som försöker bry sig.

”Five beautiful young ladies stand before me, but I only have four photos in my hands” hon hör Tyras röst från datorn och hon väcks ur tankarna. En dörr som öppnas, det måste vara Micke, hennes fosterbror, ska han vara den första som får veta, nej för farligt, de senaste blåmärkena har inte försvunnit än och i dem finns minnet om senaste gången han blev arg på henne, det kommer hon bli påmind om varje dag för resten av hennes liv, det vet hon.

Micke går in på sitt rum och sätter på Skitarg på högsta volym, säkert bara för att irritera Sara, han vet hur hon hatar deras låtar. Det 5:e avsnittet av Top Model tar slut och Sara sätter på mobilen, 2 sms från Sebastian ”Är du ensam hemma eller? Är sugen!” står det i det första smset. ”Hallå? Ska jag komma eller, du vet att jag har andra alternativ annars, försöker bara vara snäll mot dig.” Hon svarar snabbt att Micke är hemma men att han kan komma ändå. Om detta är det enda sättet att få ha honom hos sig så är det väl värt det. Eller? Kan hon berätta för honom och låtsas att det är hans fel?

7 månader senare sitter Sara i en taxi på väg till ett sjukhus i en främmande stad. Hon får vänta i en kvart innan en sköterska visar henne till hennes rum och börjar fråga:

– Har du rökt eller druckit under graviditeten? Sara skakar på huvudet.

– Är du fortfarande tillsammans med pappan? Sara skakar återigen på huvudet.

– Och han kommer inte komma hit idag? Sara skrattar inombords vid tanken på att Micke skulle komma hit och hålla hennes hand genom förlossningen.

***
Ung skrivare. Ge gärna tips om hur man lär sig att skriva bättre!

VN:F [1.9.11_1134]
2.8/5 (13 röster)
Sara, 2.8 out of 5 based on 13 ratings

3 kommentarer

 1. Ellen Skriver:

  Vad hände du har början och slut men ingen mitten?

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 0.0/5 (0 röster cast)
 2. Tahsim Skriver:

  gud vad bra!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 0.0/5 (0 röster cast)
 3. Jessica Skriver:

  Tips? Jo, allting gick alldelels för snabbt, precis som Ellen sa: du har början slut och ingen mitten. Läsaren blir förvirrad och hundra frågor dyker upp i hjärnan, vad gör hon i den främmande staden? Varför kommer inte Micke och håller hennes hand vid förlossningen?
  Det är viktigt att skriva en mitten. För det är där det händer saker. Annars var den bra, tycker jag. Och du är duktig på att skriva!
  Lycka till med din nästa novell!:)

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 0.0/5 (0 röster cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.