Sommarromans

– Ah men vi ses imorgon då! ropade Sara till Emma samtidigt som hon med lätta steg började traska hemåt. Klockan var halv elva på kvällen och det var fortfarande ljust ute. Himmelen var alldeles rosa och vindarna var varma. Tänk att hon bara kunde ha på sig ett par jeansshorts och ett vitt linne, utan att frysa det minsta. Mitt i Saras tankar om den underbara sommarkvällen kom en kille på en gammal cykel mot henne. Han var alldeles sol mosig i ansiktet, kroppen var gyllenbrun och håret solblekt. Han hade bara på sig ett par badshorts så Sara kunde inte låta bli att snegla på hans bara överkropp. Läcker, tänkte hon och innan hon visste ordet av stannade han cykeln och ställde sig helt stilla och bara tittade på henne. Han sa ingenting, bara tittade på ett märkligt sätt. Sara visste inte hur hon ska reagera, skulle hon säga något eller bara titta tillbaka?
– – Hej, sa hon lite frågade i hopp om att han ska säga något mer tillbaka.
– Heej.. sa han efter några sekunder som kändes som en evighet. Så log han, satte sig på cykeln igen och cyklade iväg. Sara vände sig om och tittade efter honom. Hon förstod ingenting, vad ville han? Varför stannade han cykeln bara för att säga hej och sedan cykla vidare? Hon fortsatte hemåt men kunde inte släppa killes märkliga beteende.
Hon kom hem till ett tomt hus, hela familjen var nämligen på landet så för att slippa känna av ensamheten och höra tystnaden gick hon och tände varenda lampa i hela huset och satte på TVen på hög volym. Hon gick runt i huset och plockade bort alla ömtåliga saker så ingenting skulle blir förstört. Mamma och pappa skulle inte få märka någonting när dem kom hem. Hon och Emma hade planerat att ha fest hemma länge nu så äntligen var det sommarlov och Sara var ensam hemma, det kunde inte blir bättre. Hon tog ett glas med isvatten och gick sedan och la sig i sängen för att sova. När hon lagt sig började hon tänka på killen hon mött tidigare, läckerbiten… Han hade betett sig på mystiskt. Vem var han egentligen?

Sara vaknade nästa morgon av att fiskmåsarna skrek.
– Idiotiska jäkla fiskmåsar… suckade hon och drog täcket över huvudet. Hon låg kvar en stund men när hon insåg att hon inte skulle kunna somna om klev hon upp ur sängen, slängde på sig samma kläder hon haft kvällen innan och gick ner till köket. Hon gjorde sig en smörgås med ost och gurka och gick sedan ut till framsidan av huset och satte sig vid de mörkblå gamla utemöblerna. Solen stekte och Sara kände på sig att detta skulle blir en bra lördag, bästa lördagen på länge. Strax efter att hon ätit upp hörde hon ett par killröster och innan hon visste ordet av kom ett gäng på cykel, det var fyra stycken killar var av en var killen hon mött kvällen innan. Dem såg henne inte så passade på att spana in de allihop. Hon kunde utan tvivel konstatera att läckerbiten från igår var lätt den snyggaste av hans kompisar. De alla hade på sig badbyxor och Sara antog att de var på väg ner mot havet. Hon smsade Emma och skrev ”God morgon, är du vaken eller?? Sjukt gött väder idag igen så tänkte vi kunde dra ner till havet, har en sak och berätta och lovar dig du kommer inte att bli besviken!”. Sara tog sin talrik hon haft smörgåsen på och gick in till köket igen.
När hon ställt in tallriken i diskmaskinen pep mobiltelefonen till, det var Emma. ”God morgon, jag är vaken har precis duschat. Jag ska bara fixa mig lite snabbt så kommer jag till dig direkt sen! Puss”
En halvtimme senare knackad det på dörren.
– Kom in! Ropade Sara från badrummet där hon stod och fixade sig. Hon hörde att ytterdörren öppnades och sedan stängdes. Så fort hon fått till tofsen som hon ville ha den gick hon med snabba steg mot hallen.
– Jag bara måste berätta vad som hän… Sara blev tyst. Det var inte Emma som stod i hallen, det var killen från igår. Sara förstod ingenting, hon var 100 % säker på att det skulle vara Emma som skulle stå där och inte någon annan. Sen att det var killen från igår gjorde bara att allt kändes väldigt märkligt. Hur kunde han veta vart hon bodde? Och vad ville han egentligen?
Han sa inte ett ord, gav henne bara en blick som hon inte visste hur hon skulle tyda. Han tog några närmande steg fram och Sara stod som förstenad. Han drog sin hand genom hans solblekta hår och log.
– Hej, sa han med ett leende som skulle kunna charma vilken tonårstjej som helst. Sara stod fortfarande som förstenad framför honom. Hon kunde inte röra ett finger, inte ens ett hej fick hon fram. Han tog ytligare några steg närmare. Tillslut var han så nära henne att deras kroppar stod tett intill varandra, hon kunde känna att han var varm och doften av hans parfym, han luktade gott. Han la sin ena hand runt hennes midja och tog tag i hennes nacke med den andra. Böjde huvudet och kysste henne. Hon kysste tillbaka. Han fortsatte samtidigt som han tryckte henne intill väggen. Allt kändes så overkligt och Sara visste knappt vad hon höll på med, hon hade bara kysst två stycken killar tidigare och hon kände sig verkligen inte som något proffs. Han drog av hennes linne och började kyssa henne över bröstet. När han sedan försiktigt började knäppa upp hennes shorts puttade hon honom ifrån sig. Hon tänkte inte utan det var bara en ren reflex. Han tittade allvarligt på henne med en blick hon inte förstod sig på, blev han arg? Han stod kvar och tittade på henne i några sekunder och sedan vände han och gick ut genom ytterdörren. Sara tittade på sig själv i hallspegeln. Där hon stod lättklädd i sin vita spetsbehå och de små jeansshortsen som slutade strax under rumpan. En halv minut senare knackade det på dörren igen och Sara stelnade till. Var han tillbaka igen? Tänk om han blev arg när hon puttat iväg honom? Hon stod och stirrade på dörren utan att röra ett finger. Det knackade igen. Sara stod tyst. Dörren rycktes upp och den här gången var det Emma.
– Hallå varför öppnar du inte? Sa Emma. Är du inte klar än?
– Jo, jag ska bara ta på mig mitt linne så är jag klar, svarade hon.
– Bra, sen drar vi och badar! Sa Emma och log.
– Hm… vilken badplats då menar du?
– Ekeviken såklart, vilken menade du i smset?
– Nae, jag vet inte. Fick min mens precis. Det var en lögn, hon hade ju inte alls hennes mens just nu men bara tanken att möta killgänget på stranden kändes skrämmande just nu.
Det kändes konstigt att inte ens veta vad han hette, hon hade kysst en helt främmande människa i hennes eget hus. Tidigare hade hon ju tänkt berätta för Emma men efter det som precis hänt visste hon inte vad hon skulle berätta. Hon visste inte vad hon tyckte om hela situationen. Allt kändes bara förvirrande.
– Men vi kan väl bara gå dit och sola då? Snälla det är ju jättefint väder, sa Emma och la huvudet på sned. Snälla?
Sara tvekade men sa tillslut ja.
De kom till stranden och inga snygga killar syntes till. Det lättade lite i bröstkorgen. De la sig på sina handdukar och pratade om hur de skulle styra upp kvällen. När det pratat länge och väl blev Emma sugen på glass som en godisgris hon var.
– Vill du också ha en? Sa hon samtidigt som hon ställde sig upp och drog den virkade klänningen över huvudet.
– Jag vet inte, köp en isglass till mig i så fall.
– Okej!
Det gick 20 minuter och Emma var fortfarande inte tillbaka. Sara förstod inte vad det var som kunde ta så himla lång tid. Hon skulle ju bara gå och köpa två stycken glassar och att gå till kiosken tar inte mer än 2-3 minuter. Hon samlade ihop deras gemensamma saker och slängde på sig de små jeansshorts och linnet hon hade till och började gå mot kiosken. Väl framme utanför kiosken fanns ingen Emma. Bara några cyklar som stod parkerade mot huskanten och en överfull papperskorg med glasspapper. Sara gick in i kiosken och hörde Emmas högljudda skratt. Hon förstod att det kom ifrån glassboxen så hon gick med bestämda steg ditåt. Nästan lite irriterad över att Emma låtit henne vänta. När hon kommer fram och ser Emma ser hon också att hon inte är ensam. Hon står och skrattar tillsammans med fyra stycken killar. Samma killar som tidigare cyklat förbi Saras hus på morgonen. Hon fick en klump i magen när hon såg att de var dem och precis när hon tänkt vända ser Emma henne.
– Heeeeej Sara! Ropar hon glatt. Kolla vad jag hittade här, fyra stycken goa och glada Göteborgskillar. Edvin, Markus, Peter och Lukas heter dem. De ska vara här i en vecka till så jag sa att dem jättegärna får komma till dig ikväll, på festen alltså.
Emma babblade på och Sara sa ingenting. Hon tänkte för sig själv vad som hänt tidigare på morgonen. Att Edvin, tidigare kallad läckerbiten, bara kommit hem till henne och hånglat upp henne. Att han egentligen ville mer men hon puttat iväg honom. Hon sneglade lite på honom där han stod bredvid Emma vid glassboxen. Han var helt sinnes sjukt snygg.

En halvtimme senare stängde hon ytterdörren bakom sig. Killarna hade cyklat iväg och Emma gått hem till sig för att göra sig iordning. Hon drog av sig linnet, behån, shortsen och trosorna för att hoppa in i duschen. Precis när hon satt på duschkranen kom hon på att hennes handduk låg uppe på rummet så utan att stänga av duschen sprang hon med nätta steg upp på rummet, drog åt sig handduken och ner för trapporna igen. Precis när hon går förbi ytterdörren ser hon att den är olåst så hon vrider på nyckeln och går mot badrummet.
– Hej, hörde hon från köket.
Hon tappade handduken och hoppade till. Var det någon i huset eller hade hon bara hört fel? Hon tog några försiktiga steg bakåt och tittade in i köket. Mycket riktigt satt det någon där. Inte vem som helst utan läckerbiten, göteborgaren, Edvin. Han såg precis ut som han gjort när hon och Emma lämnat honom och hans kompisar i kiosken. Klädd i bara badshorts reste han sig upp från stolen han satt på.
– Hur kom du in? Sa Sara halvt förskräckt .
Han tittade på henne uppifrån och ned och sedan djupt in i ögonen.
– Spelar det någon roll tycket du? Sa han med en röst som lät djup.
Sara visste inte vad hon skulle svara. Hon fick inte fram ett ord. Hela situationen kändes bara jätte sjuk. Han tog några närmade steg. Sara sneglade på handduken hon tappat på golvet några meter bort. Skulle hon gå och plocka upp den?
– Vad vacker du är, sa han och tittade henne så djupt in i ögonen att hon var tvungen att vika undan med hennes egen blick. Han tog ytligare ett par steg fram och smekte henne på kinden. Han ställde sig tätt intill henne. Drog ut hennes tofs ur håret och kastade den på golvet tillsammans med handduken. Drog även ner sina badbyxor så de också hamnade på golvet. Han tog hennes hand och gick in i badrummet. Ställde sig i duschen och drog henne intill sig. Hon kände hur vattnet sköljde över hennes kropp. De var lite kallt så hennes bröstvårtor blev alldeles styva och hela hennes kropp täcktes av tunt lager gåshud. Deras kroppar möttes, vattnet sköljde över dem och de började kyssas. Han smekte henne över hela kroppen och hon gjorde detsamma på honom.
Hon hade aldrig vart naken tillsammans med en kille förut och nu stod hon och Edvin från Göteborg som hon inte ens kände i hennes dusch. Men hon orkade inte tänka, orkade inte bry sig, orkade inte vara så förbannat duktig hela tiden. Efter en stund stängde han av duschen och sa till henne att lägga hennes arm runt hans nacke. Hon gjorde som han sa till henne och på bara någon sekund lyfte han upp henne. Han bar henne som om hon vore någon slags prinsessa upp till övervårningen. Han gav henne en frågande blick om vilket rum som var hennes. Så hon pekade på dörren till vänster. Han puttade upp den och la henne försiktigt på täcket. De var fortfarande alldeles blöta och vattnet från hans hår droppade ner på hans gyllenbruna kropp. Han la sig över henne och tittade henne djupt in i ögonen.
– Du har väl gjort de här förut?

VN:F [1.9.11_1134]
3.8/5 (41 röster)
Sommarromans, 3.8 out of 5 based on 41 ratings

2 kommentarer

 1. summergirl Skriver:

  Så jävla bra 😉

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (1 röst cast)
 2. saga Skriver:

  Så otroligt bra. Kommer det någon fortsättning?

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.0/5 (2 röster cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.