Novell

Solen stekte på altanen. Om man dömde på vädret så var det redan sommar, men egentligen så var det bara början av maj månad. Jag hade slutat skolan för dagen och åkt hem för att göra den sista hemuppgiften för i år. Dock så är det väldigt svårt att koncentrera sig på det man ska när man helst av allt vill börja jobba på sommarens bränna. Men det spelade inte någon stor roll vad jag skulle välja för båda två tog emot lika mycket fast på olika sätt. Att plugga var inte aktuellt för min del då jag redan var så skoltrött man kan tänkas vara, och att ligga i solen i flera timmar lockade inte heller just nu, då allt som handlade om någon slags värme förknippades med illamående. Jag hade fått kramper i magen emellanåt och känt mig snurrig i snart tre månader men visste inte varför. Skolan tog stryk, vännerna och även min egen kropp då jag ibland inte ville äta någonting för att det värkte, men sedan kunde det vända och då ville jag få i mig allt som fanns i min närhet. Glass och mjölkchoklad var favoriten, men som många vet så kan det leda till fler finnar som inte var så kul att få i min ålder. Och självklart så hände det mig, fullt med finnar i ansiktet och på kroppen 16 år gammal. Men jag hade en bra självkänsla och såg det inte som ett så stort problem, det fanns saker som var värre sa jag alltid till mig själv när jag började tvivla.
Jag bestämde mig iallafall tillslut för att strunta i pluggandet och faktiskt försöka ta några njutfulla timmar i solen. Det var varmt och skönt till en början men efter ett tag så svängde det åt helt fel håll. Först kom illamåendet men tätt därefter kom inte det jag trodde skulle komma, smärtan i magen. Nu kom det istället en man med fyra stycken om inte fler knivar och stack mig våldsamt i ryggen, det kändes så iallafall. Jag var tvungen att ringa hem min älskling från jobbet då jag trodde att jag faktiskt var på väg att dö. Mamma kunde jag inte ringa för hon var i Frankrike på affärsresa, som vanligt. Det tog uppskattat 30 minuter innan han kom innanför dörren och kunde hjälpa mig upp från brassestolen och få in mig i husets vardagsrum. Knivarna fortsatte att huggas in i min rygg och helt plötsligt så måste någon utav dem lyckats skära upp en vattensäck som fanns inne i min kropp. Det strömmade ut vatten från mitt underliv och ganska så fort därefter förstod jag att jag var på väg att föda. Älsklingen var i chocktillstånd och jag grät av både smärta och rädsla. Barnets huvud kunde jag känna med mina fingertoppar, jag var tydligen redan så öppen som man skulle vara. Jag trodde att jag var i en mardröm, allt gick så otroligt fort. Att bli mamma som 16åring var bara sådant man hade sett på TV eller hört talas om. Jag tänkte varje gång på hur osmarta de var när de inte använde sig av kondom eller något annat preventivmedel. Alla vet väl om konsekvenserna, jag hade i alla fall lärt mig dem genom att bli inmatad med information tusentals gånger i skolan. Men jag själv hade aldrig förstått eller insett att jag var gravid, det största tecknet av dem alla fanns inte, en stor mage. Visst hade jag mått illa osv. men jag hade aldrig tänkt tanken att gick runt och bar på ett barn.
Min älskling och jag hade haft ett hemligt förhållande i snart 2 år för att vi båda visste att min mamma aldrig skulle acceptera honom. Och om hon nu skulle få reda på att det var han som var den blivande pappan till mitt barn så skulle hon bryta kontakten helt. Vi hade nästan aldrig förstått oss på varandra, och därför kändes det bra att hon inte var närvarande för tillfället. Jag hade allt jag behövde, min älskling. Han gjorde allt han kunde för att hålla mig lugn. Han visste vad han gjorde då han hade varit med om samma sak en gn. Men vi båda insåg ganska snart att vi inte skulle hinna in till bb, utan det var förlossning på hemmaplan som gällde. Smärtan var obegriplig och mannen som tidigare använt sig av knivar hade bytt sitt vapen mot en motorsåg. Jag trodde att jag skulle dö, både jag och mitt barn. Jag förlorade stora mängder blod och när barnets huvud hade kommit ut så såg jag att navelsträngen var virad flera varv runt halsen. Det som såg ut att bli slutet för oss båda slutade med att älsklingen klarade av att pusha mig att krysta ut hela barnet och då rädda den från att eventuellt kvävas, mig räddade han genom att ringa ambulans som kom fortare än vinden för att sy ihop mig.
Efter alla omständigheter så var jag var nu lyckligare än någonsin. Jag glömde allt som jag tidigare trodde var en mardröm och såg det positiva. Trots att jag bara var 16 år så hade jag fått mitt barn med den jag älskade, vad med kan man begära? Han var inte nu bara älskad utav mig, utan också utav vårt gemensamma barn, en pojke. Han hade blivit pappa för andra gången. Han var nämligen inte längre bara pappa till mig utan också till mitt barn. Vårt förhållande som vi tidigare hade fått hålla hemligt var nu officiellt, jag struntade i vad samhället och min mamma skulle tycka, det ända hon brydde sig om var hennes karriär iallafall. Allt jag ville nu var att den nya familjen skulle samlas, glömma den gamla och börja om på nytt.

VN:F [1.9.11_1134]
3.5/5 (2 röster)
Novell, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.