Crossen

Bengt är tidigt ute och kör med sin gröna Kawasaki cross och det är ljust ute och ganska kalt, bredvid honom kör Lars med sin Röda Honda. Bengt fick sin cross för inte så länge sedan, bara någon månad sen.
De bägge är 14 år och går i samma klass. De går i en skola som är väldigt liten, ingen av dom är ett stort fan av skolan. Bengts far heter Roger, men alla kallar honom Rågge. Rågge är ganska lång, han har vitt hår och gillar motorer. Dom bor ute på landet, det finns mycket skog och inte särskilt mycket hus.
Dom åker upp på ett berg och förbi några bärplockare, de hejar men bärplockarna rör inte en min. Bengt kollar på Lars som ser förvånad ut.
Det är väldigt tätskogat där de kör och ett tag senare så kör de över en bro, Bengt kör lite efter och han ser hur Lars vinglar till och han tappar däcket, det tar tvärstop och Lars flyger in i ett träd. Bengt ser att Lars ligger helt orörlig, Han springer dit och ser hur det är med lars, han har svimmat.
Bengt försöker ringa Rågge men det finns ingen täckning. Han säger för sig själv ” Jag kan ju inte lämna honom, men jag måste meddela Rågge ”.
Så Bengt sätter sig på crossen och kör samma väg tillbaks, men ungefär efter halva vägen så blir det väldigt stenigt, han kan han inte styra. Han stannar och kollar ner mot marken, han ser att hans däck är platt. Han har fått pungtering. ”Helvete” säger han. Han försöker nå Rågge men fortfarande ingen signal.
Han rullar crossen vidare men han kan ju inte rulla hela vägen hem det är ju en halv mil, tänker han. Men han fortsätter och kommer på ”just det, bärplockarna”. Dom kan ju inte vara så långt bort från här, tänker han.
Men när han kommer fram till platsen så ser han inga bärplockare, de måste ha bytt ställe tänker han. Han fortsätter och en liten bit längre bort ser han en bil som liknar bärplockarnas bil.
När han kommer fram så är det ett tält bredvid bilen, han ser att det inte är samma bil som bärplockarna hade, nej de hade en blå minibuss, det här är ju en grön skåpbil. Han skiter i det och går fram dit i alla fall. Han ser en person som ligger och sover. Han lutar crossen mot et träd och går fram till mannen. ”Jag måste väcka honom”, tänker Bengt. ”Fan jag vågar inte väcka honom, tänk om han blir sur”. Bengt tvekar en liten stund och kommer på att hans kompis ligger avsvimmad i skogen. Men han tar mod och väcker honom försiktigt. ”Hallå, ursäkta”. Säger Bengt och skakar lite på mannen. Mannen vaknar och ser underligt på Bengt. ”Ursäkta, jag behöver din hjälp”, säger Bengt. ”Vadå, vad har hänt?”. Bengt berättar vad som har hänt och mannen skyndar sig att starta bilen. Han tjusar hem Bengt till Rågge, ”Tack så hemskt mycket, jag kommer och hämtar crossen senare!” säger Bengt och skyndar sig in till Rågge.
”Pappa, Pappa” Ropar Bengt. ”Ja, vad är det?” hörs det från vardagsrummet. ”Lars har ramlat och svimmat!”. Rågge kommer in i hallen och tar på sig en jacka och skyndar ut. Dom tar bilen och Bengt vägleder honom till platsen.
Dom går in i skogen och ser att Lars sitter upp bredvid ett träd. ”Lars!” Ropar Bengt. ”Ja!” Ropar han tillbaka och tittar upp. ”Hur är det?” Frågar Rågge. ”Bra, bara lite yr och har ont i armen.” Svarar Lars. Dom tar crossen och däcket och lyfter grejerna till bilen. Dom kör efter vägen och Bengt kommer på. ”Just det, sväng in här.” Säger Bengt. ”Varför det?”.” Min cross är ju här inne”. Dom svänger in och ser bilen och gubben som skjutsat hem honom.
Bengt kliver ut ur bilen och går fram till mannen, ”Hej, tack för hjälpen!” Ropar Bengt. ”Ingen orsak” svarar mannen. Rågge går ut ur bilen, han går fram till mannen och tackar honom han med. Han bjuder hem mannen på en kopp kaffe.
Lars far in till sjukhuset och hans arm kollas, han har inte brutit armen men bara stukat den. Sen kommer Lars hem och de lagar crossarna, sedan när det är fixat så far de ut i skogen igen och kör, men denna gång sitter däcket fast.

VN:F [1.9.11_1134]
3.0/5 (7 röster)
Crossen, 3.0 out of 5 based on 7 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.