Våga börja om på nytt

Skulle jag någonsin våga lita på en man igen. Tänkte Maria. Ja hon hade ju gått igenom en skilsmässa. För bara några veckor sen tog hon tag i det och bestämde sej för att lämna Micke. Han hade ju varit så konstig på sista månaderna. Avvisat henne om hon kom för nära ville inte ha semester med henne och barnen, utan sa att han stannar hon sin bror när han lämnat barnen hos sin mamma några dagar. Det tyckte Maria var väldigt underligt först, och det säger han på väg hem, när han lämnat barnen hon mamma, för Maria började undra varför inte Micke kom hem. Jaja tänkte hon han behöver väl komma ifrån lite på egen hand. Det var väl inte så märkvärdigt, tänkte Maria. Och vi har ju inte haft det så bra på sistone. Men varför avvisar han mig så tydligt, tänker Maria när hon tar på sej jackan och ska gå ner till affären. När hon böjer sej ner för att ta på sej skorna så ser hon att det ligger nått vitt papper under byrån. Hon plockar upp pappret och där hittat hon ett namn med telefonnummer på. Set var ett namn hon inte kände igen, nån Lina Andersson. Vem är det, tänkte maria. Hon gick fram och tillbaka till affären, och kom hem. Men hon kunde inte släppa detta, utan Maria bestämde sej för att ringa Micke, på hans mobil. När hon slog numret var hon väldigt nervös.

Nonsens tänkte Maria vad knäpp jag är, kan väl inte inbilla mig att det är en han träffat heller. Så farligt var det väl inte. Maria slog in siffrorna, och fingrarna skakade. Och tonsignalerna kom fram. ”hallå det var Mickes telefon ”var det nån som svarade i andra luren, men det var inte Micke, utan en kvinna, Maria blev helt stel, och frågade vem hon var. Hon presenterade sig, Lina heter jag. Maria blev helt stel igen. Så var det alltså sant. Så var inte Micke hos sin bror, utan han har alltså träffat en annan kvinna, och hon bad att få prata med Micke. När han kom till telefonen, brast allt för Maria. Han erkände att han träffat lina. Och att det var en ungdoms kärlek, som han träffade på för ett tag sen, när han var på kurs genom jobbet. Och set blommade upp för bägge två. De har visst träffats några gånger. Maria blev helt chockad, och så får hon upp kastat i ansiktet att han aldrig älskat henne, och det säger den mannen i telefon bara så där. Maria blev så ledsen att hon la på luren i örat på han. Tack och lov har det inga barn att ta hänsyn till. Maria satte sej i soffan, och bara grät. Efter en stund så ringde telefonen, det var Marias bästa väninna som ringde, hon hörde på Maria att det var nått som inte stod rätt till. Maria berättar allt. Hennes väninna tog bilen till Maria med en gång. Utan tvekan, hon ställer alltid upp för Maria vad det än gäller natt som dag, det är ju så det ska vara, när man är riktiga vänner. Ja en vän för livet det vet Maria. Och det kan man inte ha för många av. Och nu satt det i soffan bägge två. Maria frågade vad ska jag göra nu.

Hon bestämde sej för att flytta så fort det gick för här var för mycket minnen. Efter dom åren de haft tillsammans. Maria fick tag på en fin etta nära centrum där de bodde. Visst var det ensamt många gånger, men hellre det än att ha en otrogen man. Och med tiden kanske Maria vågar träffa nån som hon kan lita på. Hon har just fått iden att gå in på en dejting sida. Och har börjat chatta lite grann med en jättetrevlig man i hennes egen ålder. Men än vågar hon inte gå ut på dejt, tänker hon. Men det byter telefonnummer. Och han ringer, han var trevlig, lugn snäll. Skulle jättegärna bjuda Maria på middag ute på stan, å nu blir hon så där tveksam igen. Men tänker Maria vad har jag att förlora, våga chansa sa hennes väninna. Bara kör och det gjorde hon och han var ju jätte trevlig. Kanske set blir en ny början på mitt nya liv. För alla är värd en fin man att leva med vi får hoppas. Nu har det gott ett är och det har träffats regelbundet och snart flyttar de ihop, Maria är så lycklig nu.

VN:F [1.9.11_1134]
3.0/5 (9 röster)
Våga börja om på nytt , 3.0 out of 5 based on 9 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.