Ett rent helvete

Han tittar på mig. Jag försöker ignorera honom, men hans arga blick tär igenom mig. Jag vill tro att ingenting har hänt, men nu står vi här på socialen. Han ska lämna mig, eller jag ska lämna honom. Jag ska få bo i en annan familj, med en annan pappa.
Min pappa är alkoholist, doppåverkad och misshandlare. Min pappa är djävulens bästa kompis.
Han är flintskallig och biffig. Han må vara Sveriges bästa boxare, men han är världens värsta pappa. Själv är jag klen, jag står inte ut med tuffa miljöer. Det är därför jag valt att ge mig själv till en annan familj, där det förhoppningsvis är ordning och reda. Jag har alltid sagt till mig själv att allt någon gång kommer ordna sig, men idag har jag insett att allt inte kommer ordna sig det, i alla fall inte för mig. Mitt liv började med att vara perfekt, nästan som en vacker blomma på en äng. Blomman hade alla blad för att den skulle kunna hålla ihop, men efter att ett blad vissnat, så gjorde de andra också det och detsamma hände för hela blomman. Det var för drygt en månad sedan. Jag hade precis kommit hem ifrån en tuff dag i skolan. Jag tyckte det skulle bli så skönt att vara hemma och få ta det lugnt, men det blev inte som jag hade tänkte mig att min eftermiddag skulle bli. Jag satt i soffan och kollade på tv, när pappa kom inrusande i vardagsrummet. Hans händer var blodiga och han hade en kniv i högra handen. Pappa tittade på mig och sa:

Om du aldrig trott på den hemska verkligheten, så ska du göra det nu. Jag har dödat mamma.

Det kom som en chock, jag trodde att jag var den nästa han skulle döda. Så jag reste mig upp och sprang iväg, fort som satan ut genom ytterdörren. Han stod kvar där i vardagsrummet när jag sprang iväg. Han bara stod där och följde mig med sin blick. Jag försvann enda tills mina tårar hade försvunnit. Jag hade vandrat omkring hela natten, men tidigt nästa morgon stod jag framför vår dörrport. Jag testade att öppna dörren, men det var låst. Så jag tog mig an och plingade på. Hastig så var det någon som var på låset och öppnade. Bakom dörren stod pappa.

Jag har dödat mamma fattar du inte det? Vad ska jag ta mig till?

Han fällde en tår och sedan föll han till marken, bölandes.

VN:F [1.9.11_1134]
3.1/5 (23 röster)
Ett rent helvete, 3.1 out of 5 based on 23 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.