Barnlängtan

Eva var nästan klar maten. Och väntade hem Klas. Som snart skulle komma hem från jobbet. Han arbetade som pilot vilket han trivdes väldigt bra med. Eva jobbade som kontorist och hade då sina tider måndag till fredag 8 -17. Men Klas träffade hon sällan efter som han har så oregelbundna tider. Och set tyckte Eva var väldigt trist i vardagen och inte kunde få komma hem till någon som väntade på henne. Visst var han ledig periodvis och då försökte de hitta på nått tillsammans. Men Eva hade en dröm också att få en liten tillökning med Klas. Båda tyckte om barn, men Klas ville vänta och kände sej inte redo än för han har så mycket med jobbet sa han. Han tyckte att det var ju bra som de hade det nu.

Eva var orolig för hur Klas skulle reagera, när hon berättade nyheten skulle han bli glad? Tänkte hon. Förra veckan började hon känna sej konstigt trött och illamående. Så hon gick och tog ett gravtest, och det var ju positivt svar, som hon fick, och skulle tala om det nu när Klas kom hem, från sin resa. Så Eva hade dukat upp extra fint med ljus och blommor den här kvällen. Klas hade alltid med sej nått hem från dina resor. Han var inte snål på något sätt. Klockan är snart 7 och Eva gick för att byta om, hon kände att hon ville ha nått fint just ikväll när hon skulle tala om den stora nyheten för han. Hon kunde ju inte tro att han blir besviken i alla fall.

Klas kom hem vid halv åtta tiden, och det blev lika glad som vanligt när han kom hem. Se åt och skrattade. Till sist sa Eva, att det skulle va dags kanske med att få barn innan det blir för sent. Men Klas tyckte de kunde vänta lite. Ok tänkte Eva, nu måste jag ju berätta. Jag är med barn, sa hon tyst. Klas hajade till. Och det blev alldeles tyst i köket. Men säg något bad Eva. Jag vill ju vänta med det sa han. Vill du inte ha barnet frågade Eva. Nej inte nu svarade Klas. Eva blev ledsen och sårad. Hon gick ifrån bordet och gick in i sovrummet och hittade en väska, där hon packade ner lite kläder.

Hon gick ut i hallen och tog bilnycklarna utan ett ord, lämnande hon huset. Bilen stod ute på gatan. Eva satte sej bakom ratten, och åkte iväg mot stugan. Som låg bara några mil ifrån stan. Hon kunde lika gärna vara där och röja undan inför vårstädningen nu. Så fick hon tänka på annat än att grunna på vad Klas sa. När hon kom ut till stugan så tände hon i den öppna spisen, och bäddade i ordning soffan, så hon kunde sova där inatt. För imorgon skulle hon städa upp o fixa trädgården. Hon var ledsen över Klas beslut. Hon stängde av telefonen för hon ville inte prata med han nu.

Klas gick också hemma i lägenheten och funderade. Han mådde inte heller bra när han gav det svaret till Eva. Han älskade henne över allt annat. Men var han verkligen beredd att skaffa barn nu. Han vill ju också ha tid för din familj. Deras vänner har ju barn och Eva har nog rätt att vi blir ju inte yngre. Klas tittade på tv en stund sedan gick han och la sej. För i morgon skulle han ut till stugan och överraska Eva med blommor. Nästa morgon när Eva vaknade gick hon upp och gjorde i ordning kaffe och satte sej ute på altanen i den tidiga vårsolen. Så plötsligt får hon se ett par gå utanför med banvagn och de hejar glatt på varann det är ju grannen som fått barn, grattis säger Eva. Vad kul. Det pratar en stund och Eva bjuder på fika, men hon säger inget. Hon frågar vad den lille heter, jo han heter Albin sa Anita hennes granne. Och Eva ler.

Klas vaknar också tidigt denna morgon och är glad, han gör sej snabbt i ordning. Och lånar mammas bil till stugan. När han kommer dit får han ju se grannen som är där med sin bebis, och han skiner ikapp med solen. Eva blir glad när han kommer med öppna armar tar han henne till sej och säger:om det blir en flicka kan hon väl heta Maja. Ja det kan hon sa Eva och om det blir en pojke sa Eva så kan han väl heta Tobias. Det var då lyckliga och glada så de stannade helgen ut och fixade i stugan. Och det skulle börja planera en liten sandlåda o en gunga till den lille. Så nu var det bara att njuta och vänta tills de blev tre.

VN:F [1.9.11_1134]
3.4/5 (7 röster)
Barnlängtan, 3.4 out of 5 based on 7 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.