Det förflutna

Erik höll sig hårt i armstöden och lutade sin nacke mot nackstödet. Han var livrädd. Sekunderna kändes som minuter och minuterna kändes som timmar. Det var som en evighet för honom. Fastän det bara hade gått tio minuter sedan planet lyfte. Erik vad rädd utav själva ordet flygplan, hans pappa miste livet i en flygolycka när Erik var några månader, det hjälpte verkligen inte med att resa åtta timmar i ett flygplan med skrikande barn bakom öronen. Hans mamma hade aldrig tid att resa utomlands, kirurgkarriären tog kål på henne och Erik då han inte fick träffa henne så mycket.
Han var inte van med att sitta uppe i luften på över 8000 meter. Erik var i alla fall inte på sin gamla slitna fåtölj, nu var han den människan han alltid velat bli. Han hade sin civilingenjörsutbildning och kunde lätt hitta ett jobb. Erik blundade och somnade, han vaknade efter ett tag. Det var en utav flygvärdinnorna som väckte honom. Han hörde flygplanets hjul landa på den hårda asfalten och gjorde ett konstigt ljud sedan skakade flygplanet så mycket att han nästan spillde sitt kaffe över sig. Han tog ett djupt andetag och tänkte hur roligt det skulle bli att fira jul med sin nyblivna flickvän. Det var kallt den dagen, Erik drog halsduken allt tätare om sin hals och gick snabbare.
Han var i Rysslands huvudstad, Erik hade träffat sin drömtjej Camilla som han hade träffat på nätet när han surfade på kärlekshemsidor, Erik var inte den typen som gick ut på krogen sent på kvällen. Han föredrog att vara hemma och mysa med ett varmt glas Oboy. Han bodde i sin lilla tvåa vid Stockholmsorten, det var en billig lägenhet för att den var bredvid en stor motorväg. Erik brukade oftast vakna utav bilarna som tävlade. Nu var det slut med det, han är utbildad som civilingenjör och har hela livet framför sig. Erik har alltid drömt om att bo i ett hus, då hans mamma jobbade som kirurg hade hon inte tid för att klippa gräset eller klippa buskarna. De fick bo i en lägenhet, en fin lägenhet med fina moderna prylar, men han hade alltid drömt om att ha en studsmatta och ta med sina kompisar för att leka ute i trädgården. Hans barndom var inte det bästa och han försöker helst glömma den.

Flygplanet stod stilla, det hördes ett pling och bälteslamporna släcktes. Alla reste sig upp och tog snabbt sina väskor och rusade ut ifrån planet. Erik var precis bakom First Class, han hade bara en liten resväska med sig och gick lugnt ut från planet. Man såg på alla fönster att de var täckta utav imma, det var kallt i Ryssland och tanken av att vara med Camilla och mysa gjorde att han rös.
Han började gå snabbare. Erik kände hur hans andning blev snabbare och tyngre. Han såg sig omkring medan pulsen steg och hans blick fångades av en total främling. Den gamla gubben såg snabbt bort, ner i marken. När han närmade sig, försäkrade Erik sig att det han skulle göra något mot honom, gubben talade om Erik att följa med honom. Långsamt gick de, Erik blev lite förvånad och gick lugnt efter honom. Där är hon, den underbara Camilla. Gubben släppte sitt sikte på Erik och genast sprang han till Camilla och kramade henne hårt. Camilla hade svårt för svenska, hon hade tränat upp sig själv via Internet då man inte lär ut svenska i Ryssland.
’’Jag är så glad att träffa dig’’, sa Camilla. ’’Vi kommer ha så kul tillsammans’’, svarade Erik med ett brett leende. Snabbt efter de hade pratat kom den gamla gubben fram, han pratade på ryska. Erik hade tänkt sig fråga vem han egentligen var, men lät bli. De var ute från flygplatsen, det var stort och klimatet påminde honom om Sverige ’’Vilken taxi ska vi ta?’’ frågade Erik. ’’Vi ska inte ta taxi, jag skrev i hemsidan att jag var en känd modell’’, svarade Camilla. Vilken limousin tänkte Erik, de andra tog de slitna taxibilarna och han tog en stor hummer limousin. Chauffören steg snabbt ur, han hjälpte vänligt Camilla, hennes pappa och Erik.

Eriks väska var ganska tung, Camillas pappa hjälpte till och hon flinade hur chauffören inte orkade bära upp väskan en halv meter. Erik hade trots allt en stor mängd kläder och andra elektriska saker då han var en civilingenjör. Väl inne i limousinen var det som ett lyxhus, det fanns små kylskåp med dyra champagneflaskor och ett tak som glänste ner mot dem med fina ljus som bytte färg runt dem. Chauffören körde lugnt ifrån flygplatsen, de skulle först skjutsa hem Camillas pappa. Det var helt tyst, inte ett enda ord. Camillas pappa var säker nervös för att sin dotter träffade en okänd man ifrån Sverige. Det enda man hörde var regnet som träffade bilrutorna och däcken som körde på den våta asfalten.
Efter en kvart var de framme hos Camillas pappa, chauffören gick snabbt ut och öppnade dörren och höll ett paraply över honom. Camilla steg ur bilen och hastigt steg Erik ut efter, de gick mot Camillas pappas lägenhet. Den var ganska hög och såg inte direkt som en lägenhet längre, tegelstenen var slitna och det såg mer ut som ett fängelse. Camillas pappa bodde på femtonde våningen, hissen var ur funktion och det var svårt för Camilla att hjälpa sin far. Hon tog ivrigt av sina 7000 kr dyra klackskor och hjälpte sin far upp med hjälp utav Erik.
Nu var de äntligen uppe, bortsett from de andra lägenheterna var denna mycket finare. Hon hade köpt allting en gammal man kunnat önska sig. Det var allt från stora platteven, en helt ny badrum med bubbelbadkar. Erik såg sig omkring, Camilla hjälpte sin far med maten då han inte åt för att träffa henne i flygplatsen. ’’Vill du äta spagetti med köttfärssås?’’, frågade Camilla. ’’Ja tack, det var så äcklig mat i flyget’’, svarade Erik vänligt. Alla åt tillsammans, tanken slog Erik att prata lite med Camillas pappa. ’’Är du nervös att din dotter har träffat en man från utlandet?’’, frågade han på engelska. ’’Du är en snäll grabb, man ser det på dig och så känner jag det’’, svarade den gamla gubben med en hes röst. Nu hade de ätit klart och Camillas pappa tog upp en stor fin tårta som han hade köpt för att fira förhållandet mellan sin dotter och Erik. Camilla tycke det var sent och kollade snett på klockan som pekade på tolv. Hennes pappa blev inte så ledsen, han sa att han kunde spara det för en annan gång och tog en bit för sig. Camilla flinade och sedan gick de sin väg mot limousinen som väntade ute för dem, chauffören gick snabbt ut och öppnade dörren för Erik och Camilla. Resan till Camilla tog en lång tid, de körde till en av Rysslands allra finaste platser. Här bodde det allt från kända artister till gamla astronauter.
När de väll var framme vid Camillas hus var det helt släckt, huset var minst 500 kvadratmetrar. Det var ganska tydligt varför Camilla köpte en katt, för vem vill bo ett sådant stort hus helt själv. Nu skulle det förändras på det tänkte Erik för sig själv. De gick mot dörren som var försedd med tre olika lås. Han log och hon sa även att fönstren är skottsäkra, då behöver inte Erik oroa sig när han spelar golf i den stora trädgården. När hon öppnade dörren kom den varma luften, man kände sig så välkommen in. De tog av sig sina ytterkläder och hängde dem, tavlor av Camilla var uppsata på väggen och Erik slogs med häpnad. Han hade hittat sitt livs kärlek, ’’vi ska få barn tillsammans och leva vårt liv’’, sa Erik högt och glatt. ’’Det ska vi, men först ska vi ha kul här i Ryssland och jag ska visa dig runt om vad jag gör som en känd modell’’, svarade Camilla.
Klockan var strax över ett, de gick mot Camillas rum som var i andra. Det var stort och man kunde se att högra sidan av sängen var orörd, Erik gick långsamt med Camilla mot sängen. De la sig på sängen och somnade.
Nästa dag vaknade de, Erik var sist uppe. Katten var uppe och vandrade omkring medan Camilla förberedde frukosten till Erik och till den lilla katten. De åt tillsammans och njöt av utsikten som de hade. Efter de hade ätit klart skulle Camilla på modeshow, han var stressad och drack därför extra apelsinjuice. De gick nu ut, denna gången fanns det ingen limousin. Då hördes ett ljud från garaget, det lätt som en racerbil. ’’Du får äran att köra min nya Ferrari’’, sa Camilla glatt. Erik log brett och satte sig i förarsätet och chockades av den fina inredningen. Hon pekade vart han skulle köra och lungade ner honom att köra saktare. Ner de väl var framme kom alla fotografer springade mot bilen och tog tusentals kort. ’’Det gör inget, bara ingnorera dem’’, sa Camilla. De gick lugnt ut som om ingen hade vart närheten av dem. Inne i byggnaden hade Erik en väldigt speciell plats, det var bredvid scenen där de Camilla skulle gå med de andra modellerna. Camilla förberedde sig inför showen, hon pussade Erik och gick sin väg. Han såg sig omkring och såg en skylt där det stod H&M, även Sverige var inblandade i detta. Camillas far kom fram till Erik och sa på engelska ’’följ mig’’ Han reste sig och följde hennes far, till slut kom de till trejde våningen. Man fick syn på slutet av scenen där modellerna vände sig, gubben tog Erik på axeln och sa på svenska ’’jag kan prata svenska som du inte visste’’, sa Camillas pappa. Erik var helt förbluffad och backade långsamt mot balkongen på tredje våningen. ’’Det finns anledningar varför, jag kommer från Sverige och jag är din far, din mamma ville inte att du skulle ha kontakt med en mördare’’ Snabbt efter det knuffade han ner Erik som föll mot sin död framför scenen. Det var då Camilla visade sina kläder, ingen fick någonsin vem som knuffade ner honom och varför.

VN:F [1.9.11_1134]
3.0/5 (8 röster)
Det förflutna, 3.0 out of 5 based on 8 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.