Jagad

Det är sen kväll i mitten av oktober och Lisa håller på att cykla hem från en kompis som hon har kollat på film med, det blir mörkare för varje sekund som går och träden ser ut att smälta ihop till en stor svart skugga. Hon kollar lite åt sidan in i den mörka skogen och det känns som att någon står där inne och tittar på henne, hon cyklar så fort hon kan men plötsligt så rycker hela cykeln till och hon ramlar nästan omkull men lyckas hålla balansen. Hon kliver av cykeln och undersöker däcken och ser att hon har fått punktering på framdäcket så hon har inget annat val än att leda cykeln resten av vägen, medan hon går känns det som om mörkret trycker sig på henne och nu tycker hon sig till och med höra steg bakom sig. Hon vänder sig om men allt hon ser bakom sig är några löv som flyger omkring på marken, vinden får det att prassla i buskarna men annars är det tyst och stilla. Lisa går vidare men hon hinner bara ta fem steg innan hon hör stegen igen och den här gången när hon vänder sig om så får hon syn på en skugga som närmar sig, först kan hon inte se vad det är men när den kommer närmare så ser hon att det är en man. först så känner lättnad för att det betyder att hon inte är själv men så märker hon att det är något konstigt med honom, det verkar som om han inte kan gå rakt och hon känner en konstig lukt komma ifrån honom. Då förstår hon att han måste ha druckit mycket och då får han syn på hennes och säger med en hes röst.
”Men hej snygging har du lust att hitta på något?
Lisa svarar inte utan ökar bara farten men det gör mannen med medan han ropar.
”Men vänta jag pratar med dig!
När Lisa kastar en snabb blick över axeln så ser hon att han har börjat springa och för varje steg som han tar ser det ut som om han ska trilla.
Hon börjar också att springa men det är svårt med cykeln så hon slänger den åt sidan, snart så har hon kommit ut ur skogen och kommer allt närmare husen men helt plötsligt så har han kommit ikapp henne och knuffar ner henne på marken. Han skrattar hest och sätter sig på henne och han händer börjar att smeka henne, Lisa känner hur paniken stiger men hon måste göra något nu innan han gör något värre. Hon känner efter i sin väska efter något som hon kan använda som vapen och får tag i sin hårborste, hon tar upp den och slår allt vad hon orkar på mannens huvud slaget blir inte hårt men mannen är inte bered så han tappar balansen och trillar av henne. Hon reser sig snabbt upp och springer till sitt hus där hon ringer polisen. De griper manen och innan de åker så frågar polismännen om hon mår bra och hon svarar ja.
Senare när hennes Mamma och Pappa kommer hem så berättar Lisa vad som har hänt, de blir stolta över att hon lyckas hålla huvudet kallt och innan hon går och lägger sig säger hon.
”Tack Mamma för den nya hårborsten, man kan lugnt säga att den kom till nytta.

VN:F [1.9.11_1134]
2.6/5 (19 röster)
Jagad, 2.6 out of 5 based on 19 ratings

2 kommentarer

 1. Kim Skriver:

  Väldigt bra! 🙂

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 0.0/5 (0 röster cast)
 2. michaela Skriver:

  tack 🙂

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.0/5 (1 röst cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.