Flight FR 2194

Väckarklockan ringer och du sträcker dig över mig för att få tyst på den innan resten av huset vaknar. Medans du fumlar efter lampan omfamnas jag av din lukt, din närhet. När lyset är tänt lägger du dug ner bredvid mig för endast en liten stund och drar mig närmare. Du låter mig ligga i dina armar och lyssna till dina hjärtslag, samtidigt som jag försöker hålla tårarna tillbaka.

Min väska står packad och klar bredvid dörren, passet och det boarding pass som ska föra mig ombord på flight FR 2194 och bort från dig ligger ovanpå. Jag klamrar mig fast vid dig och försöker gömma mina tårar men lyckas inte. Du torkar dem, håller mig hårdare, närmare, och viskar i mitt öra ”it will be alright”.

It will be alright. Det kommer att ordna sig. Det gör det alltid, eller hur? Det är inte för evigt, men mitt hjärta brister ändå vid tanken på att lämna dig och åka hem. ”Hem”. Den lilla röda stugan mitt ute i skogen i min lilla by känns inte som hemma längre. Hemma är inte var jag bor längre, hemma är där du är, förstår du inte det?

Klockan är inte mycket, endast halv 6 på morgonen, och jag tänker halvtrött att klockan är halv 8 ”hemma” i Finland. Medans jag klär på mig betraktar du mig, du ser så sorgsen ut. Jag måste bita mig i läppen för att inte gråta igen, för att få något annat att tänka på plockar jag upp dina handdukar och lägger tillbaks dem i badrummet. Jag småler trots att mitt hjärta håller på att brista inför utsikten att lämna dig, det är så typiskt dig. Dina handdukar emigrerar med jämna mellanrum från ditt badrum.

När jag kommer tillbaka har du klätt dig, du har slängt min väska över axeln och undrar om vi borde äta frukost. Jag är inte hungrig alls, mest känner jag för att spy. Men om jag berättade det för dig skulle du oroa dig ännu mer och bli ännu ledsnare, så jag säger att det kanske nog är bäst. Inte för att det spelar så stor roll, du känner mig bäst av alla och vet ändå hur jag känner mig.

Klockan är 10 över 6, och vi sitter i bilen påväg mot tågstationen. Du håller min hand i din, ett tyst löfte svävar i luften mellan oss att inte släppa taget. Luften känns tjock att andas, en välbekant känsla vid det här laget. För varje krök kommer tågstationen närmare och närmare, och du räcker mig min biljett.

Det är kallt ute, och kafét är stängt. Jag huttrar, men så håller du om mig och värmer mig igen. Ett tåg susar förbi utan att stanna, men snart anländer rätt tåg och vi stiger ombord. Vi letar efter våra platser, det är första gången jag åker första klass. Servitören kommer förbi med vagnen, och du beställer en kaffe med mjölk åt mig, precis som om du kunde läsa mina tankar.

Jag lutar mig mot dig och slumrar tillfälligt till, men snart tvingas vi byta tåg. Jag minns förra gången vi sprang mellan perrongerna, desperata att hitta rätt tåg i tid. Jag minns hur du ringde din skjuts och sa att vi kanske blir lite försenade, och hur svaret var ”Sleep in a cardboard box”.

Efter tre tåg och en tur med tunnelbanan är vi framme. Flygplatsen. Förra gången vi var här mötte du mig vid kaféerna och souvernirbutikerna. Tanken på att lämna dig överväldigar mig igen, och tårarna stiger i mina ögon. Vi säter oss vid ett stånd som säljer doughnuts från Krispy Kreemy och äter våra smörgåsar och varsin doughnut.

Du lutar dig fram och torkar mina tårar, trots att du ser ut som att du kan börja gråta själv närsomhelst. Tiden gåt alltför fort, och snart måste jag gå genom säkerhetskontrollerna. Du håller mig nära och viskar något i mitt öra. Jag kan inte hejda tårarna, men jag har inget annat val än att ställa mig i kön.

Det är julhelg och hälften av personalen har fått ledigt. Det tar längre än vanligt att gå genom säkerhetskontrollen, vilket gör att jag måste springa till rätt terminal och rätt gate. Jag hinner trots allt boarda i tid, även om det var på håret. Väl ombord tänker jag på det sista du sa till mig.

Du sade det på mitt språk, inte på ditt. Du bemödade dig om att lära dig de få orden på svenska, i stället för att säga det på engelska.

”Jag älskar dig. Vill du gifta dig med mig?”

VN:F [1.9.11_1134]
3.9/5 (16 röster)
Flight FR 2194, 3.9 out of 5 based on 16 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.