Januhem

Januhem var en liten by långt ifrån det mesta, men dom flesta av byns tvåhundra invånare var ganska nöjda med det. Man var aldrig uppmärksamhet för några nyheter och man kunde där med leva sina liv i fred utan att bli störda. En dag drabbades byn av ett ohyggligt oväder och det regnade och blåste hela natten. Näst dag hade det slutat regna och det var helt vind stilla, över by syntes en regnbåge alla i by förundrades över hur vacker den var. Så länge man kunde minnas hade man aldrig sett något liknande. Senare på dagen kommer några av byns barn springande dom sa att dom hade hittat något i skogen. Först trodde ingen på dom men dom gav sig inte, så tillsist följde några med dom ut i skogen. Inget kunde ha förberett dom på vad dom såg där, det var nog det mest fantasiska och underliga föremål som någon av dom hade sett. Mitt i en glänta bakom en stor sten låg ett stort helt runt rött klot ungefär en och en halv meter hög. När dom kände på den kände dom att den var helt slät och det var något av det skönaste någon av dom känt. När solen lyste på den blänkte den i alla världens färger och ingen hade sett något vackrare.
Nyheten om det mystiska klotet spred sig snabbt och snart kom alla världens experter för att ta sig en titt på det. Men när dom försökte flytta på det för att under söka det bättre märkte dom att dom inte kunde flytta det en endaste millimeter. Dom försökte med allt helikoptrar, lyftkranar och alla möjliga sorters apparater, men inget fungerade. Tillsist gav dom upp och bestämde sig för att försöka hugga av en liten bit som dom kunde undersöka. Men inte heller det gick även fast man provade med hakor borrar och till och med dynamit. Så man för sökte undersöka den där den var, men hur länge man än höll på så lärde man sig inget nytt om klotet. Tillsist gav man upp och dom flesta experter åkte hem, men det blev inte lugnt för det, för då kom prästerna, guruerna och profeterna. Alla hade dom olika förklaringar på vad det mystiska klotet betydde, och alla försökte dom övertala varandra om att just deras förklaring var den enda rätta och att allt annat bara var förvirrat nonsens. Men ingen av dom lyckades särskilt bra, så dom flesta gav upp och åkte hem. Ändå kom det fortfarande folk till stenen, nu var det alla turister som åkte till byn för att titta på den mystiska stenen. Dom kom i stora grupper från alla världens hörn, tog några bilder med sig själv vid klotet sen åkte dom hem. Tillsist hade dom flesta som vi se stenen sett den så turisterna slutade komma, och nästan ingen kom längre för att titta på klotet. En dag kom det ett ruskigt oväder till by det värsta man hade sett på länge, och det blåste, åskade och regnade nästan en hel dag. Men när det var över syntes en vacker regnbåge över byn och man upptäckte att klotet var borta.

VN:F [1.9.11_1134]
2.0/5 (5 röster)
Januhem, 2.0 out of 5 based on 5 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.