Älskling, hur har du det i himlen?

Älskling, hur har du det i himlen?
Kanske sitter du på en sportbar och dricker öl med min pappa? Kanske skriker du fortfarande av ilska när Milan ligger under och drar dig i håret när Zlatan missar mål? Eller om Färjestad förlorar i hockey? Kanske sitter du fortfarande och skryter om den där Roskildefestivalen du var på -06 och fick träffa Guns N’ Roses? Kanske sitter du och tittar på mig när jag leker med din son?
Det hoppas jag i alla fall.
Viggo saknar sin pappa. Varje dag frågar han efter dig. När kommer pappa hem? Var är pappa? Varje dag blir det svårare att svara. Han kommer inte hem gubben. Pappa är i himlen nu. Det är orättvist att jag fick så mycket tid med dig och han så lite. Det är orättvist att du skulle lämna världen bara ett par år efter han kom in i den. Det är orättvist att han bara kommer ihåg att du fanns, medan jag minns hur du luktade. Ibland önskar jag att det var tvärtom. Jag önskar att jag inte kunde minnas.
Det gör så ont. Bara tanken på dig river upp det lilla av hålet i mitt hjärta jag lyckats lappa ihop. Varför du? Det kommer jag aldrig att förstå. Jag kan fortfarande inte tro att du inte finns bredvid mig när jag öppnar ögonen. Dina kläder ligger fortfarande på golvet där du slängt dem, de luktar fortfarande som du. Din sida av sängen är orörd, inte ens Viggo får ligga där. Ibland när han har somnat går jag in och hämtar honom. Jag lägger honom i mitten och låtsas att allt är som det ska. Att du ännu finns och bara är på toa innan du kommer in och lägger dig hos oss igen. Ibland kan jag höra din röst ropa på mig från köket, eller källaren. Jag svarar också. Ja älskling? Jag går sönder när jag inser att du inte kan svara mig. Mitt hjärta brister och allt jag lyckats behålla och skydda rinner ut på den kalla marken.
De säger åt mig att rycka upp mig, ta mig i kragen och göra något. Förstår de inte alls? Jag saknar dig. Jag saknar allting med dig. Ditt blonda hår som alltid verkade okammat och inte var mjukt förrän man kom riktigt nära. Dina ögon som alltid märkte om något var fel, som tröstade mig och såg mig. Världen är en outhärdlig plats utan dig älskling. Allting gör ont. Solen är alldeles för ljus och natten känns skrämmande ensam.
Jag såg honom för några dagar sedan, på rättegången. Han som tog dig ifrån oss. Han hade blont hår och dyra jeans. Ung var han också. Bara arton år. Han satt med ögonen i marken när åklagaren läste upp åtalspunkterna. Rattfylleri, vårdslöshet i trafiken, vållande till annans död… Han grät hela tiden men han kunde inte se det han hade förstört i ögonen. Han tittade inte på mig, eller på Viggo. Jag ville hata honom. Men jag kunde inte. Jag skyller inte på honom. Inte alls faktiskt. Jag skyller på spriten och hans kompisar som lät honom sätta sig i sin nya BMW och köra iväg. Förstöra våra liv. Hans kompisar satt bredvid. En kom fram till mig efteråt. Han var mörkhårig och hade ett hål på ena knät. Om jag bara hade vetat… Skulle jag aldrig släppt iväg honom. Jag ville skrika på honom, Varför gjorde du det då? Varför lät du honom köra iväg när du visste att han hade halsat sin jävla sprit hela kvällen? Men jag kunde inte. Jag är tom på känslor och på ord.
Viggo börjar snart skolan. Det är bara ett halvår kvar nu. Jag klarar det inte utan dig. Vi skulle stå där och se på, när han gick in i skolan med sin nya ryggsäck. Vi skulle ta emot honom efteråt och berömma honom när det gick bra och tjata på honom att göra läxorna. Vi skulle se honom sluta grundskolan, hjälpa honom att välja gymnasie, se honom ta studenten, få ett jobb, gifta sig, få barn och bli kallade ”mommo och moffa”. Jag skulle ge vad som helst för att höra din röst igen eller se dig skratta. Bara en gång till, så jag vet att du fanns och inte bara var min fantasi som spelade mig ett spratt. Bara så jag vet att du fanns.
Jag gråter inombords men utsidan visar ingenting.
Andreas läste en dikt på din begravning. ”Begravningsblues” av W.H Audens. Kommer du ihåg den, älskling? Stanna alla klockor, stäng av vår telefon Kommer du ihåg när vi såg ”Fyra bröllop och en begravning” i New York? Klä duvorna i sorgflor på gator och torg Hur vi åkte skridskor och drack varm choklad, skrattade som om vi var de enda människorna i hela världen? Han var mitt norr, mitt söder, mitt öst, mitt väst Kommer du ihåg det? Jag gör det. Du sa det då, för första gången. Jag älskar dig.
Jag har slutat dricka. Gått med i föreningar, klubbar, Don’t Drink and Drive, VITA, och allt möjligt. Jag går i terapi, gruppterapi, psykoterapi, samtalsterapi. Vi får skrika ut våra känslor, skriva, gråta ut. Ändå känner jag mig bara tom. Jag kan inte skrika, för min röst försvann med dig. Jag har slut på ord, för de har tagits ifrån mig. Vet inte om jag ska skratta eller gråta, för jag har slut på gråt och skrattet finns där bara inte. Du lämnade mig med ett tomrum jag inte kan fylla. Hålet i hjärtat bli bara större och större. Det onda äter upp mig, bit för bit av mitt hjärta har det redan svalt. Min själ känns för stor, som ett skynke sveper jag mig i den, men ändå finns det bara mer och mer plats. Du har ju försvunnit ur den. Din frånvaro är överallt.
Dagarna är mörkare nu. Längre, kallare. På något sätt har all livslust försvunnit ur världen. I alla fall ur min. Det är snart jul. Första julen utan dig. Viggo frågade om det häromdagen. Kommer tomten i år? Jag svarade Ja, varför skulle han inte göra det? Då tittade din son på mig med sina åskmolnsögon Pappa är ju inte här, och jag vet att han är tomten mamma! Jag låste in mig på toan och grät efter det. Att en femåring kan ha sådan klarhet i ett liv som ryckts bort under fötterna.
Ibland är allt bara svart. Då orkar jag inte längre. Vill helst bara lägga mig ner och följa efter dig in i döden. Då tittar jag på min son; vår son. En del av dig i en röd pyjamas. Vår lilla lintott. Då vet jag att du ändå finns, i oss. Du finns inom mig, inom Viggo. Du är här. Då mår jag lite bättre, och kan nästan känna värmen från solen. Kan nästan le åt minnena. Nästan.
Du finns alltid
Jag saknar dig
Jag älskar dig

VN:F [1.9.11_1134]
4.3/5 (518 röster)
Älskling, hur har du det i himlen?, 4.3 out of 5 based on 518 ratings

61 kommentarer

 1. Sofia Skriver:

  Gud vilken sorlig novell. Fick tårar i ögonen när jag läste igenom den. Jag skulle bara in på sidan o få lite insperation för ett arbete i skolan och så fastnade ja direkt för den här över texten. Och när ja väl hade börjat läsa den kunde ja inte sluta. Fy vad hemskt. Men den är jätte bra skriven.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.4/5 (38 röster cast)
 2. anonym .. Skriver:

  kan knappt läsa slutet, tårarna slutar aldrig rinna .. helt sjukt ..

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.1/5 (17 röster cast)
 3. Lollo Skriver:

  Jättebra skrivet!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.1/5 (21 röster cast)
 4. Maja Skriver:

  asså herregud.. vilken fin text, älskar den! tårarna bara rann..

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.2/5 (16 röster cast)
 5. Frida Skriver:

  Riktigt bra men sorglig novell, den gav mig en massa inspiration till ett skolarbete, tack! <3

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.5/5 (15 röster cast)
 6. Ida Skriver:

  Det var en väldigt trovärdig novell, med ett väldigt trovärdigt ämne. Riktigt bra skriven med en känsla. Jag gillade den riktigt mycket!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.4/5 (12 röster cast)
 7. Ewe Skriver:

  Grät mig igenom denna texten. Så sorglig, och så otroligt fin. den är jätte bra, inspirerande och gripande.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.4/5 (14 röster cast)
 8. Bobby Mc Bobson Skriver:

  Herregud.. Hur kan man skriva så här bra?
  Det är en av de bästa novellerna jag läst, och jag har läst väldigt många bra.
  Den är väl genomförd och jag kan inte se ett enda fel i den.
  Det finns inte ord för hur bra den är.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.1/5 (20 röster cast)
 9. Linnea Skriver:

  Gråter som jag vet inte vad! Den var verkligen vacker!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.2/5 (13 röster cast)
 10. Hampus Skriver:

  Detta är den bästa novell jag någonsin läst!
  Respekt <3

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.5/5 (13 röster cast)
 11. Nadja Skriver:

  Ojoj vilken rörande novell. den nådde mig in i hjärtat. Ögonen fylldes med några droppar och jag kunde verkligen inte sluta läsa! skulle endast in för att hitta lite insperation till mitt skolarbete, så såg jag denna på toplistan .. så fort jag började läsa så kunde jag inte sluta. Riktigt vacker novell!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.5/5 (11 röster cast)
 12. Anna Skriver:

  helt otrolig. Läser du dina kommentarer? Jag hoppas det.

  En gripande och väldigt vackert skriven novell. Som alltid kan jag inte sluta undra om huvudpersonen i texten är författaren själv.

  Du borde fortsätta skriva – vilken talang du har.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.2/5 (11 röster cast)
 13. Emma Skriver:

  Vilken hemsk, men fängslande novell. Jag GRÄT, den högg tag i mig totalt!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.6/5 (11 röster cast)
 14. Tess Skriver:

  Du fina människa, det här är det vackraste jag läst sedan någon jag älskar försvann ur mitt liv för tre år sedan. Du träffar mig rakt i hjärtat och jag vill bara säga TACK för att du sätter ord på även mina känslor, tack. Tårarna vill inte sluta rinna men åtminstone vet jag att det finns fler… Att det kan bli bättre. Det blir det! Det går sakta men det går, jag lovar. Kämpa på, sluta aldrig uttrycka dig.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.8/5 (14 röster cast)
 15. Moa Skriver:

  Gud vad fint, inte enkelt att sitta o läsa denna i skolan med sin lärare framför sej o kompisar i hela rummet.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.6/5 (9 röster cast)
 16. Olive rjohansson Skriver:

  Super bra skrivet! Finns mycket känsla=)man bli berörd verkligen. super bra jobbat!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 2.6/5 (7 röster cast)
 17. Amanda Skriver:

  fantastiskt vad fint du har skrivit det här! sluta inte kämpa!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 2.6/5 (7 röster cast)
 18. trasig Skriver:

  säger som de andra här så fin. jag har slut på tårar annars hade jag börjat lipa för längesedan.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 2.7/5 (6 röster cast)
 19. Elin Skriver:

  Oj vad fin!
  Jag blev jätterörd…
  Jag skrev själv en text om hur en tjej blev ensamstående med sitt barn. Men jag kan bara säga att jag tycker att din text var bättre. Jag kan bara hoppas att det inte är självupplevt utan bara en påhittad historia även om det har hänt för några.
  Starkt skrivet, det är inte alla som ens skulle orka skriva en sådan här text. Den var riktigt gripande och vacker fast den var sorglig!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.0/5 (6 röster cast)
 20. ebba Skriver:

  Superbra! Verkligen superbra!
  //e

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.0/5 (4 röster cast)
 21. Roxanna Skriver:

  Min egen kille dog för ett år sen,han var soldat. Har inte vågat ta tag i en penna,har inte vågat ta fram pappret. Det som var en naturlig del av mig. Ända sen jag lärde mig skriva. Var för rädd,för rädd att förlora dig på riktigt. Jag kan fortfarande inte uttala ditt namn. Inte äta något som jag någonsin ätit med dig. Inte skratta. Jag är så tom.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.0/5 (5 röster cast)
 22. Patrick Skriver:

  Gråter hjärtat ur mig. Förtvivlan satt i ord, så vackert.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.8/5 (10 röster cast)
 23. Amanda Brinkenius Skriver:

  Hej alla ni som läst min novell!

  Jag skulle bara vilja säga ett GRYMT stort tack till er som har kommenterat och gillar det jag skriver, det är ni som får mig att orka fortsätta skriva när det känns jobbigt och svårt! Tusen tack! Om ni vill kan ni besöka min Facebook-sida 😀

  Kramar, Amanda

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.2/5 (14 röster cast)
 24. celina KR Skriver:

  Riktigt fin!! Letar insperation till skolarbeten och hittade det direkt!
  Kan säga det att det va inte kul att börja lipa mitt i klassrummet för att den var så fin och rörande!
  respekt<3

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 2.6/5 (7 röster cast)
 25. Martin (Elev i åk 9) Skriver:

  Jag kom till denna sidan för att jag har fått ett arbete om att skriva en novell på svenskan, och jag hitta denna! Gud vad jag fick tårar i ögonen av denna härliga men så sårliga novellen. Jätte fint skrivet! Kunde sätta mig in i din tanke bara efter ett par meningar. Tack för all denna hjälp och ord!
  MVH Martin – Elev i årskurs 9 🙂

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.3/5 (4 röster cast)
 26. therese Skriver:

  jag satt och läste denna i skolan, fick sjukt mycket tårar i ögonen (och det är inte ofta jag får det)… ville dock inte störtböla i skolan bland min lärare och klasskamrater men nu läste jag den igen när jag kom hem och tårarna bara sprutade.. Jättefint skrivet!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.0/5 (4 röster cast)
 27. Cecilia Skriver:

  Oj fyy vad bra novell när jag kom till halva täxten kunde jag känna hur tårarna rann ner för kinderna och fick tanken i huvudet ” tänk om detta skulle hända mig ” En värligen bra novell, tack ! 🙂

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.0/5 (4 röster cast)
 28. SAM SAMI Skriver:

  TACK ALLA FÖR ATT NI GILLAR MIN NOVELL.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.0/5 (4 röster cast)
 29. Emelie Skriver:

  Fick tårar i ögonen. Kunde inte sluta läsa.
  Verkligen väldigt bra skrivet!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (4 röster cast)
 30. Agnes Skriver:

  Som de tidigare kommenterat var det en otroligt bra novell! Även jag sökte inspiration till skolarbete då jag ska skriva en novell. Hittade det direkt även jag, tack så mycket för denna fina text! / Agnes, åk 9 🙂

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.2/5 (6 röster cast)
 31. Elin Skriver:

  Väldigt vackert, fint och rörande. Kan klart relatera då min pojkvän tog självmord…

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.7/5 (3 röster cast)
 32. Elin Skriver:

  Den är novellen. Jag kan inte sätta ord på hur bra den är! Jag har läst den flera gånger och gråter alltid lika mycket. FRUKTANSVÄRT bra och rörande! Snälla skriv mer!

  Jag brukar inte gråta åt berättelser men den här, den du! Den som inte gråter till denna novellen har ett hjärta av sten!

  Fortsätt skriva! /Elin.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.1/5 (8 röster cast)
 33. Matilda Skriver:

  Guud vad bra den var! Jag grät i slutet, den fick verkligen… Jag vet inte den satt som en känsla i en.
  Men den var super^^

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.5/5 (8 röster cast)
 34. Matilda Antonsson Skriver:

  Superbra Novell!!
  Den fångar en verkligen och börjar man läsa måste man läsa hela, hjälpte mig i ett skolarbete där jag skulle skriva en novellanalys och det gick jätte enkelt för att denna noveller verkligen fångade mig.
  En liten rättning bara där det står mommo och moffa bordedet vara fammo och faffar för det är ju en son dem de har och då blir det fars mor 😉

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (4 röster cast)
 35. Chariya Skriver:

  T^T helt otrolig.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (3 röster cast)
 36. Idun Skriver:

  Alldeles, alldeles underbar och helt fantastisk dikt – och jag gillar inte ens dikter. Men den här var verkligen jätte bra!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.0/5 (2 röster cast)
 37. Stefan Skriver:

  Jag letade mig hit för att hitta en novell för mina elever att analysera. Nu sitter jag här i mitt kontor och torkar tårar och andas långsamt för att bli av med vibrationerna i min andhämtning.

  Väldigt gripande.

  /Stefan

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (2 röster cast)
 38. Anna Skriver:

  Snälla snälla jag vill inte att detta ska vara så…. Gråter, tänker på lilla viggo, gråter mer, tänker på min egen son. Jag ska ge honom en jätte bamse kram imorgon! Tack för att du delade med dig!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (2 röster cast)
 39. Josefin Skriver:

  Fyfan vilket mästerverk! Det krampar i mitt hjärta och sliter i mitt sinne. Jag kan relatera till novellen som många andra här inne, men har problem med att sätta ordet på DET. Känslan, tyngden och det vackra i det fula. Sluta aldrig att uttrycka dig du fina människa!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.0/5 (3 röster cast)
 40. Johan Skriver:

  Oj….. blev lite tårögd när jag läste detta… skulle bara kolla hur man skrev en novell till ett skolarbete och fick svar på tal här…. ”Viggo” påminner mig om en familjekompis som också frågade efter sin bortgångne far väldigt länge efter hans död…. Detta var verkligen jättefint skrivet.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.5/5 (2 röster cast)
 41. Anonym Skriver:

  Det här var verkligen världens bästa novell. Otroligt!
  Mina ögon fylldes med tårar, du är riktigt stark måste jag säga!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (2 röster cast)
 42. Ida Skriver:

  Gud vad bra den var! Man fick verkligen tårar i ögonen. Otroligt starkt av dig att kunna dela med dig av detta!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.0/5 (2 röster cast)
 43. Lina Skriver:

  Alla skriver: Gud vilken bra novell!
  Osv, men jag kände det inte som om jag läste en novell utan mer som om du berättade alla dina känslor för mig. Och det är precis så en novell ska vara tycker jag, att man inte ska kunna se om det är en berättelse eller sanning för att det är så bra skrivet med känsla. Är det här sant så ger jag massor av lycka till dig och hoppas ditt liv blir bättre<3

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.5/5 (4 röster cast)
 44. andreas jansson Skriver:

  vilken bra novell får ju tårar i ögonen.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (2 röster cast)
 45. hanna Skriver:

  Fruktansvärt bra!! Älskar den!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.2/5 (5 röster cast)
 46. Truls Skriver:

  väldigt bra novell. Man känner sig väldigt rörd och får tårar i ögonen när man läser den. Fruktansvärt bra var den. Den passar också som handen i handsken som inspiration till mitt skolarbete

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.0/5 (2 röster cast)
 47. Alicia Skriver:

  Jättevackert och sorgligt på samma gång, att det blev så vackert är ju tack vare dina egna fina ord och dina äkta känslor. Jag hoppas du och Viggo hittar kärlek igen och dessutom så har ni varandra. Ta hand om dig/er.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.8/5 (4 röster cast)
 48. Mitchel Skriver:

  Jag grät igenom hela historien. Det var en fin berättelse, fortsätt skriva låt insperationen flöda.Bra skrivet

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.0/5 (3 röster cast)
 49. Emma Skriver:

  Så underbar! Man får ju tårar i ögonen! Om du skriver en bok skulle jag direkt köpa den!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.2/5 (5 röster cast)
 50. Robert Skriver:

  Fantastiskt bra skrivet! Gripande!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.2/5 (5 röster cast)
 51. Loa Skriver:

  Tårar, tårar och åter tårar.. Otroligt bra skrivet!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (1 röst cast)
 52. Louise Skriver:

  Åh, det här var bland det mest rörande jag någonsin läst. Jag läste novellen om och om igen och varje gång fick jag lika mycket tårar i ögonen. Jag skulle bara läsa några noveller för att få inspiration om en novell som vi ska skriva i skolan, och så hittade jag den här.

  Ärligt talat, den vackraste novellen jag någonsin läst. <3

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (1 röst cast)
 53. Emil Skriver:

  Underbar novell. Har svårt att hålla inne tårarna.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (1 röst cast)
 54. Amelia Skriver:

  Är det en sann historia eller påhitt?

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 1.0/5 (1 röst cast)
 55. madde Skriver:

  Det är inte ofta jag blir så rörd av texter men den här..fantastisk! Som någon annan skrev att om du hade skrivit en bok hade jag definitivt köpt den!

  Det är helt otroligt hur man kan bygga upp känslor bara av en text och som sagt, du lyckades verkligen!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.0/5 (2 röster cast)
 56. F.G Skriver:

  En fantasktisk novell,otroligt bra skriven och så gripande. Grät när jag läste den!! vår lärare läste den för oss när vi skulle skriva egna noveller och hela klassen grät!! fantastik inspelande!!

  LOVE IT!!!!<3<3;)

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 2.5/5 (2 röster cast)
 57. 14 årig tjej Skriver:

  Jävlar va den var bra! Man ska vara rädd om dom å det man har för en dag kan allt va borta

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.3/5 (3 röster cast)
 58. ANONYMT Skriver:

  Så bra novell, det är sjukt. skulle kolla noveller till skolarbete och jag hittade denna!
  Så rörande och de är sååå mycket respekt från mig till denna novell.:)
  Den är bra men rörande 🙁

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.0/5 (2 röster cast)
 59. Nazgol Ahmadnia Skriver:

  Jag vet inte om du som skrivit denna novell bara har kommit på den eller att de är att din man har dött. I vilket fall som helst är denna novell ohärligt bra. Så många tankar. Jag själv har ingen farsa, han gick bort när jag ungefär var fyra år gammal. Jag minns inte så mycket av honom faktiskt, han var knappt hemma. Men jag minns den begravning som vi hade för honom. Hur mamma skrek & grät vid hans grav. Det är ett klipp i huvudet som aldrig försvinner. Om nån har de gått 10 år sen pappa lämnade världen, varje år som de går blir de värre. Folk tror att det ska bli bättre men de blir de inte. De mängden av saknad man har till personen man förlorat blir bara mer.
  Jag är grymt ipmponerad av din modighet om kan säga så att du faktiskt kunde skriva de här. Fortfarande jag vet inte om du bara kommit på eller om du faktiskt förlorat din man. I vilket fall som helst har du gett mig den insparatioen av att öppna mina känslor när de gäller och kommer till min pappa, tack!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.0/5 (4 röster cast)
 60. amanda L Skriver:

  riktigt fin novell!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.0/5 (2 röster cast)
 61. Johan Gustafsson Skriver:

  Hej! Jag vet inte vem du är eller hur man får tag på dig men du har skrivit en grym novell. Och nu undrar jag vad du skulle säga om jag använde texten i undervisningssyfte? Jag är gymnasielärare i svenska, Göteborgsområdet. Skulle det vara okej om mina elever läser din text som exempel inför att de ska skriva egna kärleksnoveller?

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.8/5 (6 röster cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.