Man kan inte köpa kärlek men kärleken kan köpa dig

Hur många länder har du varit i? Ehm fem svarade jag. Jag ljög det var inte i närheten av fem jag hade aldrig varit utomlands. De tittade undrade på mig som jag vore från en annan planet. Jag gick ju trots allt på östra real, de flesta som går här är snobbar som får vad de vill när de frågar om det. Jaha hur många gånger har du varit utomlands då Karl? Ärligt talat så kommer jag inte ihåg alla länder jag har varit i svarade han. Men det är många! Jag reste mig upp sa adjö till mina nya ”kompisar”. Jag skulle hem och det snabbt för att övertala mamma om att vi skulle åka utomlands. Jag tänker inte ge upp förens vi har en resa bokad. Vart spelar ingen roll jag vill bara åka utomlands. Att spendera en till sommar hemma i Stockholm skulle vara för mycket
Kan vi inte åka utomlands för en gång skull? vi åker aldrig utomlands skrek jag till min mamma som såg ut som hon skulle bryta ihop. Varje sommar fick jag samma svar. Att vi inte hade tillräckligt med pengar och att det var alldeles för dyrt. Det var inte som jag hade förväntat mig något annat. Nej, det suger men det var som det var och det var inte mycket jag kunde göra. Min kompis Måns han åkte alltid utomlands och när han kom hem hade han alltid massor att berätta. Han berättade hur najs det var att få bo fem stjärnigt på hotell och bara ligga och steka vid poolen och äta massor med god mat. Det var min dröm att åka utomlands för honom var det standard. Något som han gjort varje sommar sedan han var liten.
Jag ville inte att den här sommaren ska bli som de andra. Förra sommaren var värst då jag bara satt på mitt rum och spelade något spel på datorn. Alla mina kompisar var bortresa som varje sommar. Jag har aldrig varit utomlands. Jag vill inte vara bortskämd men jag tycker det borde vara en rättighet att få åka utomlands en gång under sin barndom i alla fall.
Allt kändes värdelöst som om jag aldrig skulle få åka utomlands.
Hemma hos Måns: Tja jag och Sarah ska på bio på fredag och har två extra biljetter så vi tänkte om du kan komma och sen har hon en kompis som ville komma. Ja visst svarade jag eftertänksamt. Jag hade egentligen andra planer men det här gick före. Om jag kunde få ihop det med någon tjej så kanske hon skulle bjuda mig på en resa utomlands. Vad är det för film frågade jag eftertänksamt? Den heter Scream 4 Inte den bästa filmen men det sägs vara den bästa filmen för att få tjejer i säng. Det var filmen som jag velat se länge. Vi pratade inte mer om det istället spelade vi lite Playstation 3 på hans 50 Tum HD TV. Det var standard för Måns men inte för mig. Vad hade han gjort för att förtjäna allt det här? Han hade väll tur när han föddes och kom till rika föräldrar som inte hade några problem ekonomiskt. Kunde det bli bättre? Ett hus i Djursholm och allt annat en tonåring drömmer om. Han hade också den snyggaste tjejen i världen. Hon kanske gillar honom för att han har mycket pengar. Jag skulle sova hos Måns i natt och imorgon ska vi gå på bio. Timmarna kryper fram jag känner mig nervös. Vi låg där i två olika sängar och pratade om livet. Tittade upp mot taket.
Det känns som att det inte kommer gå bra att jag kommer sumpa chansen att få den näst snyggaste tjejen i världen enligt Måns. Jag frågade Måns om några tips på hur jag skulle göra. Att lyssna på henne och ställa frågor även fast du inte är intresserad svarade han. Vad kunde gå fel tänkte jag och somnade in. Jag vaknade av ljuset när Måns drog upp rullgardinerna. Jag klädde på mig och vi gick ner till köket. Rostade några mackor och gjorde kall choklad. Vi gick in till vardagsrummet och kollade på några filmer tills sent in på kvällen. Vi skulle möta dem kvart över nio vid Filmstaden söder. Det var som i en film när vi kom dit och snön föll ner från himlen och där stod dem.
Sarah som jag sett några gånger tidigare och hennes kompis. Hon var inte under mina förväntningar. Vi hälsade på henne och gick in i biografen små snackade om hur vi trodde filmen skulle vara köpte, popcorn och läsk och sen var tiden inne filmen drog igång på den stora duken. Jag märkte att det inte fanns något intresse alls för mig, Sarah och måns hade helt andra saker för sig de råhånglade innan filmen ens hade börjat. Sådär halvvägs in i filmen reste hon sig upp och gjorde en gest att jag skulle följa med.
Jag blev jätte glad inom mig när det visade sig att hon inte var helt ointresserad. Hon frågade mig om jag ville följa med henne hem. Vi gick igenom snöovädret pratade om pratade om filmen. Hon tyckte inte heller att den var så bra. Det visade sig att hon både i närheten av mig på Södermalm och att hon delade samma intressen som jag bland annat att titta på film och umgås.
Hennes lägenhet var stor den hade fem rum och kök. Det verkade som vi skulle bli ensamma. Vi gick in på hennes rum. Vilket var ett litet rum med en säng, tv och en dator. Vi tittade på en film och började mysa. Myset lede till att hon började klä av sig och vi smekte varandra jag var väldigt nervös som oskuld, men det kändes så bra. Allt var över inom någon minut. Jag trodde aldrig att det skulle gå så här långt. Måns blir nog ändå stolt för mig och förlåter mig säkert för att vi bara gick. Nästa morgon vaknar jag upp och hon ligger där på höger sida om mig. Hon är så vacker så att det inte går att beskriva med ord. Jag går upp och gör frukost till henne. Går till sängen och serverar henne frukost på sängen. Hon blir förvånad av att jag står här men det dröjer inte länge förens hon ler. Jag ler tillbaka. Vi träffades nästan hela tiden efter den dagen. När jag fick höra att hon inte heller skulle utomlands över sommaren utan till hennes sommarställe ute i skärgården blev jag glad. Även fast det hade varit najs att åka utomlands med henne men det får bli en annan gång. Det var den absolut bästa sommaren i hela mitt liv och det förblev så.

Oliver Austin
Mandela

VN:F [1.9.11_1134]
3.6/5 (11 röster)
Man kan inte köpa kärlek men kärleken kan köpa dig, 3.6 out of 5 based on 11 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.