Hur man dödar änglar

Hej.
Jag heter Ylva. Jag är elva år och har dödat min lillasyster.
– Den rosa eller den lila tröjan? frågade Kajsa med ett brett leende, samtidigt som hon höll upp de två topparna till hennes barbie. Det var hennes älsklingsbarbie, med ljust, lockigt hår, väldigt likt hennes egna kalufs.
– Den lila tycker jag, svarade hennes storasyster utan att lyfta sin nötbruna blick från hennes egna barbie. Kajsa älskade sin häftiga syster. Hon var så stor, så cool, så världsvan-jämfört med hennes egna åtta fjuttiga år. De var väldigt olika, Kajsa med sin uppenbara ängelslook; ljust lockigt hår, blåa dockögon och ett barnsligt runt ansikte. Ylva var hennes motsats, mörkbrunt rakt hår och mandelformade nötbruna ögon. Kajsa ansågs vara den sötaste och charmigaste – medan Ylva höll sig på sin kant. Varför hade hon aldrigt förstått, varför hennes absolut största idol inte avgudades av alla. De två tjejerna satt i deras gemensamma lekrum, glada skratt ekade ut i korridoren utanför. Allt var så vitt och ljust, det kändes som de satt och lekte på molnen uppe i skyn – som riktiga änglar. Men en av dem skulle aldrig komma dit. Hon skulle hamna i det djupaste helvetet. Vridandes i föreviga plågor, och fylld med vetenskapen om att hon dödat sin söta lillasyster. Allt gick så snabbt. I ena stunden viftandes ivrigt med sina barbies, i nästa låg de vilt brottandes på det hårda trägolvet, Kajsa som vansinnigt kämpade för sitt liv.

Jag hatar henne. Hennes tillitsfulla ögon, så fulla av beundran. Hon måste dö. Jag hade inte planerat det, bara älskat tanken i det tysta. Hennes vita hals under mina fingrar, andetagen som jag förbjöd, som jag tog ifrån henne. Nu var hennes ögon inte glada och beundrande längre. De var panikslagna, galna av skräck. Men med en suck sjönk det lilla livet ihop under mina hämnande fingrar. Den älskande charmtrollet Kajsa hade dött. Änglar hör inte hemma

VN:F [1.9.11_1134]
3.9/5 (37 röster)
Hur man dödar änglar, 3.9 out of 5 based on 37 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.