Bankrånarna från yttre rymden – Del 3

Det var en helt vanlig fredagsmorgon (i jordetid räknat) då ett stort, rostigt rymdskepp susade ut ur ett svart hål i vintergatans granngalax. Något universums farligaste män inte hade räknat med var att stöta på jordlig patrull vid entrén till vintergatan. Astronauterna från jorden skrattade självsäkert åt rånarnas gama skrothög till rymdskepp då de avfyrade sina kulsprutor mot den. Skrattar bäst som skrattar sist. Bankrånarnas rymdskepp, som trots sitt utseende var ganska snabbt, flög upp bredvid krigarna från Tellus och sparkade upp dörren. Två av bankrånarna hoppade in i jordlingarnas farkost med varsin dolk och skar halsen av de två som väntade på insidan för att sedan bita huvudet av piloten. Det rostigaste skeppet i universum hade nu en ny utsmyckning i form av tre uniformsklädda kroppar som dinglade från skeppet.

Det groteska skeppet svävade in i landet Liechtenstein över inget mindre än Bank von Ernst. Som tur var kom de ihåg att parkera skutan en bit bort i skogen. Solen sken och det var lugnt på gatorna i den lilla nationen och ingen räknade med det kommande angreppet. Klockan var 05.00 och bankens arbetare skulle inte anlända till sitt jobb förrän inom ett par timmar, så rånarna föreberedde ett litet välkomstkalas a’la medeltiden.

Klockan 07.00 anlände de första morgonpigga bankanställda som var ett par på en ung man och en ung kvinna. När de slog upp bankens huvuddörr släpades de omedelbart bort av en hiskelig ödleliknande varelse. Lite längre bort i den stora öppna salen väntade två stora guillotiner på att få avlägsna deras skräckfyllda knoppar från de unga kropparna. Nya avrättningar följde allt eftersom nya anställda anlände till deras arbete som numera kunde liknas vid Stockholms blodbad. Utomjordingarna hade i alla fall skoj. De väsande skratten ekade i salen medan blodet forsade i stora floder mot entrén.

Tillslut anlände förstås också polisen som blev helt vansinniga av denna scen av ren ondska som bemötte dem bakom bankens tunga dörr. De halshuggna liken låg utspridda i hela rummet och bankens direktör satt korsfäst på ett träkors mitt i allt sammans. Bankrånarna hade redan börjat lasta skottkärrorna och började skjuta med ak 47:or mot vakterna då de möttes i entrén. Någon stöddig scoopjägare vågade sig alltför nära rånarna då de sprang ut genom dörren, så han fick en sådan kraftig käftsmäll att huvudet flög av och träffade en förbipasserande unge rätt mellan benen. Dennes underliv kom aldrig att uppskattas av kvinnor och han fick aldrig barn när han blev stor.

Ännu en gång hade de fyra bankrånarna från yttre rymden lastat bytet i sin farkost och var på väg mot nya äventyr. När de flög ut från Liechtenstein bemöttes de på en gång av fientliga flygplan. Kollade man ned på marken kunde man nu se marktrupper täcka en stor del av kontinenten Europa. U.S. A hade fått nys om det nya hotet och hade kommit för att lägga näsan i blöt. Hur det går när universums farligaste män möter den Amerikanska armén får vi se i nästkommande delar av denna morbida historia.

VN:F [1.9.11_1134]
4.1/5 (18 röster)
Bankrånarna från yttre rymden – Del 3, 4.1 out of 5 based on 18 ratings

1 kommentar

  1. Johan Bürger Skriver:

    Super bra! Mycket mord och roliga händelser.

    VA:F [1.9.11_1134]
    Rating: 3.0/5 (2 röster cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.