Bankrånarna från yttre rymden – Del 2

Morgonen grydde i den Tyska staden Frankfurt. De morgonpigga arbetarna på Dresdner Bank hade ingen aning om vad som komma skulle. Klockan 07.00 hovrade ett rostigt, utomjordiskt skepp ovanför gatorna. Världen, som fortfarande var omskakad efter gårdagens händelser i Schweiz var ännu helt oförberedda på dagens räd. När de fyra bankrånarna från yttre rymden slog upp dörren på farkosten syntes inte många människor på gatan förutom de viktiga affärsmännen som nyss ätit frukost. Vid åsynen av skeppet lade de benen på ryggen och försvann genast därifrån. Trots att nyheten florerade snabbt i staden, hade ingen press vågat sig dit ännu innan de kunde stå ”trygga” bakom beväpnade styrkor.

Just som bankdörren sparkats in av de reptilliknande varelserna hördes bilar och helikoptrar utanför. Istället för att skjuta mot rånarna, började de beväpnade styrkorna avfyra sina vapen mot skeppet, vilket senare skulle få rånarna att undra om det inte var bättre att parkera skeppet på avstånd. Hur som helst besvarade de elden genom att sätta en kula i nacken på var och en av de beväpnade männen. Pressen sprang därifrån illa kvickt och helikoptern fortsatte hovra ovanför bankens tak.

Rånarna trädde in i banken och gjorde slut på de fem närvarande bankmännen genom att vrida om respektives huvud 360 grader. Bankens vakter gömde sig för att tappert försöka slå till när rånarna var på väg ut med bytet. Valvet öppnade de enkelt eftersom en av bankmännen förvarade koden under sitt tangentbord, vilket är ett välkänt säkerhetsmisstag. När de började lasta skottkärrorna bemötte de svårigheter från ett antal vakter och helikoptern som sköt på dem utanför. Trots att rånarna var hårdhudade ödlefolk var de inte helt immun mot fysiska attacker. Vakterna blev de så småningom av med genom att knuffa in dem i valvet tillsammans med en tub kolmonoxid.

Helikoptern plockade de enkelt med ett av raketgevären som låg och skräpade i farkostens handsfack. De var nu tungt lastade och på väg till sin rymdbas för att lasta av godset och återhämta sig från de få skador de lyckats dra på sig.

Basen, som låg många ljusår från planeten Tellus nådde de snabbast genom att gena genom ett svart hål i utkanten av vintergatans grangalax. Basen liknade mest ett stort, svävande industriområde med landningsbanor, lastkajer och stora lagerbyggnader. Här samlades universums alla värdesaker.

Jorden kunde pusta ut i några dagar, för universums farligaste män hade kommit dit för att återvända. Återvända tills Jordens alla pengar och saker av värde låg inlåsta i deras gigantiska lagerlokaler.

VN:F [1.9.11_1134]
4.0/5 (6 röster)
Bankrånarna från yttre rymden – Del 2, 4.0 out of 5 based on 6 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.