Bankrånarna från yttre rymden – Del 1

En stor farkost trädde in i Jordens atmosfär. Farkosten, som var ett utomjordiskt rymdskepp visade tecken på att ha många år bakom sig. Det liknade ingenting från någon science fiction film eller en serietidning. Det såg snarare ut som någonting din nördiga granne svetsade ihop i garaget förra lördagen. Skeppet var fyllt av hjärtlösa, maskerade varelser med en vapenarsenal större än NASA:s serverrum. De var bara ute efter en ända sak. Att plundra jorden på pengar. De visade ingen hänsyn och empati alls, utan gjorde precis som de behagade och deras ondska var outgrundlig.

Klockan 09.00 landade farkosten framför entrén på banken Credit Suisse i Zürich. Naturligtvis drog den till sig stor uppmärksamhet och blev redan på en timme det stora scoopet för all världens journalister. Ännu hade ingenting stigit ur farkosten och den Schweiziska polisen hade omringat den för eventuellt hot mot mänskligheten. Klockan 11.30 sparkades den rostiga luckan upp och fyra beväpnade utomjordingar klev ut. Deras utseende var reptilliknande. Kroppen var röd och fjällig, men samtidigt mycket muskulös. Huvudet liknade en ödlas och händer respektive fötter var utrustade med simhud. Sylvassa tänder och en kluven tunga blottades i det fromma leendet. På huvudet bar de den klassiska rånarluvan, på över och underkroppen bar de bruna skinnkläder från något okänt djur.

De hade nu valt vapen för dagens räd och gick ut för att först ta sig an polisstyrkan som stod och väntade utanför. Vapnen liknade inte heller någonting de dumma människorna fantiserat fram i filmer och serier. De mesta av vapnen var människovapen eller förbättrade sådana. Vapen från såväl nutid som medeltid användes flitigt av rånarna. Huvudsaken för dem var att njuta av dödandet, inte bara att de skulle gå snabbt och effektivt. Ja, så ondskefulla var de. De fyra utomjordingarna hånskrattade när de såg sig om på den patetiska polisstyrkan de var omringade av. Innan någon visste ordet var satt det en yxa i huvudet på polischefen. Nu var striden i full gång, men de fyra rånarna tycktes inte bry sig hur mycket de än träffades av skotten från styrkans vapen. Tjugo minuter senare låg hela styrkan utslagen i en pöl av blod.

Den välutbildade bankmannen hade just läst dagens klagomail då framdörren, som förövrigt var öppen, sparkades in brutalt. Bankmannen satt snart med 3 gram bly i nacken med huvudet inkört genom datorskärmen. Den ena rånaren beklagade sig över att där bara funnits en enda bankman. Men hans blodtörst skulle snart tillfredställas då bankens egna vakter rusade in i rummet. De fem vakterna var snart rymdburgare och de fyra rånarna försökte öppna valvet med en telefonstolpe de huggit ned utanför. Detta visade sig vara en mycket dålig idé och i brist på bättre idéer sprängde de upp valvet med en liter rent nitroglycerin.

Hälften av alla pengar och värdesaker strök med i explosionen men det som blev över lastades hastigt in i skeppet med 30 skottkärror. Polisen försökte självklart hindra dem men utomjordingarna svarade med en stilla grymtning och en kula i huvudet. Universums farligaste män har nu gjort entré på jorden.

VN:F [1.9.11_1134]
3.6/5 (17 röster)
Bankrånarna från yttre rymden – Del 1, 3.6 out of 5 based on 17 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.