Den stora drömmen

Det var en varm dag. Solen stod högt på himlen och fåglarna kvittrade. Lina visste att det här skulle bli en bra dag. Tidigare samma morgon fick hon ett samtal, ett samtal som skulle förändra hennes liv. Hennes stora leende gick inte att ta miste på, och hon visade hela dagen hur lycklig hon var för att hennes dröm äntligen skulle bli verklighet.

De som inte visste varför Lina var så glad tänkte väl säkert att hon bara hade sovit gott den natten, men de som visste varför hon sken upp lika mycket som solen, om inte mer, var glada för hennes skull. De skrattade hela dagen lång, varje lektion var de glada, till och med på engelskan, vilket brukar vara den tråkigaste lektionen på hela veckan.

Ryktet spred sig snabbt i deras skola och fler och fler kom fram och grattade, kramade och önskade henne lycka till. Hon kände sig stor och mäktig, att hon äntligen syntes i skolan och hon kände hur värmen i hjärtat spred sig ut i hela hennes kropp.

När hon hörde fåglarnas vackra sång tyckte hon sig höra att de kvittrade om henne och snart sken hon mer än solen. Hon strålade ut sin glädje och fick alla i skolan på sitt allra bästa humör. Alla skrattade och var glada och vid det laget hade alla fått reda på varför hon verkade vara den lyckligaste människan på jorden.

Ja, inte var det för att hon hade sovit extra bra, och inte heller för att hon och hennes pojkvän firade tre månader den dagen. Men det blev hon också grattad för.

Hon längtade efter att få träffa honom och berätta den stora nyheten. Hon visste att han skulle krama om henne hårt så hon kunde känna hans underbara lukt och hans armar runt hennes kropp. Hon visste att han skulle kyssa henne mjukt och sedan ge henne något fint, precis som någon slags…”lycka till” present. Men det var ju inte det hon var ute efter!

Slutet av dagen närmade sig och nu var det bara en timme kvar innan hon skulle träffa Tobias och berätta. Fjärilarna flög runt i hennes mage som om de inte fick luft och försökte fly, och när hon ens försökte vara allvarlig så blev hon bara ännu gladare och började skratta.

Det var precis som hon hade väntat sig, stora varma kramar och hans varma, ljuva kyssar fick hennes ben att vika sig. Han skrattade lite åt henne och tog med henne för att fira den stora nyheten.

Nästa fas var att berätta för hennes föräldrar, och hon visste att de skulle bli överlyckliga. Hon kunde inte bärga sig…!

VN:F [1.9.11_1134]
3.8/5 (4 röster)
Den stora drömmen, 3.8 out of 5 based on 4 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.