En underbar vardag

Chris hade precis vaknat, klockan var 08:50 och en spindel hade klamrat sig fast vid hans arm och försökt kämpa sig upp, tappert försök, men det gjorde inget, han var ändå tvungen att gå upp tidigt för att hinna med allt som stod på dagens schema.
Han drog på sig ett par skjorts och en tjocktröja lunkade ut ifrån sitt rum och granskade den knirriga och nästan fallfärdiga trappan på sin färd ned till köket för att försöka få i sig något att äta, det blev en ostmacka och en kopp kaffe som vanligt, hans föräldrar satt som vanligt och konverserade och han lämnades på utkanten.
Tiden passerade och dom lämnade honom vid bordet, manad till att duka undan allting, usch, han hatade att städa, fort plockade han undan allt och slängde in det i kylen, hämtade sitt packet med cigaretter, långa röda LM.
Sakta men säkert lunkade han ned mot bryggan och kände hur blåsten ifrån sjön drog sig in innanför hans tröja och nästan kysste hans bringa som han närmade sig sjön, med koppen handen och en cigarett i andra stod han och granskade det öppna området och alla ankor som nästan satt på sjön, drog en slutsats att det var för tidigt och för kallt för ormarna att ligga och sola på stenarna. Tiden passerade och cigaretten dog sakta men säkert ut, det kändes, han hade egentligen velat röka en till men var tvungen att återgå till dagsordningen.

Han samlade sig, viftade ur alla tankar om hans existens, alla depressiva och självdestruktiva tankar som fanns där och jagade honom igenom drömmar och verklighet, det skulle inte vara såhär, varför skulle just han drabbas av allt detta, livet är orättvist, antar att det inte gjorde så mycket vid det här laget, han hade lärt sig att leva med det, det bästa var väll att han hade slutat missbruka alla sina tabletter med alkohol, och slutat snorta amfetamin på sitt skrivbord på rummet dag in och dag ut, drog en hastig slutsats om att det var därför han varit sjuk konstant i 3 veckor, “knarksjuk” det lät ganska roligt i hans öron men det var troligtvis förklaringen Snabbt reste han sig och gick upp för uppfarten, grannen gick där, i rask takt och det såg nästan ut som om att han skakade utav ilska, varför var han påväg mot vårat hus, säkert för alla tvåhundra fimpar som jag kastat vid hans brygga, antar att han snart skulle få veta.
Med oro i kroppen skyndade han sig nästan hem för att få veta vad som hänt, han stod i dörren och konverserade ljudligt med hans mor, med en dov ton klämde han ur sig “Vad har hänt…?” grannen, eller Andreas som han faktiskt heter vände sig raskt och granskade mig, Andreas kollade honom i ögonen med en distinkt blick och sa att någon jävel hade varit inne i hans garage och skurit sönder alla däck till hans bil, han frågade om han visste något, eller hade något med saken att göra, efter några sekunder så klämde han ut ett “Nej.” och drog en suck av lättnad
Fort klämde han sig emellan sin mor och grannen in i köket, fyllde på sin kopp och drog sig upp till sitt rum där han uppskattningsvis skulle spendera ytterliggare fjorton timmar och lyssna på Chans med Kent innan han blev trött nog för att somna och göra om allt detta.
suck

VN:F [1.9.11_1134]
3.0/5 (2 röster)
En underbar vardag, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

1 kommentar

  1. Anonym Skriver:

    Intressant novell, sorgligt att den ligger på ”Hänt på riktigt” bara :/

    VA:F [1.9.11_1134]
    Rating: 0.0/5 (0 röster cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.