Ett brev i form av ett hjärta

Den lilla pojken står och tittar in genom fönstret. Kvinnan han ser sitter vid köksbordet med ett ljus tänt och gråter. Hon sitter ensam, men det är dukat för två. Besticken ligger prydligt bredvid tallriken och på tallriken ligger en servett med ett stort rött hjärta. I handen har kvinnan ett brev, också i form av ett stort rött hjärta. Hon torkar en tår, lägger ifrån sej brevet försiktigt på bordet och för ena handen ner mot magen. Hon hade några timmar tidigare fått reda på att graviditetstestet hon gjorde, var positivt. Hon fäller ännu en tår och häller upp vinet i glaset lite mer än halvfullt. Hon kanske väntar på någon, tänkte den lilla pojken. Han är för liten för att förstå sanningen som dolde sig bakom kvinnans tårfyllda ögon.

Pojken ser kvinnan kasta det tomma glaset in i väggen. Han blir rädd, men han tycker så synd om kvinnan på andra sidan av det stora fönstret så han stannar kvar och undrar varför hon gråter. Kvinnan sätter sig vid köksbordet och tar än en gång upp brevet i sin hand. Hon läser det en gång och för det sedan mot ljuset. Det tar inte många sekunder för brevet att förvandlas till aska. Kvinnan lämnar rummet och låter ljuset stå tänt.

I en annan by sitter en kvinna vid köksbordet. Hon ler och tittar mannen djupt in i ögonen, medan han tittar lika djupt i hennes. I mitten av de två står ett ljus tänt och på deras tallrikar ligger en servett med ett stort rött hjärta. Han räcker fram henne ett brev, ett brev i form av ett stort rött hjärta. Hon läser det och fäller en tår. Hon lägger ner brevet försiktigt på bordet samtidigt som hon reser sig upp från stolen och går fram till mannen. Hon kysser honom passionerat och lika passionerat som hon, så besvarar han kyssen.

Kvinnans röda klänning är lätt för mannen att ta av och hennes röda trosor samt BH är lika röda som klänningen. Mannen tar med kvinnan in i sovrummet samtidigt som han låter ljuset stå tänt.

Utanför dörren står den lille pojken. Kvinnan öppnar och pojken ler. ”Hej..” säger han tyst.

”Nej men…vad gör en liten pojke som du ute såhär sent?!”, utbrister kvinnan. Pojken tar fram ett litet kort och ger till kvinnan. Kvinnan tar emot kortet och öppnar det. Inuti har pojken ritat ett stort rött hjärta. Kvinnan ler lyckligt och insisterar på att pojken ska komma in i värmen. I köket står det fortfarande uppdukat med två tallrikar med besticken prydligt liggandes bredvid, men bara vid en av tallrikarna finns ett glas. Kvinnan fyller glaset med saft och ber pojken sätta sig. Pojken frågar varför hon har dukat för två när det bara är hon som äter. ”Tja, jag hade en man, men han blev inte glad när han fick reda på att jag är gravid. Nu är han någon annanstans med en annan kvinna.” Kvinnan tittar ner i tallriken och pojken får dåligt samvete för att han frågade. ”Det ordnar sig.” Kvinnan tittar upp och ser den lille pojken i ögonen.

Kvinnan sitter med vinglaset i handen. Hon fäller en tår som hon snabbt torkar bort. ”Glad alla hjärtans dag” säger hon och släcker ljuset.

VN:F [1.9.11_1134]
4.0/5 (3 röster)
Ett brev i form av ett hjärta, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

1 kommentar

  1. Josephine Skriver:

    den var fin!

    VA:F [1.9.11_1134]
    Rating: 0.0/5 (0 röster cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.