Kapplöpning med klockan!

Jag låg gömd bakom en buske och kollade på kontraktet, som skulle låta mig komma ombord på ett piratskepp. Skeppet skulle avgå om bara några timmar, så jag var tvungen att skynda mig. Precis då gled en droska fram över vägen och två förföljare med armborst avlossade pil efter pil mot droskan. Jag tog fram mitt armborst ifrån ryggen och laddade det. Droskan kom närmare och närmare, jag höjde armborstet och siktade mot föraren. Sedan avlossade jag pilen, som satte sig i bröstkorgen på honom och han föll. Jag satte tillbaka armborstet på ryggen och sedan kutade jag ut ifrån mitt gömställe och sprang uppför träsidan av droskan och sedan slängde jag mig upp och fick tag i kanten. Förföljarna upptäckte mig och började avlossa pilar mot mig. Jag hävde mig upp på taket av droskan och var tvungen att slänga iväg min halmhatt så att en pil bromsades ner så att jag kunde fånga den i min hand. Tur att jag kom ifrån en Assasin familj. Jag tog fram mitt armborst och laddade det med pilen som jag hade fångat. Jag höjde armborstet och avlossade pilen. Den for mot den ena förföljarens huvud. Jag vände ryggen till och hoppade ner till förarplatsen på droskan. Jag satte tillbaka armborstet och skyndade på hästarna. Jag drog ut spärren, som höll ihop hästarna med droskvagnen, sedan tog jag ett språng och voltade och landade på hästarna. Förföljaren avlossade hela tiden nya pilar mot mig och jag blev sur och vände mig om i sadeln och tog fram armborstet laddade det med en pil och sedan höjde jag den och klämde till avtryckaren. Pilen for iväg och jag vände mig om igen och sedan hörde jag när han föll av sadeln med pilen genom huvudet. Jag satte fast armborstet i höljet och sedan drog jag mitt svärd och högg bort reglarna, som höll ihop hästarna. Jag tog en häst och red så fort jag kunde. Jag kom till två små bergspass, de var inte högre än hästen, vars huvud stack upp ovanför och vägen gick emellan passen. Jag kände mig iakttagen och drog två kastdolkar och just då sprang en bandit ut ifrån sitt gömställe med ett svärd draget jag bara kastade upp den ena dolken i luften och fångade den i skaftet och sedan slungade jag iväg den mot banditen. Banditen föll ner på marken och jag satte hästen i galopp och sedan hoppade jag ifrån hästen upp på passagen och sedan sprang jag med mina lönnknivar utdragna och när en bandit hoppade fram ifrån en buske och jag hoppade mot honom och tryckte ner honom med mina lönnknivar i hans bröstkorg. Sedan sprang jag mot slutet av passagen och slängde mig mot min häst. Jag landade på sadeln och galopperade iväg. Jag kom fram till en by och på kartan såg jag att det skulle gå fortare om man tog fågelvägen, än att rida genom byn. Även ifall det fanns en massa vakter på taken. Jag hoppade ifrån hästen och landade på en balk och fortsatte till nästa och sedan sprang jag upp på taket och hoppade ifrån tak till tak. Vakter upptäckte mig och avlossade pilar mot mig, inom ett ögonblick hade jag blivit ökänd och jag sprang medan pilar for förbi mig. Jag sprang ut ifrån taket och in på en balk och sedan hoppade jag ut ifrån balken och fällde ut en fallskärm. Jag gled fram tills jag kom till nästa tak och där släppte jag fallskärmen och sprang vidare. Jag tog fram mitt armborst och laddade det, sedan sprang jag till ännu en balk och dök ner mot en vagn med halm samtidigt som jag sköt en vakt som var bredvid vagnen. När jag landade i halmen hade två andra vakter upptäckt att deras kompis hade dött och de gick dit och undrade vem det kunde ha varit, som hade dödat honom. Då smög jag ut ifrån halmen och lät mina lönnknivar glida ner ifrån hölstret, sedan smög jag fram till dem och stack lönnknivarna i vardera hals. De föll över sin kamrat. Jag sprang därifrån. Jag kom fram till ett hus med en balk och jag sprang upp på väggen och hopade ut och greppade tag i balken. Jag hävde mig upp och sedan hoppade jag till en annan balk, där vände jag mig mot väggen och sprang upp för den och slängde mig upp och fick tag i tak kanten. Jag hävde mig upp och sedan sprang jag över taket och sedan hoppade jag ut ifrån en balk med mina lönnknivar utdragna och landade på en vakts häst och ögonblicket därefter stack jag mina lönnknivar i bröstkorgen på vakten, sedan puttade jag ut honom ifrån sadeln och red iväg. Jag hade en stad till att passera innan jag kunde nå byn där fartyget skulle avgå. Jag galopperade så fort jag kunde när jag såg en annan civilperson som hade vapen och blev jagad och jag vände mig i sadeln och sköt ner de fyra vakterna och sedan vände jag mig igen och red närmare civilpersonen och frågade varför han var jagad.
”Jag kunde inte betala skatten och dödade vakten, som skulle hämta ut skatten”.
”Så vad har du tänkt göra”?
”Jag vet inte riktigt, men jag skulle vilja lära mig att strida, som ni”.
”Jag ska ombord på ett piratskepp”.
”jag har alltid drömt om att bli pirat”.
Vi red en bra bit och sedan var vi framme i staden. Jag gav min reskamrat lite pengar så att han kunde köpa kläder. Han köpte ett lönnmördarställ medan jag fixade vapen åt honom. Jag gav honom vapnen och sedan red vi genom staden och när vi kom fram till några vakter slängde jag en rökbomb och min reskamrat slängde en dolk i bröstkorgen på varje vakt som föll döda ner. Vi fortsatte i galopp och sedan när vi kom fram till byn så hade vi blivit efterlysta och jag hoppade ifrån hästen och tog tag i en balk och sedan hävde jag mig upp och sprang uppför väggen och tog tag i tak kanten. Jag hävde mig upp och drog mitt armborst och avlossade en pil i en vakt som hade upptäckt mig, samtidigt kom min reskamrat upp på taket. vi sprang mot det andra taket och hoppade över till det och fortsatte ut på en balk. Sedan hoppade vi ut med fallskärmar och gled ner och jag släppte taget och lönnmördade två vakter med mina lönnknivar. Jag sprang mot skeppet medan min reskamrat fortsatte med fallskärmen. Jag sprang ut på bryggan och sedan slängde jag mig över till piratskeppet och min reskamrat gled över till båten och precis när vi kom ombord avgick piratskeppet. Jag skulle ut till havs och där skulle ett nytt äventyr börja…

VN:F [1.9.11_1134]
3.9/5 (20 röster)
Kapplöpning med klockan!, 3.9 out of 5 based on 20 ratings

5 kommentarer

 1. Peter E Skriver:

  Bästa novell jag läst på länge!! Utmärkt!!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (6 röster cast)
 2. Hanna Skriver:

  Vilket äventyr. Finns det en uppföljare?

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (5 röster cast)
 3. författare Skriver:

  Tyvärr så gör det inte det detta var ett test om det var någon som gillade det.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (4 röster cast)
 4. Yas Skriver:

  Väldigt intressant novell. Fast om jag får påpeka en sak så börjar du de flesta meningarna med ”jag” vilket förstör lite. Du skulle kunna minska på det och inte berätta så mycket om vad du gör exakt utan beskriva typ. Äh does that make sense? Men ärligt talat så var det en otroligt spännande novell. Du borde definitivt göra en uppföljare.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.0/5 (4 röster cast)
 5. Mikaela Skriver:

  Du gjorde en perfekt novell!! Du borde göra en till.

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (1 röst cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.