Maktlös för verkligheten

Hon ligger i sängen och stirrar ut genom fönstret. Månen lyser med sitt kraftfulla ljus. Hon får svårt att andas och känner sig så liten. Så hjälplös.

Månen är maktfull, så stor, men ändå flera hundratusen mil ifrån. Hon vill upp dit, och börjar känna lugnet inom sig. Där hörs ingenting.

Men det kommer inte att hjälpa. Det svarta finns fortfarande kvar inom henne. Alla barn gråter inom henne. Monstren flyger framför hennes ögon och de skriker. Skriker att hon inte kommer undan.

Man kommer aldrig undan.

****

Smärtan gör henne bedövad. Hon blir likgiltig, medan hon ligger i sängen och stirrar upp på månen.

Verkligheten flyger ut ur hjärnan, ut genom fönstret och försvinner långt bort i fjärran. Är hon kvar i sängen? Vad är vad och vad är verkligheten?

Hjärnan splittras om och om igen av det mörka. Det fräter. Det måste sluta snart. Vad kommer att hända annars, om det splittras om och om igen? Hon glömmer bort saker hon gör.

Hon springer i mörkret, då det känns som om det är någon bakom henne och jagar henne enda fram till ljuset. Hennes hjärta skenar utav rädsla. Han kommer. Hon känner hans andetag i nacken och vill dö.

Allt känns så verkligt. Dock kommer fråga upp igen… VAD är verklighet? VEM kan avgöra vad som är verklighet? Det är verkligt för henne. Otroligt verkligt.

Hon håller masken i vardagen. När hon kommer hem rasar allt samman. Ångesten stormar i henne huvud och hjärta. Hon vill försvinna från jorden yta. Upp till den stora, tysta månen.

****

Ångesten blossar upp bredvid henne, tar upp en kudde och trycker ned den över hennes ansikte. Ångesten kväver henne. Hon tappar luften och hoppar ut genom fönstret och upp till månen. Den stora, tysta månen.

VN:F [1.9.11_1134]
4.0/5 (9 röster)
Maktlös för verkligheten, 4.0 out of 5 based on 9 ratings

1 kommentar

  1. Aller Skriver:

    Oj…
    Den var mäktig. Den hade starka ord, och den hade även; en början och en mitt och ett slut.

    VA:F [1.9.11_1134]
    Rating: 0.0/5 (0 röster cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.