Den sista festen

YES! Tänkte Simpe, MVG på Svenskaprovet. Fast det förtjänade han verkligen efter allt pluggande han tragglat igenom kvällen innan. Det var Herbert, Simpes pappa, som tvingat honom att plugga. Det är bäst att hålla sig väl med farsgubben, annars fick inte Simpe sitt studentbidrag. Att gå en månad utan pengar var långt ifrån kul. Simpe kollade runt på de andra i klassrummet med ett brett leende, de verkade dock inte lika nöjda med sina resultat. Ulf, läraren i Svenska, en redig lärare som sa vad han tyckte och tänkte men också väldigt snäll och tenderade till att favorisera Simpe. De gick bra ihop och pratade ofta efter lektioner om lite allt möjligt.
Det var det sista av denna dag, klockan var bara 14 och det var en olidligt varm sommardag. Men som sommarpojken Simpe var så njöt han av varje sekund i solen. Att gå hem redan efter skolan var det inte en fråga om, Simpe slängde upp telefonen och ringde till Steffe. Steffe som tydligen också hade slutat svarade:
– Hallå!?
– Tjenare Steffe, du brukar väl sluta tidigt på torsdagar? Jag fixade precis MVG på svenskan! Ska vi fira det med en pizza?
– Grattis! Självklart, möt mig utanför pizzerian, jag måste ta hand om ett par saker först bara.
Att gå till pizzerian var runt 5 minuters promenad, väl ute på skolgården tog Simpe på sig solglasögonen och började gå mot pizzerian. När Simpe kom fram till pizzerian fanns det inte ett spår av Steffe så det var bara till att vänta. Simpe satt sig på en bänk precis utanför pizzerian och njöt av solen, det fanns en hel del ögongodis att titta på. Många snygga tjejer som strövade runt, att sommaren innebar lättklätt var ju bara det ett stort plus.
Efter ett bra tag så kom Steffe inom synhåll, han verkade väldigt stressad men behöll ändå den lugna minen han alltid tenderade att ha.
– Tjenare Simpe, sorry att jag är sen. Men jag har fixat så att vi kan fira ditt MVG lite mer till helgen!
– Haha det är lugnt, vad är det nu du har fixat?
– Jag kan berätta när vi käkar pizza, kom nu jag är vrålhungrig!
Väl inne på pizzeran beställde Simpe en calzone medans Steffe tog en kebabpizza, Steffe satte sig först och valde en plats längst in i hörnet.
– Steffe, nu får du säga vad det är du fixat, jag blir ju skitnyfiken!
Med en väldigt lurig men belåten min säger Steffe:
– Jag har snackat runt och fixat lite sprit till oss, Berit i 9A har huset för sig själv i helgen och ska ha fest!
Simpe hade varken varit på fest förut eller testat på alkohol förut.
– Shit, Berit säger du, hon är ju alltid med Ulla…
Ulla var en lugn tjej som bodde några kvarter från Simpe, hon var blond med blåa ögon och såg ut som att hon aldrig skulle kunna göra en fluga förnär. Simpe hade ofta gått med henne till skolan och pratat om lite allt möjligt. Men hon hade inte setts till på flera månader, hon var i skolan väldigt sällan och enligt ryktena satt hon i Berits källare och tog diverse droger.
Simpe och Steffe äter upp sina pizzor och pratade rent allmänt om saker berörande skolan, så som de brukade göra. De spanade på härliga tjejer som gick utanför fönstret och kommenterade hur de såg ut. Timme efter timme gick och tillslut var det dags att gå hem och ta nya tag inför nästkommande skoldag.
Det var en kort promenad att gå från centrum till villaområdet där han bodde, villaområdet var väldigt vackert nu under sommarperioden med alla fina trädgårdar. Även Simpes trädgård var väldigt fin och välskött. Gunilla, Simpes mamma, hade alltid älskat allt som hade med trädgårdsskötsel att göra. När han gick in i huset möttes han av de vanliga hälsingsfraserna och frågorna hur det gick i skolan av både hans mamma och pappa. Simpe kastade i sig kvällsmat och lade sig för att sova, han somnade med tankarna kring hur festen skulle bli och om Ulla.
Äntligen fredag! Det hade inte gått en enda dag utan att Simpe hade lagt mycket tankeverksamhet hur det skulle bli på festen. Det hade gått väldigt många rykten på skolan om att det var väldigt begränsat vilka som faktiskt fick komma på festen, trots det hade Simpe hört att det skulle komma en hel del. Simpe träffade Steffe som såg väldigt stressad ut av någon anledning.
– Skynda dig Simpe! Spriten jag fixade är hos Conny, du vet han alkolisten som alltid sitter på en parkbänk nere på stan och dricker. Vi skulle hämta en flaska hemma hos honom om fem minuter!
Nu började det pirra i kroppen på Simpe, Conny verkade ju vara helskum, skrek ofta på tjejer i Simpes ålder hur snygga de är och att han gärna skulle ta med dem i säng. Men Simpe skulle kunna gå genom eld bara för att vara med på festen ikväll och träffa Ulla.
Direkt när de kom fram till Connys radhus kände de en vidrig stank. Trädgården såg helt åt skogen ut med igenväxt gräsmatta och skrot liggandes överallt. Steffe knackade på dörren och de möttes av ljudet av en stor hund som skällde. Bara några sekunder senare hördes det ett gorm som skrek att hunden skulle hålla tyst. Hunden tystnade och dörren öppnades försiktigt.
– Jasså det är Ni.. Ja vänta lite så ska jag hämta flaskan, du har med 300 spänn va?
– Självklart. Sa Steffe.
300 kr var på tok för mycket att betala egentligen då den kostade 200 kr på systemet. Men det är smällar man fick ta som ungdom.
Ut kom Conny med en ICA-påse, Steffe höll fram de tre hundralapparna och Conny roffade åt sig dem och gav Steffe påsen. Steffe tackade men fick bara tillbaka en fnysning. Steffe och Simpe började sakta promenera till Berits hus.
Det hördes på lång väg att det var fest på gång i en av villorna, dov musik och höga röster hördes. När de kom ännu närmare så låg det ölburkar på trottoaren. Men med ett brett leende på läpparna på både Simpe och Steffe gick de in i den vidöppna dörren i Berits hus. De välkomnades med öronbedövande högt ljud, direkt till höger från hallen låg vardagsrummet. Det var där stereon stod med det bullrande ljudet. Rummet var fyllt med personer som glatt dansade runt i takt till musiken, i sofforna satt det personer och titta runt lite här och var och gjorde sitt bästa för att kommunicera med varandra. Steffe drog Simpe till en soffa där det fanns lite utrymme så att båda två kunde få plats där. Simpe tittade efter Ulla men fick inte syn på henne, han kände nästan inte igen någon av det folket som var där. De verkade inte ens vara från samma skola som Simpe och Steffe.
På bordet framför sofforna stod det uppställt glas i mängder och Steffe tog två stycken vilka han ställde upp framför dem. Han tog fram telefonen och började skriva ett sms, några sekunder senare gav han mobilen till Simpe: ”Fan jag glömde blanddricka, haha, vi får dricka det rent antar jag. Vilket jävla röj det är. Detta ska bli den bästa kvällen i år!”.
Steffe öppnade flaskan han hade med sig och hällde upp i båda glasen, båda glasen blev nästan halvfulla. Några av tjejerna som satt i soffan mitt emot Steffe och Simpe flinade brett och tittade koncentrerat. Det märktes verkligen att de var berusade då de satt och snurrade runt lite försiktigt och fnittrade konstant.
Simpe tog sitt glas och tänkte dricka, men hejdades direkt av lukten. Det luktade väldigt starkt och Simpe fick små kväljningar. Men Simpe bet ihop och tog en stor klunk, vilket han direkt ångrade. Han svalde så fort han kunde men det kom nästan upp igen. Tjejerna på soffan mitt emot nästan bröt ihop av skratt. Steffe flinade också och tog en liten klunk ur hans eget glas. Tiden gick och Steffe och Simpe satt där och tog lite då och då småklunkar från sina glas, de hade redan druckit upp sitt första och var båda inne på sitt andra.
Nu började Simpe känna något, han kände musiken flöda genom varenda liten cell i hans kropp. Han kände också att han inte kunde sitta still, han ville upp och dansa till den underbara musiken. Han far upp och gör sitt bästa för att hålla sig på benen. Steffe som också hade rest på sig tittar roat på Simpe medans han går till tjejerna i soffan. Tjejerna gjorde plats i soffan där Steffe satte sig med ett brett leende. Plötsligt kom Berit och Ulla in i rummet, båda tittade på Simpes så kallade dans och log lite smått. Berit pekade på två killar som satt i en soffa och gjorde tecken till dem att komma. Killarna reste sig och alla fyra försvann ut ur vardagsrummet.
Simpe var alledes svett av all dans och han satte sig ner för att vila, han undrade såklart vad Ulla egentligen gjorde. Han ville se mer av henne ikväll och bestämde sig för att leta upp henne, men efter lite mer sprit. Efter ännu ett halvfyllt glas som tydligen inte alls smakade så hemskt längre så kände Simpe sig snurrigare än någonsin. Det var verkligen en utmaning att komma fram dit han ville, men med lite vilja tog han sig ut från vardagsrummet. Väl ute i hallen så kände han lukten av rök, av någon anledning luktade det inte som vanlig rök utan den var mycket roligare tänkte Simpe. Simpe följde lukten av den roliga röken och kom tillslut fram till en trapp vilken han gick ner för. Även här spelades det underbar musik men det var mycket lägre, det hördes samtal från rummet lukten kom från. Simpe vinglade in i rummen men snubblade över någon och föll pladask på golvet.
Simpe tittade upp och till sin förskräckelse låg han mellan benen på Ulla! På några snabba sekunder satte Simpe sig upp, i alla fall så bra han kunde. De gick varken snabbt eller smidigt. Simpe tittade runt på personerna som satt där, Ulla och Berit satt nära varandra hållandes på någon typ av cigarett. Mitt emot dem satt de två killarna som tidigare satt i soffan. Alla skrattade och verkade vara på glatt humör trots att Simpe klantade till det. Ulla öppnade mun:
– Har du det kul på festen Simpe? Vi chillar lite mer här nere, här rök denna så kommer detta att bli din roligaste kväll du någonsin haft!
Simpe tackade ja och började röka på den mystiska cigaretten. Det var ett trevligt gäng, Ulla var som vanligt snäll och trevlig och likaså var Berit. Killarna presenterade sig som Jörgen och Tom, de kom tydligen från grannkommunen och brukade komma till Berit någon helg ibland för att festa. Efter någon timme så kände Simpe sig alledes avslappnad och ledlös, det var en extremt härlig känsla. Rummet började snurra runt och det var svårare att fokusera ögonen än det var tidigare efter han druckit spriten. Ulla lutade sitt huvud mot Simpe samtidigt som hon fortfarande rökte på av den där konstiga cigaretten.
Simpe kände hur kroppen gick av sig själv och på ett ögonblick tittade han in i Ullas ögon och kände hennes läppar mot hans. Det gick så fort, och det kändes så bra. Kyssandet bara fortsatte och blev allt intensivare. Tillslut röt Berit till och sa att de fan fick fortsätta i ett annat rum. Sagt och gjort, Ulla reste sig upp och tog Simpes hand och ledde honom ut från rummet. Simpe kunde inte förstå hur hon kunde gå så rakt. Ulla ledde Simpe upp för trappen och in i ett rum med en säng. Det kändes så naturligt och självklart för Simpe, Ulla satt där på sängen och såg förföriskt på Simpe och väntade. Simpe stängde dörren efter sig och gick fram till Ulla som direkt kastade sig över honom och gav honom massor av kyssar. Sen blev det svart…
Simpe vaknade upp av att han skakade kraftigt, han har aldrig varit med om en så extrem känsla av kyla förut. Ulla skrek sig hes ovanför Simpe och tittade jätteoroligt på honom, det var dock omöjligt att uppfatta orden som kom från munnen. Steffe var också där. Uttrycket Steffe hade var obeskrivligt, Simpe hade aldrig sett honom så orolig och arg på samma gång. I handen hade han en krossad glasflaska, det droppade en blod vätska från den. Stora träd sträckte sig upp mot himlen, av någon anledning som inte Simpe kunde förstå sig på bara vissa han att han var i stadsparken. Sakta men säkert började Simpe uppfatta mer vad som hände runt omkring honom men ju mer uppfattningsförmågan kom tillbaka ju ondare fick han i bakhuvudet. Men handen kände han att han var alledes blöt i bakhuvudet. Ulla tog hans hand i hennes och satte sig på huk över honom och började gråta. Det fanns inget Simpe hellre ville göra än att sätta sig upp och krama om Ulla, men det gick verkligen inte, Simpe låg bara och skakade och kunde inte resa sig upp.
-De kommer! Vi får fan bära honom vi måste dra, polisstationen är inte långt bort!
Det var Steffe som hade skrikit. De tog Simpe under armarna och drog honom. Det blev svart igen.
Manliga röster hördes långt bort, de sa någonting om att lägga honom på bänken så att han skulle vakna. Simpe öppnade ögonen och såg män i uniformer, det var polisen. Ulla tittade ner på Simpe och försökte säga någonting.
– Steffe stack, det var han som räddade dig, de kommer fan sätta dit honom för mord om de får tag på honom.
Smärtan i bakhuvudet var värre än innan, Simpe försökte få fram ord men det gick inte, det var bara mummel som kom fram. Ännu en gång svartnade det för ögonen och Simpe föll in i tomhetens värld.
Ännu en gång vaknade Simpe upp, denna gång var det två kvinnor i vita rockar som tittade ned på honom. Han var på sjukhusets akutmottagning. Upprörda röster hördes, Simpe uppfattade skrik och gråt. Genom ett litet fönster på dörren såg Simpe att både mamma och pappa tittade in, de hade aldrig sett så oroliga ut vad Simpe kunde minnas. Åter igen kände Simpe smärtan i bakhuvudet växa sig starkare för varje sekund som gick. Simpe gallskrek. Det slocknade för ögonen igen.
Simpe vaknade aldrig upp igen.

VN:F [1.9.11_1134]
4.0/5 (5 röster)
Den sista festen, 4.0 out of 5 based on 5 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.