Han och hon

Hon
Det började med en fest. En fest som vi inte var riktigt inbjudna till, vi gick dit enbart för att vi var uttråkade och för att Tolle bodde precis bredvid. Det var rätt vidrigt. Fulla tonåringar överallt. Fulla tonåringar som låg och strulade i varenda vrå utav huset, fulla tonårstjejer som dansade en så kallad ”sexig” dans, det vill säga att de klumpigt åmade sig runt killarna, fulla tonårskillar som med en grimas tog klunkar från flaskor med något grumligt i och påstod att det var gott. Värst var en kille med grön huvtröja, han både snusade och rökte, samtidigt som han klunkade ur en av de där äckliga flaskorna. Det var ingen som la märke till oss, vilket var konstigt eftersom vi inte var särskilt omtyckta och ingen skulle vilja ha oss här. Killen med den gröna tröjan ramlade in i mig och sa förlåt med ett grin som blottade hans vidriga snus. Sen spydde han på mina skor.Han
Jag tyckte inte om henne. Jag tyckte inte om hennes kompisar heller. Vi var hemma hos Hannes som hade fest. Det var inte så många jag kände men jag drack deras vidriga dricka och några av mina öl. Allt blev plötsligt kul. Helt plötsligt var de där, helt oinbjudna. De stod i hallen med sina svarta kläder och deprimerande utseende. Hon tittade på mig med avsmak. Jag kände att jag inte tyckte om henne. Jag tände en cigg och någon skrek åt mig att jag skulle gå ut så jag planerade att göra den personen till viljes. På väg ut snubblade jag på någons fot och ramlade rakt in i henne. Hon spärrade upp ögonen och såg äcklad ut och jag flinade åt henne och skulle säga något elakt. Då spydde jag, rakt på hennes skor.

Hon
I skolan på måndagen satt vi som vanligt vid vår mur på lunchrasten och rökte. Någon hade klottrat ordet emo och skällsord på muren men vi orkade inte bry oss. Robin drog ett skämt om killarna på festen och alla skrattade. Just då gick killen som spydde på mina skor förbi med sina snobbkompisar. Jag tyckte inte om honom. Han tittade på oss och flinade. Han ropade emo åt oss och hans kompisar skrattade. Vi höjde bara på ögonbrynen och skakade på våra huvuden.

Han
Vi åt vår mat snabbt, det var någon köttbit och potatis. Efter det gick vi för att köpa cigg och snus på macken mitt emot skolan. Vi gick förbi de udda typerna som satt vid sin vanliga mur där Jonte hade klottrat. Hon satt i mitten och tittade upp på mig när jag gick förbi. Jag slängde en blick mot hennes skor och såg att de gamla slitna var ersatta av ett par helt nya. Jag kände att litet sting av dåligt samvete men jag pressade fram ett flin mot henne och gick förbi. Sen vände jag mig om och skrek emo åt henne. Jonte, Emil och Hannes skrattade.

Hon
Det var när vi skulle ha grupparbete med andra klasser som jag började träffa Honom varje dag. Vi blev placerade i grupper och jag hamnade med Honom och fyra till. Han såg lika glad ut som jag kände mig. Det vill säga inte alls. Grupparbetet handlade om miljökatastrofer i världen och en tjej som hette Jana började genast prata om pandor i Kina. Jag orkade inte bry mig om pandor i Kina och koncentrerade mig på att inte titta på Honom. Det lyckades mindre bra.

Han
I två årskurser på över åttio elever hamnade jag med Henne och fyra andra. Jag ansträngde mig hårt för att inte titta på Henne. När jag riktade blicken åt Hennes håll tittade hon snabbt bort och Hennes bleka kinder blev svagt rosa. Jag tittade bort lika fort och vi fick matchande ansiktsfärg. Jana var en bossig tjej och hon delade ut tre uppgifter åt oss som vi skulle göra två och två. Jag fick samma som Hon. Vem annars? Hon tittade inte ens på mig utan knuffade sig förbi och drog hem.

Hon
Andra dagen på grupparbetet fick jag reda på Hans namn. Stefan. Han kom för sent och Jana blev sur. Hon skällde ut Honom och Han blev generad. Jag kunde inte låta bli att le, men absolut inte så att Han såg det.

Han
Jag vaknade en timme försent av att morsan kom hem från sitt nattjobb och började skrika på mig om att ta ansvar. Jag fick på mig kläder som låg slängda lite varstans och skyndade iväg till plugget. Jana skällde ut mig och anklagade mig för att inte ta pandorna på allvar. Jag kastade en blick mot Hennes håll och såg att Hon log, men Hon försökte dölja det. Jag kände hur mina kinder brände.

Hon
Den tredje grupparbetsdagen gick vi ut och rökte tillsammans. Eller jag gick ut och Han stod på rökrutan. Jag tvekade ett tag men bestämde mig till slut för att strunta i Honom och jag ställde mig i motsatta hörnet. Tyvärr hade jag tappat bort min tändare. Jag velade ett tag men gick sen fram till Honom. Vi sa inget först. Han tände min cigg och jag nickade som tack. Sen började båda prata samtidigt men tystnade på en gång. Han tittade blygt på mig och sa sen att jag hade snygga skor. Jag svarade att de förra blev förstörda och Han log generat.

Han
Jana tjatade på om pandor och miljö och Hon satt tyst och ritade i sitt block. Då och då kom Hon med ett motargument och Jana tystnade för att tänka ut ett smart svar. De andra gjorde som Jana sa, sina uppgifter. Jag gick ut och rökte. Dörren smällde någon minut efter att jag hade gått ut och Hon kom. Hon stannade och tittade tveksamt på mig men sen ställde Hon sig på andra sidan. Jag drog ett bloss och tittade på Henne medan Hon upptäckte att Hon hade tappat bort sin tändare. Hon sneglade på mig och jag kände på Hennes tändare som låg i min ena jackficka. Jag tog den medan Hon var upptagen med att klottra på sitt block. Efter ett tag kom Hon fram till mig och jag tände Hennes cigg. Vi tittade båda bort mot de andra eleverna som stod utspridda på skolgården. Det var bara vi två på rökrutan. Jag tänkte fråga Henne något om uppgiften, vad som helst för att bryta tystnaden. Hon verkade ha samma tanke och vi började prata samtidigt. Hon tystnade generat och det gjorde jag också. Till slut sa jag att Hon hade snygga skor och Hon sa, med ett litet leende, att Hennes gamla förstördes. Jag tittade på Henne och log lite, jag med.

Hon
På måndagen var det min tur att komma för sent och bli utskälld av Jana. Han skrattade åt mig. Den enda platsen som var ledig var bredvid Honom och jag satte mig där. Den gången började vi titta på uppgifterna, fast vi sa inget till varandra.

Han
Ida. Det var så Hon hette. Ida med det bruna kortklippta håret. Hon kom för sent och Jana gav även henne en utskällning. Den här gången skrattade jag till och flyttade på mig så att Hon skulle kunna sätta sig bredvid mig. Utan att säga något tittade vi på uppgifterna som vi hade fått av Jana. Jag kunde inte låta bli att då och då titta på Henne också.

De
Det ironiska var att De var de enda som var i tid dagen då allt skulle redovisas. De som inte brydde sig om några pandor i Kina. De var så tidiga att skolan inte ens hade låsts upp. Han tittade på Henne och började skratta. Han hade ett härligt skratt som smittade av sig och strax skrattade De båda två. Han sa att De aldrig hade presenterat sig för varandra och Han sträckte fram sin hand och Hon tog den. Den var varm. Han sa att Han hette Stefan och Hon svarade att Hon redan visste. Hon lutade sig fram emot Honom och sa att Hon hette Ida och Han svarade med ett leende att Han redan visste. Sen kysste Hon Honom.

Han
Det slutade med att min flickvän kom hem från sitt halvår utomlands. Jag hade glömt bort att hon fanns. Blicken Hon gav mig fick något inom mig att gå sönder. Jag mötte Hennes blick i två sekunder och sen gick jag förbi Henne. Våra axlar nuddade varandra i en mikrosekund och jag stannade till ett tag och kände hennes värme. Hon flämtade till och jag svalde och gick sen med tunga steg därifrån. Det kändes som att jag slet ut mitt hjärta.

Hon
Det slutade med att mitt hjärta gick i tusen bitar. Jag kunde inte hindra smärtan jag kände när jag såg på Honom och henne från att komma ut. Han mötte min blick och gick sen förbi mig med sin flickvän. Han nuddade min axel och stannade. Jag kände värmen från Hans kropp och jag drog efter andan. Sen gick Han. Det slutade med att jag gick sönder.

VN:F [1.9.11_1134]
3.8/5 (16 röster)
Han och hon, 3.8 out of 5 based on 16 ratings

6 kommentarer

 1. Emelie Skriver:

  Jag förstod inte vem personerna var. Vem var tjejen i slutet, asså hans flickvän? Jag fatta inte det. Var det tjejen i hans grupp som han spytt på eller nån annan tjej? 😉

  Men annars var den grymt bra =))

  Fortsätt skriv!

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 0.0/5 (0 röster cast)
 2. karin Skriver:

  Grymt bra novell, jag fattade iaf allting 😉

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (1 röst cast)
 3. sandra Skriver:

  riktigt bra novell! keep it up

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (1 röst cast)
 4. Calle ek Skriver:

  Gtymt bra novell skriv mer 😉

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (1 röst cast)
 5. Emelie Skriver:

  Så jävla bra !

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 4.0/5 (1 röst cast)
 6. Maja Skriver:

  Riktigt bra 😀

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 0.0/5 (0 röster cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.