Mötet

Josefine stirrade ut igenom fönstret. De orangefärgade bladen föll med jämna mellanrum utanför fönstret, och Josefine blev påmind om att ännu en kall höstdag väntade utanför dörren. Hon hade alltid hatat hösten, dem kalla morgona och mörka kvällarna, och inget att se fram emot… bara en ännu kallare vinter.
Josefine låg kvar i sängen så länge hon kunde, och eftersom det var söndag var hon fast besluten att inte göra någonting. Kanske kolla en film, gå på en promenad, kanske ringa Cilla om hon fick riktigt tråkigt.

Efter frukosten bestämde sig Josefine för att ta en rask promenad, i förhoppning av att den kyliga morgonen kunde ha en uppfriskande effekt. Hon tog på sig sin svarta vindjacka, sin lila stickade halsduk och hennes sneakers från Adidas. Klockan var knappt nio, så daggen droppade fortfarande ifrån grässtråna och dimman låg lågt över sjön.
Josefine gick alltid samma runda, ner för grusvägen, runt det övergivna huset, ner på den långa skogsstigen som ledde henne till baksidan av deras hus. Hon hade gått den mycket med sig hund Fjodor när hon var mindre, men sen han dog har hennes promenader blivit både färre och kortare. Det började ljusna när hon gått runt det övergivna huset, och solen kikade fram emellan träden. Josefine älskade att gå ut och gå, mest för att spendera så kallad kvalitetstid med sig själv, mest bara för att tänka.
De hade nyss börjat skolan, och eftersom Josefine gick sista året på gymnasium blev det mycket att plugga och långa dagar i skolan. Josefine var en alldaglig tjej, hon hade ett brunt, rakt hår, stora blåa ögon och en helt okej kropp. Hennes brist var hennes negativa inställning. Hon fnös till på tanken på om höst, eller åtminstone att inte ha någon att dela den med… hon var trots allt i den ålder, då intryck och utseende betydde allt för alla. Josefine hade aldrig haft ett seriöst förhållande, om man inte räknar in Danny i femman då. Dom pussades några gånger, skickade lappar på lektionen, men något förhållande var det nog aldrig! Josefine hade aldrig gett det flera tankar, utan brukade alltid avbryta sig själv när det började bli för orealistiskt.
Hon började känna sig frusen, så hon ökade takten. Hon hade inte kommit långt på grusvägen, när hon blev omsprungen. Det var en mörkbrun Berner sennen, jag kände igen den efter min kompis Lisa, som har en lite ljusare variant. Den stannande upp och skällde, och jag såg mig omkring efter ägaren. Stigen som alltid var så öde på morgonen, tänkte hon för sig själv medans hon försökte lugna ner den hoppande valpen.
”Miilton!”
”MILTON!!”
Hans röst ekade igenom skogen, och hunden tittade oförstående på mig.
Jag såg honom nu bakom kurvan, med ett koppel i ena handen och ett par bruna vantar i andra. Hon såg direkt att han var i hennes ålder, men hon hade aldrig sett honom förut.
”Milton! Om du nu verkligen vill att jag ska släppa loss dig, så kan du ju inte bara springa iväg förstår du väl!” Han kopplade Milton igen, och jag betraktade honom nyfiket.
”Alltså förlåt, hoppas inte han var till besvär!”
”Nej verkligen inte! Han är riktigt söt faktiskt! Hur gammal är han?” Hon log så självsäkert hon kunde, och det slog henne hur söt han faktiskt var.
”Han fyller faktiskt ett år snart, fast vi fick honom för bara några veckor sen.”
”Jaha, en Berner Sennen gissar jag på?”
”En hundkännare märker jag!” Han skrattade till, och Josefine kände sig ännu mer dragen till honom.
”Josefine, föresten.” samma sekund hon sträckte fram handen ångrade hos sig. Hur töntigt får man bli? Men han tog vänligt tag i hennes hand, och hon rös till vid berörningen.
”Christopher, jag bor längre bort på vägen.”Han började gå långsamt, och gav Josefine ett snett leende.
”Hänger du på eller?”
Hon gick ikapp honom, och dem gick under tystnad. Då och då snuddade hans hand hennes, och kylan hon tidigare känt var som bortblåst.
Milton hoppade emellan dem, ibland lite före, ibland lite efter.
De orangefärgade löven fortsatte och falla, men det störde inte längre Josefine.
Det kanske kunde bli en riktigt fin höst trots allt…

VN:F [1.9.11_1134]
3.3/5 (7 röster)
Mötet, 3.3 out of 5 based on 7 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.