Rysk roulette

I en av Moskvas ståtligare salar satt en utmärglad och sliten pojke omgiven av kostymklädda makthavande män. Att döma av uttrycket i hans ansikte hade han stor respekt för karlarna som skränade, alla med varsin vodkaflaska i handen. Mot tinningen hade han en revolver riktad men det var inte skräck man kunde skymta i hans ögon, utan förväntan. Ty denna dag kunde bli både vändningen och domedagen i hans liv. Stunden var inne för en av världens farligaste lekar, rysk roulette.

Alexandrs liv hade aldrig varit lätt. Från det att han föddes hade kampen mellan liv och död varit hård och en vandring mellan olika fosterhem, det ena värre än det andra. Efter både psykisk och fysisk misshandel insåg han att klockan var slagen, dags att ge sig av. Alexandr sade adjö till hans tillfälliga familj som han visste varken skulle sakna eller leta efter honom och beslöt sig för att skaffa jobb. Med endast en kappsäck innehållandes några rubel och ett par kalsonger att byta mellan gav han sig ut i världen. Platsen som väntade på Alexandr var Moskvas gator både dag och natt. I ett liv av endast skoputsning och sniffning tyckte han livet blev bara värre och värre.

På gatan fick han likasinnade vänner men kontakterna varade inte länge, en del försvann och många frös eller svalt ihjäl. I början var det hemskt för Alexandr men till slut blev även det vardag. Med ett liv där endast överleva betydde något kunde man inte anse döden som något man bekämpade. Världen skulle sakna honom lika lite som han var älskad. Alexandr visste att det var dags. Revolvern var laddad med tre skott vilket gav oddsen exakt 50 procent och den tragiske pojkens livsöde låg i hans egna händer.

Det var Alexandr själv som skulle snurra trumman på revolvern och trots att snurren var totalt avgörande tog han det ganska lättsamt. Han hade inte brottom utan kände att i den här salen kunde han sitta förevigt och att ha både vodka och mat vid hans sida gjorde inte läget värre. Skulle han dö ville han i alla fall dö en värdig död, mätt och lätt berusad. Männen i rummet var glada och skräniga och inget tog speciellt allvarligt på att Alexandr inom någon minut skulle antingen dö eller bli berättigad till ett värdigt liv som inneboende hos en av de mest välbärgade ryska männen. Alexandr såg det som en chans medan den ryska mannen endast var ute efter en springpojke, kanske kapabel till underhåll av hans flotta våning.

Alexandr snurrade på trumman samtidigt som han tittade bort för att verkligen vara omedveten om resultatet. De fulla männen skrockade och brast ut i hejarop och han visste att det var dags. Sakta och med ett försynt ansiktsuttryck satte han revolvern mot tinningen och slöt ögonen. Oddsen var det enda som ekade hans huvud, 50/50, och han visste knappt om han ville dö eller inte. Samtidigt som överlevnad bara kunde innebära ett bättre liv ville han slippa grubbla över sitt förflutna. Han satte pekfingret mot avtryckaren och tryckte av. Åskådarna drack ytterligare några klunkar ur flaskorna samtidigt som de vrålade som aldrig förr.

VN:F [1.9.11_1134]
5.0/5 (1 röst)
Rysk roulette, 5.0 out of 5 based on 1 rating

2 kommentarer

 1. Alexander Skriver:

  dog jag eller inte?

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 5.0/5 (2 röster cast)
 2. jarran Skriver:

  Du dog… Hehe…

  VA:F [1.9.11_1134]
  Rating: 3.5/5 (2 röster cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.