Skuggan i skogen

Oliver flög ostadigt med sin kvast. Han avskydde att flyga på morgonen, och att behöva gå i skolan gjorde inte saken bättre. Men idag skulle skoltiden fylla honom med glädje, eftersom de skulle utöva magi med sina trollstavar, han älskade att trolla.

Snart var skolan inom synhåll, Oliver ökade farten och anlände dit på minuten. Skolan var klädd med svarta tegelstenar och reste sig majestätiskt upp mot den gråa skyn.

När Oliver var framme såg han förbryllad ut, ingen var på skolgården, vilket var högsta ovanligt. Med raska steg begav han sig in i skolan och hörde rektorns röst i den stora salen. Skolan var dunkel och tystlåten, väggarna dekorerades med gotiska bågar, vilket Oliver tyckte var gräsligt.

Med ett ryck öppnade han stora salens gyllene dörrar och fick alla ansikten vända mot sig. ” Du är sen! ” sa rektorn bryskt. ” Sätt dig ” tillade han efteråt. Oliver gick mot sina två vänner och satte sig ner bredvid dem. ” Lyssna på vad rektorn har att säga ” sa Molly och Richard i kör till honom.

” Kära elever! Tyvärr måste jag upplysa er om något fruktansvärt. Det har konstaterats att tidernas mest ondskefulla trollkarl, Lord Gideon har återvänt och återfått sin fulla styrka sedan han blev besegrad av Merlin som tyvärr gick bort bort förra året. ” Det knöt sig i magen på Oliver. Vem skulle nu ha makten över Lord Gideon om inte Merlin fanns. ” Jag ber er alla att vara uppmärksamma och försiktiga, eftersom Lord Gideon kommer att skicka iväg sina mörkerväsen som lurar överallt. ” Sa rektorn, med en lugn stämma. ” Men vår skola är skyddad, så var ej oroliga.” Sa han till sist.

Den enorma skaran av elever tittade ängsligt upp mot sin rektor, Men Oliver fruktade inte. Han hade ju efter allt stött på mörkerväsen tidigare. Han hade flytt med nöd och näppe, efter att han hade uttalat ljusets besvärjelse.

Lord Gideon kände till Olivers undflykt och såg honom därför som ett hot. Lord Gideon eliminerade alla kompetenta och mäktiga trollkarlar och häxor. Oliver visste att han måste hålla sig diskret.

Under förmiddagen hade de magiska krafter som lektion. De skulle duellera mot varandra. Oliver och Richard fick börja. Richard visste att han inte skulle kunna vinna med bara energiklot som kraft, jämfört med Oliver som kunde frysa tiden, spränga saker i luften och flytta föremål med tanken.

Professorn som tittade skeptiskt mot dem räknade till tre och duellen kunde börja. Richard påbörjade med att peka på Oliver med trollstaven. Plötsligt flög ett energiklot i rasande fart mot Oliver. Den träffade honom och slungade iväg honom mot väggen. Richard tittade med förvåning mot Oliver. Han reste sig upp som om han precis hade vaknat upp och tittade förvirrat omkring. Ett till enrgiklot kom emot honom, men precis i rättan tid lyckades han spränga den med sin trollstav. Oliver briljerade genom att snurra på Richard i vild fart. Han avslutade med att slunga iväg honom mot ett par kartoger bakom honom. Richard låg medvetslös på golvet. Professorn utropade att det var slut för idag och förde Richard till sjuksköterskan.

Under lunchen var Richard helt återställt, vilket fick Oliver att pusta ut. ” Förlåt Richard! ” Klämde Oliver ur sig. ” Ingen fara, jag blev bara lite snurrig. ” sa han. Nu kom Molly och satte sig bredvid dem. ” Jag fick precis höra vad som har hänt, mår du bra Richard? ” Han nickade. Nu tittade hon plötsligt ilsket på de båda och sa ” Fast ni två borde veta bättre än att duelleras mot varandra med tanke på omständigheterna, inser ni inte vilken fara ni två utsätter er för, ni borde skämmas! ” De tittade häpet mot varandra. Molly var den som alltid predikade om vad som var rätt och fel. Oftast brukade Oliver och Richard nonchalera henne, men den här gången tittade de allvarligt mot henne. ” Jag tvivlar på att ni ens har gjort örtläraläxan som vi fick förra veckan. ”Tänkte väl det, och tro inte att ni får kopiera min läxa den här gången, nu är det dags att ni tar tag i era läxor. ” Nu tittade de ängsligt på henne. ” Men Molly, vi har så mycket att tänka på, vi måste även hitta svamparna till trolldryckslektionen.” sa Oliver hastigt. ” Jag har redan hittat mina, något som ni borde ha tänkt på tidigare” sa hon. ” Men nu måste ni gå till mörka skogen för att få tag på svamparna, eftersom det är det enda sättet att få tag på dem här. Men jag hade aldrig gått dit om jag vore ni, med tanke på alla mörkerväsen som finns. ” sa hon så snabbt att hon nu skakade och sprang därifrån. ” Hon behöver verkligen lugna ner sig. ” sa Richard. ” Nej! ” sa Oliver. ” Hon har rätt, vi har varit väldigt ansvarslösa, vi måste se till att göra våra läxor och lära oss magiska trollformler för att kunna försvara oss när Lord Gideon sätter sina planer i verk. ” Båda två tittade nu på varandra som aldrig förr. ” Vet du vad Richard, du skriver klart uppsatsen för örtläran och jag går och hämtar svamparna som vi behöver. ” ” Nej Oliver! Tänk om Lord Gideon finns där ute. ” Men Oliver var redan på väg.

När han väl var där blev han nervös och kallsvettet sipprade ner, men han var fast besluten att hitta ingredienserna. Skogen var stor och dunkel, inga fåglar kvittrade och allting verkade vara dött.

Oliver kände fasan stiga och ville tillbaka, men hittade inte vägen. Han tog fram sin trollstav och började spränga ner träd för att kunna se bättre, men utan framsteg. Oliver såg en skugga och vände sig hastigt om. Han såg en ståtlig mörk kreatur iförd i en lång mörk kappa, följd av en lång skara mörkerväsen. Lord Gideon, tänkte Oliver, som kände sig kall och ensam. Lord Gideon gjorde en gest med sin kloliknande hand och Olivers trollstav förvandlades till aska.

När Oliver tittade upp på Lord Gideon en andra gång blev allting mörkt.

VN:F [1.9.11_1134]
0.0/5 (0 röster)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.