Satir

Hej! jag heter Figo och jag spelar boll. Det är mitt yrke och mitt levnads bröd. För tro det eller ej men man kan faktiskt livnära sig på att spela fotboll och det ganska gott om man är bra. Jag tjänar i runda siffror cirka 110 000kr i veckan, men då måste man ju tänka på att jag också har sponsor och reklam intäkter. Jag fick även rimliga 670 000 000kr för mitt byte från Barcelona FC till Real Madrid i somras. Detta är ju en ganska banal siffra med tanke på att jag ju faktiskt spelar match ungefär var tredje dag, men då måste jag ju träna också. Jag anser att det är en ganska knapp summa, med tanke på min tidsinsats.
Jag spelar cirka 80 matcher per år. Oftast spelar jag som mittfält och det är den po¬sition som har mest kontakt med bollen, det är därför vi också ska ha mest pengar. En match varar i cirka 90 minuter, och det är två lag som spelar, detta resulterar att vardera lagen har bollen cirka 45 minuter var. Av den tiden är det säkert hälften då bollen är i luf¬ten eller att ingen har den i beslag, totalt har laget bollen totalt i cirka 23 minuter. Av det har mittfältet bollen 40% av tiden, alltså ungefär 9 minuter. Dock att förglömma är att vi är 4 mittfältare, därför har jag boll kontakt 2minuter och 15 sekunder per match, men då måste jag ju också springa till bollen, ibland måste bollen även nickas och till och med då och då måste jag skjuta iväg den. Ifall det blir mål, när jag skjuter iväg den så får jag ju förstås en saftig bonus. Under årets matcher så rör jag bollen totalt cirka 3 timmar och det är tid jag får betalt för.
Men fotboll är ju faktiskt en väldig uppoffring. Det är inte alla dagar så lätt att vara professionell fotbolls spelare. Det finns faktiskt många nackdelar med att vara fot¬bollsspelare exempel på detta finns i tusental men efter som jag har begränsad tid, jag är ju fotbollsspelare, så kan jag endast berätta om några få utvalda.
Först och främst så får man en mängd inbjudningar till jobbiga fester eller mödosamma galor. Detta är ytterst påfrestande eftersom det tar stor tid, man måste klä sig propert men framför allt så är det mycket andligt pressande. På dessa fester och galor så serveras det i stora mängder berusande medel oftast i form av flytande vätska och pulver men även nya moderna i hård form förekommer, men eftersom vi är idrottsmän och fot¬bollsspelare får vi ej bruka dessa medel. Detta är därför mycket jobbigt eftersom man hela tiden måste nyttja dessa medel i smyg och jäkt så ens manager, som alltid är på festerna och får till skillnad från oss nyttja dessa medel vilt, inte med synen uppfattar än.
Ett annat problem är ju att när man frivilligt vill gå på fest så får man inte ens parkera sin nyinköpta sportbil själv, utan det ska någon spring pojke göra. Parkera det är ju det som är det roligaste. Men man stöter på vidare problem, nämligen får man häller aldrig chan¬sen att flörta och stöta på alla desperata flickor som så villigt vill komma in på klub¬ben. Nej man blir genast bortkörd ifrån den halvkilometer långa kön och med eskort förd in på dansgolvet. Följande uppoffring man som fotbollsspelare får göra är att så fort man be¬ställer någon form av berusande medel så får man icke möjligheten att göra slut på ens överflöd av pengar eftersom att nattklubben insisterar på att bjuda. När man då i lugn och ro utan managers närvaro förtär dessa medel kommer det genast fram någon med kamera, och så hamnar man på förstasidan av alla tid¬ningar. Man som hade förhoppningar att ingen skulle något veta. Men det finns fler svårigheter med att vara fotbolls spelare nämligen att när man väl hittat några villiga flickor och tagit dem hem till sig så får man inte under några omständigheter älska någon av dessa om man har match följande dag. Därför så är man ofta tvungen och ringa sin mor som är den ända som egentligen har koll på ens match¬schema. Har man match får man låta flickorna älska med varandra medan man själv ute på uppfarten går och parkerar bilen om och om igen.
Ett annat bekymmer är ju att man kommer samman med en mängd suporters från andra lag och dessa vill väldigt mycket slå ihjäl än eftersom man vunnit över deras lag, detta är mycket jobbigt eftersom man är tvungen att ta till flykten och springa för att rädda sitt liv. Men nästan ännu värre och definitivt mer tidskrävande är när man stöter på en mängd fans eller andra huliganer som råkar stödja på det lag man själv spelar i. Då man omsvärmas av dessa och tvingas skriva autografer eller utföra andra beklämmande hand¬lingar.
Dessa suporters är för övrigt de absolut dummaste människorna som finns. De kommer i tusental på ens matcher, dricker sig berusade, vomerar på varandra och viftar vilt med jätte flaggor så att ingen kan se matchen ordentligt. Jag tror också att de hatar den stad de bor i eftersom deras största mål verkar vara är att slå sönder den. Hur det än går så kommer staden vandaliseras och förstöras. För om vi vinner så dricker de sig berusade och slår sönder sa¬ker men även oskyldiga äldre damer av glädje. Om vi förlorar så vill de ta li¬vet av motståndarla¬gets suporters, istället för oss som förlorat. Huliganerna jagar varandra i förhoppning att få slåss lite med varandra och kanske även få slå ner någon polis eller an¬nan statligt anställd. Men efter¬som de alltid är så onyktra så får de aldrig fatt på de och slår vår stad sönder och samman av vrede.
Många tar fotboll för något större än det egentligen är, nämligen en drös på 22 man som jagar en boll. Så när man dagen efter en match ska köpa frukost så går ej detta eftersom af¬fären är ”stängd på grund av sorg” om vi lidit nederlag eller så är bagaren så bakis sen gårdagens festande att allt bröd är ojäst om vi vunnit. Därför är det alltid bäst att spela lika med motståndar laget. Men det är inte alltid så lätt som man tror det är därför man kommit på självmål. Om ens ledning skulle vara för stor brukas denna handling villigt för att jämna ut resultatet. Men ibland så är det inte så himla roande att träffa den där bagaren på mor¬gonen i alla fall. För han, precis som alla andra supporters tror sig vara mer än vad de är, många tror nämligen att de är spelare, coacher, managers, tränare och domare på samma gång. De delar för övrigt mer än villigt ut sina eftertankar, idéer och råd. Detta är ibland lite väl påfrestande för när tillexempel en dam i ålder 75+ kommer framrullande till en och tillrätta visar genom att säga att man borde springa lite snabbare och kanske gå in i hårdare i närkamperna. Då är det ju väl¬digt lätt hänt att man punkterar hennes rollator och råkar fälla krokben på henne, och så är man genast helt omotiverat omtalad i skvaller pressen.
På tal om att gå in i närkamperna är det bland det klokaste som går att göra eftersom att ens chanser att skada sig ökar drastiskt. Att var skadad är det bästa man kan göra för att så slut på sin möda som fotbollsspelare. Eftersom man då tvingas att vila. För¬hoppningsvis sätter de in en liten yngling på ens plats. Denna yngling har inte blivit på tvingad att gå på alla dessa fester och galor och är således fräsch och obrukad och kan där¬för springa och röra sig på ett alldeles, i jämförelse till en själv, förträffligt sätt. Snart inser alla att han lika väl kan ta ens plats för alltid efter det att man själv hittat på att det gör ont även fast man är helt återställd. Men det är nu det jobbiga kommer, man är en avdankad fotbollsspelare med en stor mängd pengar som man nästan känner sig tvungen att investera detta leder otvivelaktigt till det att man inom en snar framtid förlorat allt och inte ha ett sketet öre kvar.

VN:F [1.9.11_1134]
1.0/5 (1 röst)
Satir, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.