Resan till skolan

Klockan tickar snabbt, tiden drar sig närmare sluttiden som jag ska nå. Mamma skyndar sig för att komma till jobbet. Jag går ut till bilen och möter den iskalla kylan som gör mig tårögd. Jag lämnar mina grejer i bilen och drar på mig vantarna för att börja skrapa bilrutorna som är fulla av frost. Kylan tänger sig igenom mina byxor och jag börjar darra samtidigt som frosten skrapas bort från rutorna. Mamma låser ytterdörren och sätter sig in i bilen, startar motorn och trycker in knapparna där man sätter igång rumpvärmarna. Vi kör iväg och lyssnar på NRJ’s pratglada radiopratare. Mamma kör snabbt och lämnar av mig vid centralstationens parkering. Därifrån går jag in i terminalen och sätter mig där och väntar tills tiden har kommit då tåget kommer. Jag sitter och läser metro då en kompis kommer till mig och så går vi tillsammans till tåget som ska föra oss till skolan. Inuti tåget är det varmt och skönt. Värmen tinnar upp oss och vi sätter oss och pratar om onödiga saker. Tåginspektören ropar ut ”nästa Mölnlycke”. Vi drar på oss ytterkläderna och går ut till kylan igen. När kylan äntligen har gjort oss kalla kommer vi fram till skolan.

Resan till skolan

När Alexandra såg på klockan hoppade hon ur sängen och kände hur kallt det var redan och hon vara bara utanför täcket. Hennes gåshud täcktes av kläder som hon tog på sig. Hennes väg var lång till bussen som hon skulle ta till stan. Hon tog på sig ytterkläderna och ville knappt låsa upp dörren som skulle ta henne ut i kylan. Innan hon gick ut tog hon på sig hörlurarna som flödade ut musik in i hennes öron. Hon tog det första steget ut och snabbt tog hon det andra steget som hon kände att hon inte ville ta. Hon låste om sig och gick till fots i till bussen i kylan som gjorde henne tårögd och röd om kinderna. När hon nått fram till busshållplatsen tog hon fram sin mobil för att se va klockan var, en minut kvar sa hon till sig själv. Alexandra såg bussen närma sig och tog upp busskortet. Hon satte sig och fortsatte lyssna på radion. Hon har nått fram till terminalen och går av bussen och går ut till den kalla kylan. Tiden börjar närma sig avgångstiden för tåget som Alexandra skall ta. Hon börjar springa och hinner fram till tåget precis och sätter sig vi sina kompisar som bara sitter och gnäller på hur trötta dem är. Dem går återigen ut till kylan och kommer snabbt in till skolan och tinnar upp.

VN:F [1.9.11_1134]
2.6/5 (5 röster)
Resan till skolan, 2.6 out of 5 based on 5 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.