Otursklockan

Ojojoj… Hoppas nu allting är bra och som det ska..
Få se nu, duken är slät, kopparna står på rätt plats på ett fat, en tesked, socker på sidan och den stora fina butterkakan.

”Ding Dong”

Nu kommer gästerna från de 4 olika grannländerna.
Eller gästerna kanske man inte borde tänka, så stora som de är.
Fortare än vad jag trodde hade alla satt sig ner och jag ropade in kaffet, Magdalena kom i sina extra fina vita och svarta servitris kläder, allstså en kort kjol.

Kaffet hälls upp med millimeter mått för att visa perfektionen här i Danmark.
Fikat fikas och kaffet dricks, -påtår? mera kaffe tack! Alla fick en kopp till av det utsökta nymalda danska kaffet, doftar underbart.
Men då insåg jag en sak..
Min klocka var uppochner. Oh, tänkte jag. Denna klocka gör alltid, just alltid så att något går snett.. Men inte den här gången, hehe.
Men det ser ju väldigt dumt ut att ha klockan fel väg.
Om de skulle ha sett detta skulle jag aldrig få bli en av ”de stora” i de nordiska länderna, vilket Danmark verkligen behöver.

Fort, jag måste få vänt den. Snabbt säger jag: vad tycker ni om den då? jag älskar då den och pekar snabbt till vänster om bordet där min jätte stora fikus står och luktar så gott.
Tyst blev det ganska fort och jag fick då vänt min klocka.
Stunden efter det var det lite konstig stämning i rummet eller var det bara konstig luft.. Jo det luktar bara lite instängt.
Ja nu är det fikat och pratat klart och nu diskuterar de om jag bör få vara med eller inte i ”de stora”.
Beslutat, hör man inom diskussionen,
– Ja du.. Ringdolf XV..
Du får vara med. Vi gillar dig och du är ärlig och rolig på samma gång med en gnutta humor, viket behövs hos oss torrisar. Välkommen.
– tack o stora män!, detta ska ni absolut inte få ångra, sa jag glad men lite funderande över vad han menade med: ”..du är ärlig och rolig på samma gång med en gnutta humor.. ”

Nu for limousinerna och det vart lite tommare i huset igen..
-Ringdolf? Ja, Magdalena?? När ni satt och fikade, så sa du någonting om vad de tyckte om den och att du älskade den.. inte för att jag tjyvlyssnar men det hörde jag då jag stod kraftigt framåtlutad med min rumpa i vädret och vattnade din stora fikus som står på golvet.. när jag ställde mej upp igen och tittade på er så satt alla och stirrade på mej med öppna munnar förutom du som gjorde nått med klockan..
Vad var det du menade med det du sa???

Ringdolf: Ehh… Oh.. (Dunk)

Ringdolf?, Ringdolf?! Svimmade du??

Sluuut

VN:F [1.9.11_1134]
5.0/5 (1 röst)
Otursklockan, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.