Olycklig kärlek

– Vad fan är det med dig, är du inte riktigt klok. Gör du slut med mig, med mig, din jävla idiot, säger Fidde argt och springer iväg med tårar i ögonen.
Jenny står kvar helt förvånad av Fidde’s reaktion. Det enda han sa var att hon inte älskade honom längre och det var allt.
”han är ju inte riktigt klok” tänkte Jenny samtidigt som hon vände sig om och började gå bortåt gatan.

Fidde sprang fortfarande med gråten i halsgropen. Han torkade av sina röda päronkinder som var fulla med tårar. Plötsligt utan att han var medveten om det stod han framför Jenny’s dörr. Det var ju inte meningen att han skulle springa hit men det blev ju bara så. Han kollade dörrspringan och såg att det var låst. Han började sparka på den vita dörren av ren ilska och skrek:
– Du din jävel, hur kunde du dumpa mig. Du var ju mitt allt, jag hatar att jag inte kan hata dig för det du gjort. Han slutade sparka och föll gråtande ner på marken. Efter en liten stund reste han sig snörvlande upp. Han torkade tårarna under ögonen och kinderna. Fidde rättade till sina kläder och började gå därifrån. Han började gå till sin kompis Christers hus.
Fidde hade inte pratat så mycket med Christer sen han och Jenny blev ihop, för Fidde visste att Jenny inte tyckte om Christer. Han gick och gick och tillslut var han vid infarten till Christers hus. Han gick uppför gången och fram till dörren. Han knackade på och backade ett steg. Dörren öppnade och där stod Christer.
Christer var en slank kille med långt ljusblont hår med själv fall.
Han hade ett lite knubbigt ansikte med en nästan perfekt näsa, ögon som bara såg det som de ville se.
De gick in i huset och upp till Christers rum.
Fidde torkade tårarna ur ögonen och började sin berättelse.
”Det var en skön och varm dag och jag och mina kompisar var och badade. Vi plaskade runt och skojade med varandra.
Plötsligt kom ett tjejgäng och mitt bland dem stod Jenny.
Hon var snyggt jämnt solbränd över hela kroppen och hon var helt enkelt assnygg.
De gick till några klippor och de lade deras saker där för att byta om. Vi killar fortsatte att skvätta vatten på varandra och utöva vattengymnastik, men vi kunde inte släppa våra blickar från tjejerna.
Efter en lite stund kom tjejgänget emot oss och vi stannade upp med vårt garv. En av tjejerna böjde sig ner och frågade oss på skoj:
– Får vi också bada här eller är det privat mark.
– Självklart får ni bada här men ni måste stå ut med oss i så fall, sa en av killarna.
Tjejerna backade bakåt och de rusade skrikande ner i vattnet.
Vi blev rädda och skrek och skrattade när vi flydde från tjejernas svallvågor.
Vi hade mycket roligt i varandras sällskap och varje kille fick en tjej och tvärtom.
Vi hängde ihop som ett stort gäng resten av dagen och när kvällen nalkades blev jag och Jenny ett par. Jag var så lycklig, jag hade fått det jag ville ha.
Jenny och hennes familj hade flyttat hit och nu skulle vi gå på samma skola så vi kunde ju ses fastän det var skoldagar.
Alla visste att vi var ett par och jag trodde att ingen kunde ändra på det.

Det hade gått ungefär fem månader och jag var fortfarande väldigt kär i Jenny, men jag kände att hon inte tyckte likadant för mig. Det gick ungefär en vecka och sen blev jag orolig och frågade vad som var på tok. Hon sa som det var, att hennes känslor för mig hade svalnat och att hon inte var kär i mig längre . Jag bad henne att sticka åt helvete och sen sprang jag därifrån.” Christer gav Fidde en förstående blick och en kram samtidigt som han sa:
– Lugn nu, du kommer över henne. Du är snygg och tilldragande så du kommer säkert att ha en ny romans snart.
– Jag vill inte ha någon annan jag vill ha Jenny, skrek Fidde samtidigt som han slängde sig gråtande på sängen.

VN:F [1.9.11_1134]
3.9/5 (18 röster)
Olycklig kärlek, 3.9 out of 5 based on 18 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.