Novell

De ryska Balletdansöserna som råkade vara manodepressiva, manliga flodhästar trallade på ”nu är det ju igen” samtidigt som de dansade tryckare med en tvångsätande alligator med tandvärk. När man ser sådana saker så är man inte frisk, det konstaterade Arnes expertläkare efter att han berättat denna syn för dom med djupt allvar i rösten. Arne var nu befriad från läkarna och låg i sin säng medans hans löss byggde bo i hans vänstra knäskål. Hans hjärna vibrerade som ett fiskespö i stor storm och hans kräkreflexer kittlades gång på gång av fiskbenet som han satt i halsen under den överdådiga middagen.
Hans kära mamma äntrade rummet och spände fast honom i sängen innan hon gav honom lugnande medel. Snart så flög John Blund över hans ögon och strödde magiskt sömnpulver i dem och han somnade som en stock som faller av en lastbil i rusningstrafik.
Han kände sig som Alice i underlandet, fast utan klänning och flätor, han föll genom ett bottenlöst hål och skakade som en besatt. Runtomkring honom svävade elefant kliande busschaufförer och psykdomnande granatäpplen. En rosa randig kobra med gula, suddiga fläckar klängde över hans kropp och ringlade sig runt hans hals. Hans anda försvann och luften sipprade ur honom. Det bottenlösa hålet fann sitt slut och de vänsterhänta pungdjävularna med magkatarr och lunginflammation berusade honom redigt på havets botten. Spetsiga och kantiga clownfiskar rullade förbi i triangel formade ekorrhjul medans religiösa vårtsvin med ögonskador knapprade i sig brustabletter med mintsmak. Hela omgivningen omkullkastades och exploderade med små marginaler före jordens undergång.
En ny tunnel tog sin början och kvasimultionella hängbukssvin galopperade stolt fram med några vidbrända hästkorvar i de skinnbestykadde läderfodralen. Sanden yrde runt deras huvuden och knastrade galant, nästan ohörbart med en liten psykedelisk piruett på slutet. Gevärs jonglerande maskbossar som styrde stora affärsimperium och sålde konserver kallsvettades med stor längtan inför domedagens galaktiska framfart.
Hoppande fram med nackskott och ryggont kom de små kvalsterinfluerade valväljarna modigt fram till pedanternas stora förtret. Men dessa ting syntes löjligt oväsentliga när kung baraccuda krockade sitt nya tangentbord med en stygg tegelvägg i level 12, fotvärmande sakletare grävde bastanta gropmynningar igenom gigantiska katedraler av plastfolie. Håret på en hundrygg brändes som smör i en myrstack och dyngbaggarna sniffade lim med kackerlackornas livvakter på herrtoan. Rykande gigarettstumpar fingrade på glada sandloppor med rabies samtidigt som de revolverbärande kaffe virusen struttade in med benen på ryggen. Ett flertal ringar uppenbarade sig på den blanka ytan och fick själva omgivningens existens att ifrågasättas framför en jury bestående av kedjerökande telefonväxlare med klåda. Ett tjutande ljud trängde sig djupare genom hans medvetande och hondjävularnas ordförande drack vin med premiärministern i England. Allt kulminerade och ställdes på sin spets när en arme’ av kråkälskande gamar äntrade verkligheten som inte fanns och vässade sina näbbar på tigrarnas betar. Sedan började de naturistiska gammelsmurfarna att levitera samtidigt som de sjöng Albaniens nationalsång baklänges utan vokaler. Och skallerormarnas största Casanova vältrade sig i billig sprit med kaviar belägg samtidigt som han omkullkastade hela existensens existens i en rökformad pratbubbla av hårdpapp.
Och så vaknade Arne upp till en ny dag fylld av förnyad kraft från sina helt hälsosamma drömmar.

VN:F [1.9.11_1134]
3.0/5 (4 röster)
Novell, 3.0 out of 5 based on 4 ratings

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.