Ett rop på hjälp

Pojken satt i hörnet av klassrummet och såg oskyldig ut tidigare hade han lagt en groda på sin lärares stol och klasskamraterna hade skvallrat. Det hela började i 10-års åldern han var nu 13 år. Pojkens föräldrar hade skilt sig för ett tag sedan nu hade han fått det svårt både i skolan och i privatlivet. Han hade börjat med tobak och hade åkt fast för några mindre brott det var en svår tid nu när han kommit in i tonåren hans mor som han nu tillfälligt bodde hos var alkoholist och tungt kriminell. Dagens händelse var bara en i mängden han hade blivit mobbad på rasten och eftersom han hade en svag personlighet vågade han inte säga åt mobbarna utan gav igen på läraren istället. Men en dag fick han höra talas om att det skulle komma en ny elev till klassen han tyckte att det var lite spännande men klasskamraterna ville inte prata med honom om det. Pojken visste inte om det skulle bli en kille eller en tjej. Allt detta skedde på en fredag så nu var det dags igen en helg full med olagligheter men han visste att han skulle försöka ta det lugnt i helgen kanske skulle han få en vän på måndag när han kom tillbaka till skolan. Det var måndag idag den nya eleven skulle dyka upp för första gången det var nu det gällde vad skulle komma in igenom dörren? En ny kompis eller bara ytterligare en mobbare. Steg hördes från kapprummet dom kom närmre och närmre och där i dörren stod hon en tjej med brunt rakt hår, gröna ögon och röda läppar han tyckte att hon var väldigt söt och han tänkte att om han blir först att prata med henne så skulle han kanske ha gett ett så bra intryck att dom skulle kunna vara kompisar. Fröken sa: som ni kanske har hört ska det börja en ny tjej i klassen idag hon kommer från en stad i norrland som heter Sveg ta väl hand om henne du kan väl presentera dig själv. Hej! Jag heter Sara och jag… Hennes röst var underbar… så nu går jag här istället. Han hade sett att det fanns en bänk till i klassrummet tre platser bakom mig där skulle hon sitta. Dagen gick klockan blev tre och skolan var slut för dagen nu skulle han försöka prata med henne. Tänk om dom skulle gå åt samma håll hem hon kom ut genom dörren och gick mot pojken men till min stora besvikelse sprang hon förbi mig till en väntande bil och åkte iväg. Jag kände att jag inte skulle orka mer nu det kändes som att världen försvann runt omkring honom. Han åkte hem gick direkt in på toaletten och greppade rakbladen. Skulle det sluta nu? Vågade han?

VN:F [1.9.11_1134]
2.6/5 (19 röster)
Ett rop på hjälp, 2.6 out of 5 based on 19 ratings

1 kommentar

  1. johan Skriver:

    är det en känd novell?

    VA:F [1.9.11_1134]
    Rating: 5.0/5 (2 röster cast)

Kommentera novell

Observera: Kommentar har lagts i kö för kontroll. Du behöver inte skicka in din kommentar på nytt.